Dacă și lecția ta personală este să cunoști cum poți să gestionezi banii pe care îi câștigi, atunci această campanie Kreatoria.ro Banii pe limba creativilor este pentru tine.
 

Pe Roxana Bucur o poți citi pe îndelete aici, iar despre consultațiile ei aici.
 

Am împărțit această mini-campanie „Banii vorbesc” în 3 etape, astfel ca informațiile să se așeze structurat și bine.
 

Despre mindset. Primul articol îl poți citi aici.
Despre gestiune financiară-
aici.
Sfaturi speciale pentru industria creativa, coach, freelanceri, soloprenori, start-up-eri -îl citești deja.

Am dorit mult să ating și acest subiect pe Kreatoria.ro și am reușit cu ajutorul Roxanei. Motivația campaniei: pentru că viața unui creativ de la un punct încolo este ca viața oricărui om: și creativii plătesc taxe, rate, facturi.

1. Ce îi sfătuiești pe freelancerii cărora le este teamă să solicite bani pentru serviciile lor?

Munca face parte din economie. A munci înseamnă a aduce valoare celorlați. Ei plătesc pentru valoare primită, pentru ca tu să primești răsplata timpului alocat, a pregătirii care constă în ani de studiu și ca tu, mai departe să îi cheltui/investești.
Toți ajutăm economia, într-un fel sau altul, iar munca este ”brățara de aur”. ”Munca nu este rușinoasă”, ci ea reprezintă mecanismul financiar. 

2. Unii dintre ei au mentalitatea că artistii/creativii nu trebuie decât să creeze, nu să facă și să gestioneze bani. Ce le-ai spune?

Fiecare trebuie să facă doar ceea ce îi aduce satisfacție și la ce se pricepe cel mai bine, în domeniul în care a studiat. Banii fac parte din viața noastră, a fiecăruia, indiferent ce profesie am avea.  A gestiona banii ține de sfera personală si indiferent de domeniul în care activăm este necesar să ai create obișnuințele sănătoase, din punct de vedere financiar. O gestionare mai bună a banilor aduce și mai mari satisfacții vizând munca depusă. În momentul în care muncești pentru bani poate exista o presiune financiară. În momentul în care banii câștigați sunt gestionați astfel încât să acopere mai multe nevoi și dorințe atunci satisfacția personală este îmbinată cu cea personală.

3. Ce i-ai sfătui pe creativii visatori dar nepractici în ale banilor și cum i-ar putea ajuta un consilier financiar?

Să apeleze la un consultant financiar pentru a primi ”rețeta” potrivită situației lor: a obiectivelor financiare pe care le au și acest lucru din timp pentru acele obiective importante din viață care sunt cele mai costisitoare. Obiectivele mari se realizeză în timp cu încredere și consecvență.    Efectele informațiilor, a strategiilor oferite, în mod personalizat, de către un consilier financiar dau roade pe termen scurt, mediu și lung. Astfel sunt scutiți de încercări și erori și își pot canaliza, astfel, energia în domeniul lor de activitate pentru a produce. Consilierea te ajută să faci mai mulți bani cu banii pe care îi ai.