Fain e târgul lui Moș Crăciun de la Sibiu. Mai greu de ajuns, mai ales dacă vii din București, dar deosebit față de ceea ce vezi în târgurile de profil din țară.
Piața Mare din Sibiu decorată de Sărbătoare arată foarte bine, mai ales când se așează întunericul și se aprind toate instalațiile.
Primitoare și chochetă, în stilul ei german, piața te îmbie bine.
Miroase excelent:) A vanilie și scorțișoară …și a o stare de bine firească.

Ce vei găsi la Târgul de Crăciun:
-distracții pentru cel mic 
-foarte multe căsuțe în care se vând dulciuri, castane coapte, dar și vin fiert
-căsuțe în care se vând căciulițe, șosete, veste împletite

Ce să faci la Sibiu la sfârșit de decembrie:
1. Bea o ciocolata caldă pe bat în clădirea Huet (premiată pentru lucrările de restaurare corect efectuate) la Kleines Cafe. Laptele fierbinte și ciocolata belgiană pe băț, alături de ospitalitatea casei te vor face să revii. Noi așa am făcut.
 


2. Un prânz delicios în cramă. Aproape de Piața Mare, lângă Turn, Pivnița Weinkeller are un aer foarte primitor, iar mâncarea e delicioasă. Merită să testezi gulasul și supa de ardei copți. Noi, echipa Kreatoria.ro am fost fericiți de alegerile făcute. 

(poza arhivă Pivnița Weinkeller)

3. O vizită la atelierul de ceramică a lui Andrei Pandea


(poză arhivă Andrei Pandea)

4. Cină la Pardon, un Oau de restaurant unde ai ce să alegi și ai la ce decor să te uiți până vine ce ai comandat. Și dacă nu vă vine să credeți, atunci priviți.
Să mai spunem că mâncarea ne-a fost adusă chiar de Chef?

Noi am stat în salonul din poza de mai sus:

Mousse de brânza dulce cu petale de migdale

5. Dumbrava Sibiului, o plimbare printre frumusețile noastre căsuțe rurale. Ai ce admira acolo și mai ales poți să-ti dai seama ce comoara are sufletul acesta românesc: tradiție, istorie, cultură. Noi am prins și o slujbă de duminică liniștită, iar la sfârșit, preotul ne-a dat câte o felie de cozonac, așa ospitalier.