Primirea foarte pozitivă a interviului oferit pe kreatoria.ro de Laura Savu, fondatoarea competiției WOMEN RALLY, ne-a determinat pe amândouă să ducem povestea cu un kilometru mai departe.
Dezvoltăm astfel un serial de încurajare pentru doamnele/doamnișoarele care au au nevoie să apese accelerația pe o atitudinea pozitivă în ceea ce privește șofatul. Fie că le este teamă, fie că au nevoie de susținere, fie că vor să înțeleagă mai mult din mindsetul potrivit al unui conducător auto… ei bine, acest serial de încurajări și decriptări de informații necesare pentru condus… este pentru ele.
Așadar, am selectat din întrebările cele mai des întâlnite și le descompunem, pas cu pas, cu dorința de a le împuternici pe cele care își doresc să înainteze pe drumul acesta al condusului în siguranță.
Poți citi aici primul interviu cu Laura Savu:
Întrebare de la cititoare: Cum prind curaj și încredere în mine la volan?
Răspuns Laura Savu:
Întâlnesc această problemă atunci când vorbesc cu unele doamne. Dacă starea de sănătate (din toate punctele de vedere) permite, dacă există capacitatea de a fi stăpână la volan și dacă este voință, atunci condusul se poate deprinde, încet-încet. Este o abilitate care se dobândește, în marea majoritate a cazurilor. Desigur, există și excepții și acolo vorbim de talent, excelență, performanță.
TOP 5 idei de luat cu tine, dragă conducătoare auto care ai nevoie de o încurajare:
Încrederea la volan vine cu experiența, iar dacă acest lucru pare imposibil în acest moment pentru cititoare, pot da câteva sugestii intermediare:
1. apelează la câteva ore suplimentare cu instructori autorizați
2. recurge la o serie de sesiuni speciale cu un psiholog pentru a vedea ce se ascunde în spatele temerii de a conduce
3. începe cu trasee cunoscute și cu mai puțin trafic
4. imaginează-ți, de acasă, traseul care urmează a fi străbătut
5. când ești în dreapta, analizează șoferul, reacțiile, modul cum anticipează mișcările.
Dacă vorbim despre încredere, pot spune că întărirea acestei stări interioare este o consecință a participării în cadrul competiției automobilistice WOMEN RALLY. De ce spun acest lucru? Concurentele noastre care conduc și conduc bine, de altfel, dar care anterior competiției nu se poziționau (mental și emoțional) față de condus cu foarte mare încredere în propriile capacități, ne-au mărturisit după WOMEN RALLY că au avut prilejul să descopere în ele noi puteri. Așadar, iată, cât de mult contează contextul și să accepți provoc[ri sau de ce nu, noi oportunități.
Cum recunosc în trafic o femeie care conduce bine? Răspunsul meu poate să vă mire: ei bine nu o recunosc. Recunosc un conducător auto care conduce așa cum am eticheta cu toții ca fiind: bine. Dar ce înseamnă să conduci bine? În primul rând, să fii în siguranță tu și cei din trafic, să respecți legea, să-ți placă acest rol.
Elementele care stau la baza unui condus în siguranță ar fi: atenția distributivă, concentrarea asupra posibilelor pericole, capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic, capacitatea de a interpreta și controla reacțiile mașinii.
Cu calm, hotărâre și voință, dragă cititoare te vei surprinde cât de frumos vei conduce. Din ce în ce mai bine!
Află mai multe detalii aici despre WOMEN RALLY.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)