Am vorbit câte-n lună și fotografie, cu Aura și Alex, Timewriters.net. Ne-am așezat la o cafea virtuală și deși, doar câteva mii bune de kilometri ne despărțea și un anotimp (în Canada nu dă semne să vină primăvara încă), dialogul a mers strună.

 

1. Fiecare proiect are o poveste. Spuneți-ne povestea Timewriters.

Timewriters înseamnă pasiune, iubire, devotament. Este mai mult decât un proiect, este un axis mundi al existenței noastre, este o parte din noi, are sentimente, putere și sinceritate. Timewriters este lumea noastră, o lume pe care o hrănim cu cele mai frumoase povești de iubire, o lume care scrie în timp emoționante istorisiri ale îndrăgostiților la început de drum.
 

2. Pasiunea pentru fotografie este în multe suflete, foarte mulți fotografi în ultimul timpne atrag atenția pe FB cu portofoliul lor. Cu ce vă diferențiați voi?

Lumea este plină de oameni frumoși și talentați pe care îi felicităm din inimă! Credem că fiecare fotograf are stilul său, influențat de propriul suflet și de propria personalitate. Am pornit pe acest drum îndrumați în primul rând de pasiune, iar tot ceea ce facem poartă amprenta acesteia.“Scrierile noastre în timp”străbat vremea precum păsările cerului, sunt de neclintit asemeni munților, și rămân în timp pentru a hrăni sufletele privitorilor. O caracteristică foarte importantă a fotografiilor noastre este lumina naturală, iar artele vizuale, precum pictura, ne ajută foarte mult să înțelegem acest aspect. Încercăm pe cât de mult posibil să lucrăm cu lumina soarelui și nu cea a blițului. Este vorba până la urmă de importanța naturaleței în fotografie. Fiecare moment trebuie surprins în mod natural, fără să fie regizat sau forțat, tocmai pentru a transmite curate şi sincere trăiri. Orice fotografie are nevoie de o povestioară a ei, fie că înfăţișează un peisaj, un portret sau o stare. Este mai mult decât o imagine, căpătând valoare de trăire și limbaj, de transmitere a emoţiilor şi informaţiilor. Ochiul obiectivului are nevoie de situaţii pure şi stări curate tocmai pentru a relata, în imagini, momente preţioase ale fiecăruia.
Pe lângă fotografie, suntem pasionați și de graphic design. Făurim, de la frumoase invitații de nuntă până la proiecte întregi de branding. Vă invităm cu drag să descoperiți și această parte a proiectului Timewriters!
 

3. Storytellers. Asta sunteți voi, numai că în loc de pix, ați ales camera de fotografiat. Cum începe construcția la un proiect, fie de nuntă, botez, portret etc?

Frumos punctat, scriem povești cu ajutorul camerei de fotografiat. Este un sentiment minunat când recreezi din imagini o poveste de iubire. Muzele noastre sunt persoanele pe care urmează să le fotografiem. Pentru a le scrie povestea, este foarte important să le cunoaștem: de la momentele frumoase ale vieții și până la culorile și florile preferate, fiecare detaliu are importanța sa.
 

4. Kreatoria.ro este siteul dedicat creativității. Cum vedeți voi creativitatea?

Creativitatea joacă un rol important în munca fotografului. Este un sine qva non în obținerea fotografiilor reușite. Ea vine din interior și înflorește cu fiecare lucru frumos pe care îl facem. Creativitatea înseamnă a aduce ceva nou, inedit, tocmai de aceea încercăm ca fiecare poveste pe care o clădim să aibă propria identitate.
 

5. De unde vă luați și stimulați inspirația?

Inspirația vine de cele mai multe ori din suflet, din trăirile și experiențele noastre. De multe ori apare din lucruri neașteptate sau vine pe moment. Călătoriile s-au dovedit a fi adevărate izvoare de teme și idei. Frumoasele străzi pietruite și pline de flori ale vechilor orașe europene sau frumusețea sălbatică a pădurilor canadiene ne-au ajutat să făurim povestioare de neuitat.
 

6. Trăiți cu un picior în Canada, cu unul în Romania. Ce e diferit din perspectiva meseriei voastre? Sunt cerințele diferite? Se caută un alt tip de fotografie în Canada
și un altul în România?

Credem că un fotograf de evenimente are mai mult sau mai puțin aceleași atribuții în orice colț de lume ar profesa. Ceea ce diferă sunt experiențele trăite de la un eveniment la altul, mai ales când clienții vin din culturi diferite. La fel ca în România, și în Canada fiecare stil de fotografie atrage un anumit segment de clienți.
 

7. Cea mai frumoasă experiență ca fotografi….?

Fiecare poveste pe care am documentat-o și trăit-o ca fotografi a fost o experiență frumoasă. Fiecare persoană, fiecare cuplu are o istorie interesantă în spatele său, însă, nimic nu se compară cu emoțiile tinerilor care își dedică dragoste veșnică și care pornesc la drum nou împreună. Satisfacția este un alt tip de experiență, una a sufletului, și este cea care ne hrănește pe deplin. Este minunat să vezi când lucrurile pe care le faci sunt apreciate. Și acest lucru cântărește cel mai mult!
 

8. Pentru ca o fotografie să fie reușită, e musai să…? Continuați.

…inspire naturalețe și să emane energie pozitivă.
 

9. Poarta-ne prin câteva fotografii din portofoliul vostru, câteva „scrieri în timp”

 Parfum de seară, presărat de fericire și energie. O nuntă superbă în curtea unui vechi conac românesc.

Inspirație a anilor ’20. O nuntă cu iz de film vechi într-un pub englezesc din București.

 

Sentimente spontane pe un nou drum împreună.

Pregătiri. Fiecare detaliu contează.

Cu tine, am învățat ce-i iubirea!

O mireasă modernă. Look-ul și confortul îmbinate perfect.


 

10. Un gând bun pentru cei care citesc kreatoria.ro?

Kreatoria.ro, o lume frumoasă care adună cititori aleși. Creativitatea este una dintre esențele vieții, un ingredient care contribuie la reușita fiecăruia dintre noi. Așadar, nu încetați să fiți creativi! Viața este mult mai frumoasă când o pictezi în culorile sufletului.