Pentru mine, machiajul reprezintă o formă de artă, de  relaxare și o pasiune descoperită în primii ani de liceu. Nu am urmat cursuri în domeniu, însa de-a lungul anilor m-am autoeducat,instruit și am găsit raspunsurile la care aveam întrebări, urmărind tutoriale ce explicau pas cu pas tehnicile unui machiaj reușit și urmând sfaturile make-up artiștilor care m-au machiat la diferite evenimente.
Astăzi, am să vă împărtășesc  și vouă pas cu pas din ce am învățat, pentru realizarea unui machiaj de zi cu zi, rapid și simplu.

Pasul 1: Curățarea tenului. Este important să începem cu fața curată, dar și mai important să ne asigurăm că ne-am demachiat cu o seara înainte. În caz contrar, favorizam îmbătrânirea feței prematur și deschiderea porilor care duce la apariția acneei! În fiecare dimineață, eu prefer să mai repet odată procesul demachierii pentru a elimina orice reziduu rămas din ziua precedentă.

Pasul 2: Aplicarea unei creme hidratante și a unui primer, cu SPF. Nu uităm să ne protejam pielea în continuare, mai ales odată cu ieșirea soarelui. Ele ajută la hidratarea tenului, aplicarea mai ușoară a produselor pe care urmează să le folosim și la rezistența lor pe tot parcusul zilei.

Pasul 3: Baza machiajului.  Trebuie să ne înțelegem tipul de ten pentru alegerea corectă a fondului de ten. Pentru un ten gras vom alege fondurile de ten matifiante, pentru un ten uscat vom alege fondurile de ten lichide, cu o textură cremoasă, cele cu ten mixt pot opta pentru o îmbinație între cele două. De asemenea, ele se găsesc pe piață cu diferite grade de acoperire, dar astăzi vom opta pentru o acoperire ușoară spre medie, potrivită pentru timpul zilei. Iar dacă vă confruntați cu un ten acneic, pete, cicatrici, cearcane sau alte probleme vom interveni cu un creion corector.
Nuanța fondului de ten se alege testând culoarea acestuia pe gât și nu pe mâna cum erați obișnuite, întrucât acestea trebuie să se îmbine frumos și să arate natural, nu ca o mască. De aceea, când ne vom da cu fondul de ten nu ne vom opri la linia mandibulei, ci vom coborî puțin și spre gât pentru a fi totul uniform.

Aplicarea acestuia, personal o fac cu un burețel special, dar fiecare o va face cum îi este mai comod, cu mâna sau cu o pensulă.

Pasul 4: Conturarea feței. După aplicarea fondului de ten, vom observa că fața arată “plata”, lipsită de culoare, așa că trebuie adusă din nou la o formă tridimensională.
1 -Pigmentul pudrei de contur (bronzantul) trebuie să fie o culoare neutră cu un ton sau două mai închis decât culoarea tenului nostru și pe care o aplicăm în locurile în care “cad” umbrele pe fața noastră în mod natural.
2- Blush-ul se aplică pe pomeți  pentru un aspect proaspăt și pentru o pată de culoare, care poate varia de la nuanțe ale culorii roz pentru un ten pal și orange pentru un ten mai închis.
La sfârșit aplicăm o pudră, de orice fel doriți, pentru a seta machiajul feței.

Pasul 5: Sprâncenele. Știți deja, că în ultima vreme s-a pus accentul pe sprâncenele corect făcute care să se încadreze armonios cu forma feței. Pare complicat, dar este simplu, trebuie să urmăm conturul sprâncenei  noastre naturale și să umplem doar golurile în care ar fi trebuit să existe fire de păr. Pentru mai mult control asupra a ceea ce fac, eu prefer să conturez sprancenele cu un creion conceput special pentru așa ceva și să le umplu cu fard de sprâncene. Atentie, cele două produse trebuie să aibă aceeași nuanță , și maxim cu două nuanțe mai închise decat culoarea noastră de păr.

Pasul 6: Ochii. Fiind machiaj de zi și de multe ori realizat dimineața pe fugă aleg să-mi evidențiez ochii, folosind un creion dermatograf alb în partea de jos, pentru a mă face să arăt mai “fresh”, tuș pe pleoapă și rimel. Atât. Codițele făcute cu tuș par deseori prea greu de realizat, dar un rol important îl joacă și produsele pe care le folosim. Pentru începătoare, sau pentru zilele în care ne grăbim, tușul stilou este cel mai ușor de folosit, asupra lui avem mai mult control și tot ce trebuie să facem, este să urmărim forma naturală a ochiului.
Pașii pentru realizarea unei codițe perfecte:

Nu vă panicați în caz de greșiți, putem trece cu batonul corector peste ariile care nu ne-au ieșit pentru a repara defectele, fără a șterge toata codița!

Pasul 7: Buzele.  În cazul buzelor vom opta pentru o culoare nude și tot ce trebuie să facem este să conturăm linia buzei, fără a depăsi, cu un creion, la fel-neutru, bine ascuțit și apoi să umplem buzele cu ruj. Dacă aveți buzele uscate și aplicarea nu este lină, înainte să începeți machiajul, puteți aplica un balsam de buze pentru hidratare, sau de ce nu o exfoliere a buzelor. Dacă nu aveți la îndemână produse speciale cu scrub pentru buze, exfolierea se mai poate realiza și prin masarea ușoară a buzelor cu o periuță de dinți!

Așa arată la sfârșit machiajul în diferite lumini și pe parcursul zilei, simplu, de bun gust și pare că ați depus efort, când de fapt, realizarea lui nu a durat mai mult de 20 de minute.


Sper că v-am fost de folos și ați învățat lucruri noi care vă vor ajuta pe viitor, dar nu uitați faptul că machiajul este un accesoriu, ne ajutăm de el pentru a scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței, dar nu este obligatoriu, trebuie să ne simțim frumoase și încrezătoare cu și fară machiaj.