Delia Grigoroiu. Am impresia că Delia s-a schimbat – preschimbat – transformat.

Pe Delia o cunosc de când există o emisiune foarte făină Totul despre mame, prezentată de o la fel de făină femeie Ruxandra Rusan și difuzată pe Prima TV.

De fiecare dată când am intrat în platou, Delia era cea care stingea emoțiile. Era organizată și era foarte caldă. Eu așa o știu pe Delia: Delia cea caldă.

Dar Delia, ei bine, este și Coach, soție și mamă.

 

1.  Delia, eu te văd precum un cameleon. Îți place să te schimbi, îți place să ieși din confortabil.
Te-am urmărit și „cercetat” (în scopul nobil al interviului desigur) pe Facebook, dar și în grupul dedicat recunoștinței în care ești foarte activă și postezi la zi.
Am aflat despre tine că ți-ai părăsit jobul cald și bine plătit, acum 6 luni, că ești COACH, că îți place să te aventurezi în țara lui „dincolo de confortabil”. Delia, ce te susține în această aventura a descoperirii de sine?

Ce tare este asta cu cameleonul, nu m-am gândit niciodată așa la mine, deși, în ultimii ani, cam după 35 de ani, simt cum mă transform pic cu pic. Însă, și mai recent, m-am prins că aventura asta a descoperirii de sine așa cum îi zici tu este, de fapt, o nevoie acută de a fi. Și mai mult, pare o adicție: trebuie să mă căut, trebuie să mai împing o limită, trebuie să înțeleg și asta, și aia, trebuie să… Și, evident că vine la pachet cu o stare de anxietate, acești trebuie mă mai și descarcă de energie, îți dai seama. Noroc că, după atâția ani, am început să mă prind când îmi pică bateriile și iau măsuri de protecție. Adică, pun frână la cam tot: muncă, ieșit în oraș și socializat, învățare, și bag multa apa, somn, zile fară să fac nimic din toate de mai sus. Recomand niște cure din astea pe an, vreo 3-5.

2. Ce ți se pare cel mai important în viață? Un top 5 ar fi de bun ajutor.

Familia, pentru mine. E în top 3 mereu, și dedic mult timp să fiu cu ai mei. Apoi, să mă achit bine de rolul de mamă, pentru copilul meu. Să îmi dau timp special pentru mine, ca să mă pot reîncarca. Și prietenii. Sunt dependentă de conexiunile sociale, am nevoie să vorbesc cu fetele mele, să sun, să cer ajutor, să petrec timp cu oamenii dragi.

 

                     Totul trece: și bunul, și răul.

 

3. Ce alegi în fiecare zi? Să ai dreptate? Să te exprimi? Să fii fericită?

Hahah, nu aleg nimic în mod special. Însă, am grija să nu uit că fiecare zi este unică și că dacă azi nu a ieșit cum mi-am dorit, mai am o șansă și mâine. Și totul trece: și bunul, și răul. Aleg să fiu clară în capul meu, cam așa.

4. Ce îți iese cel mai usor? Care treabă îți merge de minune, cu o arhitectură simplă de idei?

Îmi iese fară să știu, și în somn, aș zice, să conectez oameni între ei. Și din conectarea mea au ieșit numai lucruri mișto, mari, bune: parteneriate, bani, relații pe termen lung. Eu sunt un conector foarte bun. Ce mai am pe listă este să fiu un scriitor bun. Îmi dau pentru asta vreo 10 ani.

5. Facem parte amandouă din generația Nu sunt suficient de bun și Trebuie să devin un om realizat. Ce părere ai despre cele 2 programe? Cum te poate ajuta un COACH să nu mai fii măcinat de astfel de întrebări? Tu cum te simți cu tine?

Oh, da, așa e. Suntem macinați zilinic de nesiguranțele, vremurile grele și lipsa de exprimare emoțională a părinților noștri și ale celor care ne-au crescut, eu așa interpretez toate aceste credințe limitative. Dar, să știi că printr-un proces de coaching le poți desface pe rând și poți face pace cu ele. Un coach te însoțește într-un dialog pe care îl porți tot cu tine, te ghidează cu ajutorul unor întrebări bune, îți poate arăta alternative, direcții, dar alegerea este tot la tine. Eu încă sunt guvernată de un sindrom al impostorului care mă mai întreabă câteodată: cine te crezi tu să zici/faci asta? Ce te recomandă pe tine să faci X sau Z? Însă, după 2 ani de coaching simt că mă vizitează mai rar iar gradul de conștientizare este din ce în ce mai sus. Asta mă ajută. Ah, și mă mai ajută să îmi aduc aminte că este bine și trebuie să greșesc zilnic, ca să mă pot simți și eu vulnerabilă.

                    Am nevoie de lucruri frumoase zilnic!

 

6. Kreatoria.ro este un site dedicat creativității. Ce faci pentru a hrăni creativitatea din tine?

În fiecare zi îmi dedic câteva minute să citesc sau să învăț ceva nou. Fie, de pe net, fie de la prieteni, și în ultimul timp, de la copilul meu, care are 8 ani. Am nevoie de lucruri frumoase zilnic, îmi plac locurile colorate, cu design curat și simplu, îmi place arta și literatura, tot ce aduce frumosul cu el.

7. Spune-mi un lucru despre tine pe care nu l-ai mai zis nicăieri și crezi că te-ar ajuta în noua ta schimbare/exprimare.

Sunt de multe ori timidă, chiar mă blochez uneori până să deschid gura. Știu ca nu arăt, dar undeva sunt o introvertă tare bine ascunsă. Și nu îmi place să ies seara în oraș.