Îmi place să aduc în față oamenii care defrișează un drum pe care alții nu doar că nu-l vedeau posibil, dar care aduc și lumină prin viziune lor integrată pe probleme clare de viață. Așa este Raluca Schachter, cea care a creat un subdomeniu, îmbinând partea de sănătate cu energia necesară vitalității.

Știu că încă e nevoie de categorii pentru a-i defini pe ceilalți, însă Raluca este un om dincolo de aceste cutiuțe care funcționează chiar și în prezent, din ce în ce mai puțin, pentru că ea aduce soluții integrate pentru un stil de viață sănătos: Nutriționale. Clinice. Energetice. Da, și energetice, pentru că suntem energie și până la urmă, tot ce facem are o energie și implică un consum de acest lucru.

Raluca Schachter este nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing®. Bazate pe munca și cercetarea a peste 14 ani de experiență, programele ei oferă soluţii complete şi integrate nutriţionale, clinice şi energetice, pentru a întâmpina o multitudine de disfuncţii şi dezechilibre din sistemul digestiv, imunitar şi probleme inflamatorii.

Obiectivul central al acestei abordări este detectarea şi rezolvarea cauzelor reale care stau la baza simptomelor recurente şi rezolvarea lor într-un mod sistematic. Raluca Schachter îşi oferă serviciile în exclusivitate în sistem online, atât local cât şi internaţional. Poţi stabili o primă conexiune vizitând site-ul ei aici: https://metabolicenergy.ro/

1. Ce înseamnă o vindecare din punct de vedere holistic?

Adevărata vindecare înseamnă echilibru atât pe plan fizic, cât şi emoțional, mental și energetic. O abordare holistică/integrativă presupune investigarea în profunzime a tuturor cauzelor, care au dus la apariția simptomelor tale negative și apoi rezolvarea lor sistematică, într-un mod non-invaziv, natural dar și eficient, pe termen lung. Înseamnă să-i oferi corpului tău tot ce are nevoie, „combustibilul” său unic, pentru a porni toate „motoarele” metabolismului tău.

2. Cine este Raluca Schachter și ce aduce nou lumii?

Sunt o persoană care și-a început cariera vindecându-se singură, eu fiind primul meu „pacient”. După primele mele cursuri de nutriție individualizată și aplicații clinice funcționale și integrative, a început călătoria către propria mea sănătate. Reuşind cu succes sa-mi rezolv toate afectiunile pentru care nu gasisem pana atunci o solutie prin metode medicale conventionale, am inceput să ajut şi alte persoane.
În ultimii 15 ani, după multe sute de oameni cu care am colaborat și alte câteva cursuri și studii, am acumulat experiența necesară pentru a oferi un model cu adevărat complet și unic tuturor celor care își doresc cu adevărat să-și recapete sănătatea, aşa cum mi-am dorit şi eu. Practic cu mare pasiune, bucurie şi cred cu toată fiinţa mea în ceea ce ofer, pentru că ştiu că funcţionează! Am experimentat totul pe propria piele. Noutatea pe care o aduc constă în mare parte din mai multe aspecte: o abordare completă a sănătății (nutrițională, clinică și energetică), capacitatea de a descoperi în profunzime cauzele simptomelor negative și utilizarea celor mai noi metode și tehnologii pentru a începe rezolvarea acestor cauze.

3. Practic, tu ai creat un nou subdomeniu, îmbinând partea de sănătate cu energia necesară vitalității. Ce presupune aceasta, mai concret?

Suntem ființe complexe; nu suntem doar materie (corp), suntem şi energie. Este necesar să aduci echilibrul în toate aspectele vieții tale – fiziologic, emoțional, energetic. Mi-am dat seama de-a lungul anilor că dacă abordezi sănătatea doar dintr-o singură latură, nu vei obține rezultate complete sau pe termen lung. De exemplu, poți să urmezi o alimentație foarte corectă pentru tine și să consumi suplimentele potrivite, de cea mai bună calitate, și poți chiar să faci sport adecvat. Daca nu eşti echilibrat emoţional, suprimi multe traume şi nu îţi poţi gestiona corect stresul, jobul sau relaţiile tale, toate celelalte nu vor „ţine”;  nu vor fi suficiente decât până la un punct. De asemenea, dacă ai credinţa că o practică spirituală te poate vindeca, în timp ce mănânci o alimentaţie toxică sau incorectă și duci un stil de viață haotic, și nu beneficiezi nici de investigații clinice adecvate, atunci, din nou, nu vei obține rezultatul dorit. Din perspectiva mea, pentru o mare majoritate, toate aceste aspecte sunt necesare. Sunt mulți pași pe care îi care poți urma ca să obții energia necesară pentru vitalitatea ta; dar in ceea ce priveste partea energetică, poţi începe cu primul pas, cel al respiraţiei conştiente.

4. Cum aduci energia schimbării pentru clienții tai?

Cred că mai mult îi ajut să o descopere în ei înșiși! Pot fi un „catalizator”, un ghid, un susținător și persoana care le arată calea, know-how-ul. Dar acțiunea de schimbare trebuie să fie realizată de ei. Cei cu care colaborez au un rol activ în recăpătarea sănătății lor. Ei își asumă această responsabilitate, se bucură de schimbările de care au nevoie și fac tot posibilul pentru a le întreprinde. Odată ce ai „prins gustul” schimbării și transformării tale, vei vedea câte lucruri incredibile poți face singur, poți recâştiga încrederea în capacitatea organismului de a se vindeca – desigur, dacă îi oferi „combustibilul” necesar. , despre care vorbeam mai devreme.

5. Altfel spus, ești o lumină care îi ajută să iasă din labirintul în care sunt blocați. Care e primul pas în a-i echilibra și îndrepta spre soluție reușită?

Da, cei care vor percepe și vor dori calea către lumină vor fi îndrumați către acțiunile de care au nevoie. Primul pas pe care îl fac cu fiecare client este, inevitabil, prima literă a alfabetului, coloana vertebrală a oricărui program de sănătate – stabilirea alimentaţiei care să se potrivească metabolismului tău. Nu poți sări peste acest pas, indiferent de problemele cu care te confrunți. Urmează apoi investigații clinice (unde folosesc teste funcționale precum analiza firului de păr, interpretarea funcțională a analizelor de sânge, testul microbiomului intestinal etc.) și un plan personalizat de suplimente, cu nutrienți esențiali. Și apoi, pentru cei care doresc să-și completeze și mai mult programul, abordarea laturii energetice, unde primul pas este practicarea respirației conștiente.

6. Cine sunt cei care apelează la tine? Care este profilul lor? Ce caută?

Sunt in general oameni care au vizitat foarte mult medicii alopati, din păcate, fără să găsească înca o soluţie la problemele lor de sănătate. Sau sunt oameni care au început să aibă mai multe simptome negative sau chiar un diagnostic și își doresc o abordare integrativă pentru rezolvare. Sunt oameni care înțeleg că vindecarea nu înseamnă a lua medicamente pe viață. Sunt cei care sunt dispuși să-și schimbe stilul de viață și alimentaţia, și nu numai. Sunt cei care se educă și își iau responsabilitatea pentru sănătatea lor în propriile mâini. Din punct de vedere clinic, mulți dintre ei suferă de multiple simptome digestive, iar acest lucru desigur provoacă probleme în aproape toate sistemele corpului. Și tot aceștia sunt persoane care poate încă nu știu să-și gestioneze emoțiile și stresul cotidian, ceea ce are în continuare un efect devastator asupra sănătăţii lor.

7. Cum aducem o stare de bine în organismul nostru/sufletul/mintea noastră?

În primul rând, prin conştientizarea faptului că organismul nostru este menit să fie sănătos. Prin înțelegerea și acceptarea faptului că boala nu este o stare normală, care trebuie acceptată, și că există soluții la majoritatea problemelor. Totul depinde de tine și de alegerile tale. Apoi, când înțelegi în sfârșit că problema ta are cauze bine definite, dar și soluții reale, o mare parte a fricii şi stresului în care poate ai trăit se dizolvă. Astfel, corpul și mintea încep să se relaxeze și pot iniția procesul de vindecare. Nu este întotdeauna ușor să parcurgi această călătorie. Dar din perspectiva mea, este singurul drum care merită tot efortul.