Articol realizat pentru kreatoria.ro de Roxana Bălan

A vizita pentru prima dată un oraș e ca atunci când treci, pentru întâia oară, pragul casei unui om. La început încerci să te faci comod și să îmbrățișezi cu încântare tot ceea ce ți se oferă.  Apoi te pregătești să-i descoperi fiecare cotlon, lăsându-te în voia pașilor sprinteni și a propriilor tale priviri curioase.

Bath este o gazdă de-a dreptul minunată. Încă de la intrare îți dă senzația că timpul a stat în loc, doar pentru a-ți face ție cunoștință cu o bucățică de Anglie despre care ai citit în cărțile de istorie. Cu o arhitectură în stil georgian și o atmosferă idilică, e imposibil să nu te îndrăgostești de orașul acesta. Iarba de un verde crud, străduțele cu piatră cubică, clădirile vechi și băncile din parcuri – toate par a alcătui decorul unei povești cu accent englezesc. Și da, aici până și ploile, care îi iau prin surprindere pe cei mai mulți turistici, au rolul lor în acest peisaj.

Aflat la aproximativ două ore de mers cu trenul față de Londra, Bath este eminamente o destinație de vis. Așadar, dacă îți dorești o mică escapadă, departe de tumultul din capitala britanică, Bath poate fi exact ceea ce ai nevoie. Nu e cazul să-ți faci griji în ceea ce privește harta orașului și nici a locațiilor în care te poți delecta cu prânzul ori cu o ceașcă de ceai cu lapte. Tot ce trebuie să faci este să iei fiecare străduță la pas (neapărat) și să te bucuri din plin de ceea ce vezi. Dar dacă vrei totuși să pornești la drum cu temele făcute, iată șase obiective turistice din Bath pe care merită să le vizitezi.

The Circus


Dacă vrei să descoperi arhitectura deosebită a orașului Bath, atunci trebuie să treci pe lista ta de must-see și The Circus. Aici clădirile sunt dispuse circular, reușind să-ți cucerească instant privirile. În plus, faptul că este locul de întâlnire preferat al studenților îi dă un farmec aparte.

The Roman Baths

Situate în centrul orașului, Băile Romane reprezintă o adevărată încântare pentru ochii fiecărui turist. Modul în care au fost construite și aburul care se ridică de la suprafața apei merită toți bănuții dați pe bilet, dar și înghesuiala.

The Botanical Gardens

Pentru iubitorii de natură, Grădina Botanică a orașului Bath poate însemna raiul pe pământ. Așadar, pentru și mai multă culoare, veverițe năstrușnice și arbori bătrâni transformați în sculpturi, ai grijă să nu ratezi acest obiectiv.

The Pultney Bridge

Vrei să vezi cum arată cel mai frumos pod din Bath? Atunci trebuie să faci o vizită până la Pultney Bridge. N-am cuvinte să spun cât de tare m-a impresionat, așa că te las pe tine să descoperi. În plus, o călătorie cu vaporul de-a lungul râului Avon sună chiar bine, nu?

The Bath Abbey


Cunoscută și sub numele de Biserica Sfinților Petru și Pavel, aceasta pur și simplu fascinează prin arhitectura ei. Deși datează din secolul al VII-lea, biserica a trecut prin mai multe renovări până să ajungă în stadiul în care este astăzi. Nu degeaba cozile la intrare sunt imense, iar turiștii ard de nerăbdare să o vadă.

Alexandra Park


Cea mai spectaculoasă vedere asupra orașului Bath o oferă, fără îndoială, The Alexandra Park. Deschis în anul 1902 și numit astfel în onoarea reginei Alexandra – soția lui Edward al VII-lea – parcul se întinde pe o suprafață imensă de pe dealul Beechen, impresionându-i atât pe cei care își doresc să facă mișcare în aer liber, cât și pe cei care vor să privească orașul Bath de la înălțime.

Pe Roxana o mai găsiți și pe blogul personal: www.roxanabalan.wordpress.com