1. Ce crezi tu că este talentul?
Eu nu cred că am un talent special. Eu știu doar să aranjez cuvinte în scurte povestiri , să le arunc în vâltoarea sentimentelor și să conturez un abis al meu, al lumii inimii mele. Talentul? Talentul este un strigăt al spiritului eliberat de constrângerile societății, este modul de viață al unui suflet frumos, pur și conștient de frumusețea lumii, este un mod de supraviețuire, este închegarea divinului cu făptura muritoare, rezultând frumosul, arta.
2. Cum te simți atunci când îți exprimi talentul?
Cuvintele sunt create de oameni pentru a înțelege divinul. Pentru răstălmăcirea sensurilor. Arta supremă este cea prin care, prin vetuste slove, se ajunge la suflet, se atinge paroxismul sentimental, liric și ludic. Aluneci prin făgaș de bucurie spre sufletul amorțit al omului de astăzi. Este o aventură cu peripeții, dar rezultatul este încântător, căci atingerea emoțională și depărtată de materialitate și plasticitate entuziasmează, bucură și încântă.
3. Te rog să completezi: ''Pentru mine viața este…''
Pentru mine, viața este un tărâm ce trebuie cucerit, analizat, explorat. Iar oamenii, oamenii sunt cei care te ajută în misiunea ta de cucerire. Te îndreaptă, te călăuzesc, te rănesc și te iubesc, dar contribuie la cucerire.
4. Cum se vede formula succesului de la înălțimea unui licean talentat?
Formula succesului pentru mine este simplă, concretă și bazată pe un singur lucru: muncă. Munca pentru visul tău, munca pentru fericirea ta, munca este cea care face diferența dintre visuri și ambiții. Iar pasiunea cu care este asezonată munca rafinează progresul.
5. Cine ți-a dat aripi în activitatea ta?
Dragostea mea pentru scris se datorează pasiunii pentru lectură. Nimic nu este mai frumos decât un suflet imprimat pe-o carte și iubit de zeci de ochi curioși și suflete inocente. Dar încă din școala generală până în liceu, m-am bucurat de susținerea doamnelor profesor de limba română, iar ochii mei nu conteneau a se sătura de cărți și slove.
6. Dacă ai avea o baghetă magică
Dacă aș avea o baghetă magică aș da cărților aripi, ochilor lumină, sufletelor puritate și oamenilor bucurie. Și i-aș iubi pe toți și i-aș ascunde sub pături de pagini, și le-aș arăta un colț de paradis sălbatic.
7. Cum ar arăta lumea perfectă pentru tine? Ce ți-ar plăcea să fie, ce nu?
Lumea perfectă? Lumea-i perfectă în imperfecțiunea ei perfect imperfectă. Probabil nu știm să ne bucurăm de ceea ce avem, nu știm să căutăm bucuria în lucrurile mici, să o păstrăm cu noi, să o conservăm cu ochii minții. Dar lumea e perfectă datorită oamenilor frumoși cu minți splendide. Fiecare dintre ei are o bucățică de rai ascunsă-n ochi. Trebuie doar găsită și curățată de murdăria pasageră.
8. Care sunt cele mai importante realizări ale tale, până acum, din punctul tău de vedere?
Realizările mele nu sunt de ordin material, dincolo de multitudinea diplomelor ce-mi atestă spiritul competitiv și înclinația spre lumea cărților, ci se rezumă la închistrarea unor sentimente între rânduri înguste și transmise mai departe. Mi-a plăcut întotdeauna să văd partea bună a lucrurilor, să mă bucur de o pace interioară soră cu bucuria divină, să știu că eu sunt călăuza misiunii mele. Am citit peste o mie de cărți. Aceasta este comoara mea ce-mi răsfață sufletul. Dar îmi place să particip la nenumărate concursuri, să aflu mai multe, să cunosc câte puțin din toate. Astfel, pe lângă nenumăratele premii la diferite concursuri naționale, regionale și locale, am câștigat, mai presus de acestea, experiența îmbogățirii palmaresului cultural.
Am luat parte la diferite activități culturale precum Concursul Național „Copilăria s-a născut la țară”, unde am luat locul I, Concursul Epistolar „Homo viator”-locul III, Concursrul Epistolar ”Homo ludens”-locul I, Concursul Național Alecu Ivan Ghilia-mențiune, Festivalul Național de Lectură Eminesciana-premiul III, dar și la cenacluri de lectură precum „Book Swap” și „Campania electorală a cărților”, fiind și o împătimită a participării la olimpiada de limba și literatura română încă din clasa a V-a. Activitatea mea în această sferă nu se rezumă doar la participarea la diferite concursuri, ci continuă cu promovarea lecturii în rândurile prietenilor și cunoscuților. Afirm cu mândrie că această pasiune m-a întovărășit de-a lungul anilor în multe experiențe ce s-au dovedit a fi constructive, experiențe precum participarea la selecția regională a Parlamentului European al Tinerilor, activarea timp de aproximativ un an și jumătate ca redactor la o publicație on-line, experiențe ce mi-au îmbogățit CV-ul, cercul de prieteni și cultura generală.
9.Ce părere ai despre lumea celor mari? Ce le-ai transmite?
Lumea celor mari este doar o plăsmuire, o pseudo-realitate a unor copii triști, privați de cărți și mângăieri intelectuale, oameni care se prefac ocupați pentru a nu suferi de plictiseală și pentru a aluneca într-o lume a banalului. Oameni mari, citiți! Citiți și vă bucurați!
10. Ai vreun cuvânt care-ți place mult, mult, mult de tot?
Îmi place foarte mult cuvântul „artă”. Arta pentru mine este îmbinarea divinului cu omul, arta este ultima suflare paradiziacă într-o lume plastică, întinată de păcat și veșnicie.
11. Faci parte din campania de 1 iunie, lansată de Kreatoria.ro și dedicată elevilor care au ceva de spus. Ce le-ai trasmite celor de vârsta ta, dar care nu îndrăznesc să se exprime creativ?
Oameni frumoși, citiți și lăsați mintea să zburde, să răscolească frumosul, ineditul și frumusețea! Trăiți frumos, ascundeți-vă în neguri de cunoaștere și cântați viața!
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)