Discutăm cu Monica Rădulescu, reporter la Digi24 la emisiunea medicală "Tinerețe fără bătrânețe", realizator al rubricii "Frumusețea se învață"… și nu numai, creator al minunățiilor BonBons. Monica Rădulescu jonglează cu dibăcie între toate aceste activități, plus altele. Face niște coliere magice și trăiește viața din ce în ce mai cu recunoștință. Hai să o cunoaștem că sigur are ceva de spus.

1.Poartă-ne printr-o zi din viața ta.

Încerc în ultima perioadă să îmi încep fiecare dimineață cu gânduri de recunoștință pentru noua zi. În drum spre serviciu, profit de cele 40 de minute din trafic (circul cu RATB-ul) și citesc. Odată ajunsă la birou, îmi fac planul pentru ziua respectivă. Sunt recunoscătoare pentru jobul pe care îl am și pentru oamenii pe care îi cunosc prin materialele pe care le realizez. De patru ani sunt reporter la Digi24 la Tinerețe fără bătrânețe, care este mai mult decât o emisiune. Este misiunea mea și a colegelor mele de a transmite informații corecte și mai mult decât atât, de a prezenta telespectatorilor poveștile oamenilor care schimbă vieţile lor, dar şi a celor din jur, fie că sunt medici sau oameni simpli. Seara îmi petrec timpul cu soțul meu,  iar o oră înainte să adorm o dedic pasiunii mele descoperite în urmă cu un an: bijuteriile handmade.

2.Ce înseamnă pentru tine: creativitatea?

Pentru mine creativitatea înseamnă evoluție și descoperire. În fiecare zi descopăr ceva nou despre mine. Acum, la 29 de ani încă mă cresc și mă bucur că am început să investesc în mine după mulți ani în care am investit în alții.

3.Cum accesezi bucuria? Trăim într-o lume cel puțin provocatoare, de aceea este bine să găsim ușa interioară către bucurie, armonie sau măcar împăcare. Cum faci să te aduci pe o stare de bine?

Nu am fost întotdeauna o fire veselă și optimistă. Am învățat și învăț să mă bucur de fiecare zi. Mi-a luat ceva timp, ce-i drept, iar atunci când mai vine câte o zi gri, căci vine, respir adânc și mă gândesc că își are și ea rostul și încerc să văd partea plină a paharului. Sigur că o atitudine pozitivă nu îți rezolvă problemele, dar te ajută să faci față mai ușor situațiilor stresante.

4.BonBons este o minunăţie de idee care a prins contur frumos.Spune-ne mai multe despre pasiunea ta și, să-i spunem, chiar și afacerea ta de suflet.

Colierele "BonBons" s-au născut din dor de copilărie și poftă de dulce! BonBons este proiectul meu drag pe care îl "cresc" de aproximativ un an! Este atât de drag, încât simt cum îmi pleacă și o parte din suflet spre fiecare fată care poartă "bombonelele" realizate și mă bucur că ceea ce lucrez ajunge la un om care iubește creațiile handmade. Mi-am dorit  să creez bijuterii care să se potrivească femeilor care nu au uitat de copilul din interior. Mi-am dorit să creez accesorii care nu doar să coloreze ținutele, ci să aducă și bucurie, pentru că sunt făcute cu bucurie şi încerc întotdeauna să am o energie pozitivă atunci când cos. Mă minunez de fiecare dată cum se holbează ceilalţi la ele. Şi e amuzant că nu doar femeile zâmbesc, ci şi bărbaţii fac asta, iar copiii mă întreabă dacă sunt adevărate. Dincolo de asta, BonBons a apărut în viața mea ca o terapie. Aveam nevoie de ceva care să mă învețe să fiu mai răbdătoare. Iată! Uneori cos și cinci ore la un singur colier. 🙂

5.  Sunt multe femei care au pasiuni, înclinații, chiar care visează în mansardele sufletelor la o mică afacere. Însă, nu știu de unde să înceapă. Le poți da câteva sugestii?

Sigur că da! Când aveți un vis, începeți prin a nu renunța! Visați, acționați și perseverați! Ideile se vor lega cu siguranță! Atunci când creați cu energie bună și cu suflet, lucrurile  vor ieși așa cum vă doriți.

6.    Idei sunt…dar uneori din "n" motive, apar și mici dezamăgiri, poate chiar eșecuri. Cum le depășim? Cum pot tinerele "antreprenoare" să le depășească?

Bucuriile și dezămăgirile, totodată, fac parte din viața noastră. Contează cum vedem noi lucrurile! Important este să le privim cu zâmbet, să ne bucurăm şi să învăţăm din fiecare experienţă. Fetelor, amintiţi-vă  de ce aţi pornit în businessul ăsta, ce stare şi ce bucurie vă aduce ceea ce creaţi! Asta vă poate ajuta să nu renunţaţi! 

7.    Ce hobby-uri ai? Cine este Monica în toate rolurile ei?

Monica este femeie, soție, iubită, copil, fiică, soră, nașă, prietenă, jurnalist și nu în ultimul rând creator de BonBons. Încerc să împac frumos toate rolurile. Nu îmi iese întotdeauna, dar sunt pe drumul cel bun.

8.    Un gând bun pentru cititoarele Kreatoria.ro?

Dragi cititoare Kreatoria.ro, credeți în voi întotdeauna! Nu vă impuneți limite, fiți acolo, fiți prezente și nu uitaţi să faceți totul cu implicare, energie, cu mult suflet și drag! 🙂