Am stat la un dialog fain și dinamic cu Dana Dobrescu, Corporate & Government Affairs Manager în cadrul Mondelez International, pe care am cunoscut-o în cadrul proiectului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, la care am fost storyteller-ului creativ și în care am povestit printr-un jurnal personal cum îmi dau un boost creativ prin gustări sănătoase alese cu atenție.

Programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” a fost desfășurat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC și susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilor. Totodată, Asociația Sută la Sută Românesc a lansat, în parteneriat cu 5 licee din București, provocări inedite către adolescenții, ceea ce a condus la atingerea unui obiectiv important al campaniei: îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Dana Dobrescu este Corporate & Government Affairs Manager în cadrul Mondelez International, gestionând strategia de comunicare corporativă și activitățile de public affairs din regiunea South Central Europe, care include 10 țări (România, Bulgaria și piețele adriatice de est). Anterior, Dana Dobrescu a coordonat activitatea de comunicare din cadrul Unilever South Central Europe și a gestionat strategia de media relations din Europa Centrală, acționând totodată ca un consultant PR in house pentru cele 20 de branduri ale companiei, din perspectiva angajamentelor corporative. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării, din cadrul Universității București, în anul 1999, având experiență, în presa scrisa și online și, cu precădere, în domeniul comunicării corporative.

1. Viața în zilele noastre are un tumult destul de mare. Tu cum îți regăsești relaxarea și liniștea?

În ultimul an mi-am găsit foarte multe resurse interioare pentru a îmi găsi liniștea și mă refugiez în activități aliniate cu sufletul și scopul meu: meditez, ascult podcasturi – îmi place foarte mult Impact Theory al lui Tom Bilyeu, învăț – am o certificare ca Precision Nutrition Coach L1 și acum învăț pentru o nouă certificare, pe zona de nutriție și sport dedicată femeilor, ascult muzică, fac sport. M-am întâlnit mai rar cu prietenii, în ultima perioadă, dar am câteva prietene foarte apropriate cu care schimb impresii zilnic și conversația relaxantă și amuzantă, empatia și căldura lor mă fac să îmi găsesc noi resurse.

2. Ai ritualuri și topuri de reguli în ceea ce privește gustarea?

Cel mai important ritual în ce privește stilul alimentar este că țin Intermitent Fasting, mai exact am un interval de 8 ore pe zi în care mănânc, în rest beau doar apă și cafea. De asemenea, sunt foarte atentă la proporția macronutrienților și, ca urmare, citesc foarte atent etichetele. Mănânc orice îmi place, pentru că am un stil alimentar echilibrat, relativ disciplinat și fac sport constant.

3. Cât de importantă crezi că este o gustare în viața unui om? Pe lângă necesitatea strict fizică, crezi că are și un rol social, de plăcere, de comunicare?

Gustările ne apropie unii de alții, dacă le servim împreună cu prietenii, ne aduc momente de bucurie și nostalgie, dacă ne întoarcem la o gustare din copilărie, ne fac să ne simțim bine, să savurăm un moment de liniște, cu noi înșine, dacă am avut o zi agitată. Cu siguranță, când vorbim de gustări, nu este vorba doar despre aportul nutrițional al acestora, cât și despre, sau mai ales despre modul în care aceste gustări ne trezesc o gamă variată de emoții,

4. Gustarea perfectă este…?

Cea potrivită momentului. Dacă am nevoie de un pic de energie, mănânc biscuiți, dacă simt nevoia să mă recompensez după o zi agitată sau încărcată, aleg prăjitura mea preferată, Milka Tender Cow. Pentru a menține echilibrul alimentar, știu mereu ce gustări am în casă și planificarea – măcar la nivel mental, deși ideal ar fi în scris – mă ajută să mențin controlul.