Ce înseamnă a fi puternic?
O persoană puternică este o persoană conștientă de Sine. Adică o persoană care își cunoaște calitățile și vulnerabilitățile; o persoană care crede în potențialul său și lucrează pentru a-l dezvolta; o persoană care își cunoaște slăbiciunile și lucrează asupra acelor aspecte pentru a se aduce la un echilibru mental, emoțional și spiritual; o persoană impecabilă și integră.
Ești o persoană cu o mare Încredere în ea, cât și în viață. Cum reușești? Care este "secretul" tău? Pentru că încrederea este un factor pentru succes.
De mic copil am crezut cu tărie în acea forță divină care este în noi și în afara noastră. Motto-ul meu era și este: dacă apare ceva în realitatea mea înseamnă că pot face. Deci este o credință dincolo de rațiune sau de mintea analitică, dincolo de factorii externi. Am știut dintotdeauna că dacă vreau ceva pot. Important este să știu ce vreau și apoi tot universul îmi deschide portițele necesare pentru a ajunge la succes. Dintotdeauna cei din jur îmi spuneau că: “pe mine mă iubește Dumnezeu, de aceea reușesc tot ce-mi propun și ce vreau”. De câțiva ani buni, am conștientizat că Dumnezeu ne iubește pe toți, dar fiecare deschide spre univers portițele spre împlinire prin intenție, voință și credință. Deci secretul meu este credința în reușită.
Când ți-ai dat seama de potențialul tău, de talentul tău și de faptul că da, ai realizat și vei realiza multe?
Cred că prima realizare majoră a avut loc încă din clasa I. De ce? Aveam 5 ani și 9 luni și vroiam să merg la școală să învăț. Știam deja să citesc, să scriu și tabla înmulțirii cu 1 și cu 2. I-am spus mamei că vreau la școală și ea a făcut toate demersurile necesare ca să mă ducă (era pe timpul comunismului când nu se putea așa ceva, dar mama la insistențele mele a reușit, chiar dacă cu destul de mare dificultate ). De atunci cred că mi s-a inoculat că dacă vreau ceva se poate. Aveam și am o memorie deosebită și de mică am observat că eram oarecum diferită de ceilalți copii din jur. Învățam totul din clasă, așa că eu acasă aveam timp să citesc și să scriu poezii( din clasa a II-a). Am citit și citesc foarte mult. De aceea, m-a preocupat mereu: cum poate omul să facă lucrurile eficient, într-un timp scurt cu efort minim? Și acum am ajuns la acest adevăr, adică eficiență în propria ființă, familie și viață.
Ți-ai spus vreodată: sunt foarte mândră de tine, Niculina?
Mie aceste abilități mi s-au părut firești, adică le fac cu ușurință și nu mi-am spus că sunt mândră de mine. Așa am fost dintotdeauna. E anormal când nu mi se materializează ceva. Atunci mă întreb cu ce din mine am adus asta în realitatea mea? Și imediat mă apuc de treabă – adică schimb mental ce nu-mi place și creez ceea ce vreau, cât mai repede cu putință.
Când spui că vei face ceva, chiar faci, când declari o dorință, ea chiar și se îndeplinește. Care este formula ta de îndeplinire a dorințelor?
Când spun că fac ceva, fac, altfel nu spun. Legat de formula de îndeplinire a dorințelor este pe cât de simplă pe atât de complexă.
Simplă pentru că atunci când îmi vine o dorință în minte mai întâi mă întreb: dacă vreau eu cu adevărat aceasta? (adică dacă dorința este din Sine sau din Personalitatea limitată – ego). Răspunsurile de la Sine sau din partea divină sunt simple: Da sau Nu. Cele din personalitate sunt sofisticate cu argument pro și contra, etc. Eu opresc repede vorbăria din minte și mă concentrez pe ce am de făcut.
Complexă pentru că dacă nu știi să-ți pui întrebarea de bază de cele mai multe ori pici în capcana ego-ului sau a personalității limitate, iar în acea stare e mult efort, energie consumată piedici și în unele cazuri se împlinește dar foarte de greu, astfel încât când e gata nu te mai poți bucura de rezultat – din cauza oboselii, slăbiciunii fizice și surmenajului mental.
Vreau să ating și subiectul puterii personale în familie. Ce te-a învățat Bogdana, mezina familiei? Unde – în ce domeniu- și cum ți-a accelerat puterea?
De când a venit pe lume această minunată ființă m-a învățat să am mai multă grijă de mine, să mă iubesc mai mult, să am răbdare cu mine și cu cei din jur, să mă bucur de tot ce sunt și ce am. Fiecare din cei trei copii m-au învățat câte ceva, dar la ea pentru că stau cu ea mai mult timp, cresc și eu în interior o dată cu ea.
Din experiența ta din atâtea cazuri cum crezi că trebuie să fie soții care își doresc un copil? Ce puteri magice trebuie să-și activeze? Se spune că un copil stă pe prag și își cercetează părinții.
În primul rând trebuie să fie maturi, adică echilibrați mental și emoțional astfel încât atunci când apare copilul pe lume și vor fi trei, să se susțină unul pe altul, să se implice în creșterea și dezvoltarea copilului.
Un alt aspect important este că ar fi indicat să aibă aceleași idei despre cum se crește un copil, să studieze aceleași materiale despre ce implică dezvoltarea viitorului om, cu alte cuvinte să fie pe aceeași lungime de undă.
În primul an, după ce s-a născut copilul bărbatul trebuie să fie foarte înțelegător, calm, liniștit și disponibil să asculte femeia în ce e de făcut pentru copil. Femeia are un al 6-lea simț în ceea ce privește copilul și de aceea ea simte ce are nevoie copilul și când are nevoie.
Da. Un copil stă pe prag și își copie părinții în tot ce fac, ce spun, cum se comportă, cum se iubesc, ce atitudini au unul față de celălalt și amândoi față de copil.
Care sunt proiectele tale de viitor sau altfel spus cum îți vei exprima puterea, inspirația și unicitatea în 2016?
Anul 2016 va fi un an în care petrec mare parte din timp cu Bogdana. În celălalt timp, voi termina cele 3 cărți pe care le-am început din 2014, fac două formări în psihoterapie în străinătate, vreo două conferințe pe teme de psihologie și neuroștiință și lucrez pentru finalizarea lucrării de doctorat. Atât pe 2016.
Unora le este teamă să-și exprime puterea, alții îi invidiază pe cei puternici stând în afara scenei vieții. Ce sugestii le dai pentru ca să-și trăiasca darul vieții la maxim?
Fiecare am venit aici să experimentăm viața. Unii experimentează bucuria creației, alții se uită de după gard la experiența celor implicații, unii nu au curaj și nu și-au descoperit puterea de a experimenta singuri pe propriile forțe, etc. Pentru cei care se uită de după gard la cei care experimentează sau nu au curaj să-și ia viața în propriile mâini, le recomand să-și găsească puterea interioară pentru a intra în experiența trăirii unei vieți remarcabile. Să ia viața ca pe un joc de sah unde ei pot plasa acolo unde vor pionii. Să înceapă cu intenții constructive, țintite și să lucreze măcar 6 luni cu ele. În acest timp sigur vor vedea transformări în viața lor și în forul lor interior. După ce vor experimenta ceva și vor vedea că funcționează vor avea curajul să facă mult mai multe decât să fie un călător pasiv peste care trece viața.
Ziua ta puternică, altfel și inovatoare începe cu câteva afirmații. Ne poți spune cu ce afirmații lucrezi acum?
În fiecare dimineață am câteva afirmații de bază cu care îmi încep ziua. Acestea sunt:
Eu sunt dintotdeauna conectată la Sinele meu divin;
Eu sunt dintotdeauna ghidată de Sinele meu divin;
Eu sunt dintotdeauna bogăție fabuloasă;
Eu sunt dintotdeauna inteligență creatoare.
Pe lângă aceste afirmații de bază lucrez cu 3 afirmații utile pe care vreau să le implementez la nivel cerebral( adică spun timp de 6 luni, în fiecare zi de 21 de ori):
Eu sunt dintotdeauna viața trăită, ușor, frumos și bine;
Eu sunt dintotdeauna puterea de a fi fericită;
Eu sunt dintotdeauna geniu în manifestare.
Așa arată o zi și o viață minunată. Din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire Niculina Gheorghiță.
Pe Niculina o găsiți aici.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (158)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (4)
- Viața este frumoasă (67)