Am discutat cu Ana-Maria Gălețeanu despre ce nu se vede în live-urile pe care le realizează de un an de zile, de când a început pandemia. Seria de live-uri în atelierul virtual și proiectul recent de întâlniri virtuale, în direct, se numește „Ideea ta ilustrata live în atelier”.
Despre ce face Ana, poți citi aici interviul pe care i l-am luat pe kreatoria.ro
Totodată, Ana a lansat și o colecție de ilustrații printate din care recunosc că m-am înfruptat și eu pentru a le oferi cititorilor cărții Creatori în acțiune, cartea se poate achiziționa aici. Am gândit câteva cadouri-impuls de entuziasm pentru cititorii Creatori în acțiune și ilustrațiile Anei am considerat că sunt foarte potrivite în acest demers.
Colecția Zbor cu dor semnată de Ana-Maria Gălețeanu este o explozie de culoare și optimism, baloanele cu aer cald fiind un simbol prietenos al entuziasmului.
Ana, realizezi de un an de zile Ateliere LIVE, ce este dincolo de ele? Există si o parte nevăzută a lor? Cât de greu e să fii mereu un ilustrator inspirat?
Inspiratia nu este mereu prezentă chiar și dacă lucrez zi de zi… e un exercițiu. De aceea, a fi un ilustrator care trăiește din asta, înseamna a fi responsabil, implicat, muncitor, curios și orientat către nevoile oamenilor.
Este normal ca în viața de zi cu zi, în spatele ecranului să existe momente mai grele, supărări și să fie nevoie de o mică pauză pentru ca mintea și sufletul să se elibereze și să creeze iar!
Cum putem susține un artist-ilustrator în aceste timpuri dificile?
E adevărat. Este nevoie de o cultură corectă, o percepție corectă a lucrurilor de către cei care privesc munca unui ilustrator. Și ilustratorul are facturi de plătit, chirii de achitat, materiale de cumparat… proiectele pot fi încântătoare, dar dacă mereu am lucra „pentru portofoliu”, sigur nu ar fi o situație fericită pentru noi artiștii.
De aceea, eu propun ca oamenii care au astfel de nevoi și vor să lucreze cu artiștii, să le urmărească puțin activitatea, să facă trei pași în față și să îi cunoască și de abia apoi să se gândească dacă este potrivit sau nu, să le ceară implicarea voluntară.
Concret, susținerea unui artist pe care cineva îl admiră poate fi făcută în multe moduri: un simplu share pe profil alături de câteva cuvinte, o recenzie pe pagina lui, o recomandare, interacțiuni cu postările, achiziționarea unui print cu o lucrare pe care o admiră, achiziționarea unei lucrări originale în locul unui print cu o imagine luată de pe internet, donații în contul sau pentru materiale de lucru, implicarea lui în diverse proiecte etc.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)