Connie Larkin a fugit din România la doar 24 ani, cu 20 de dolari în blugi. Astăzi este Executive Coach și Instructor de PhotoReading. Și are multe de dăruit lumii din jur, prin ceea ce face. Am avut un dialog foarte plăcut, deschis și plin de inspirație. Și cum să nu fie așa? Connie are un CV uimitor, o experiență de viață ce te lasă mască și știe foarte bine să pună punctul pe I. Dar cel mai mult îi place să inspire oamenii să fie sinceri, în primul rând cu ei înșiși. În ultimii ani a vorbit în fața a zeci de mii de oameni din toată lumea, de la București la Sydney și Kuala Lumpur alături de vorbitori de talie mondială! Despre Connie poți citi mai multe aici
1. Connie, am pregătit un loc cald, imaginar, așa, între perne, cu vedere către o lume posibilă, o lume mai bună și aproape magică. Adică, așa cum faci tu lucrurile 🙂 Acum că ne-am instalat, să începem cu prima întrebare. Ce înseamnă PhotoReading, așa, pentru cei care aud acum prima dată de acest termen?
În primul rând doresc să îți comunic că felul în care pui tu întrebările este total nou pentru mine și profund poetic. Nu știu cum oamenii care nu au auzit niciodată de PhotoReading ar dori să audă ce este, doar că, datorită întrebării, îmi vine să îți răspund tot poetic.
PhotoReading, sau FotoCitirea, în românește, reprezintă, pentru modul în care ne raportăm la citit și învățat, ceea ce trebuie să fi însemnat pentru omenire când s-a aflat că pământul nu este plat, ci rotund. PhotoReading este o revoluție de gândire, bazându-se pe o realitate de care nu avem habar. Nu avem habar pentru că nu ne informăm, că altfel am putea avea.
PhotoReading înseamnă fotografiere mentală, iar creierul nostru, al tuturor, are această abilitate. Practic, în curs, participanții descoperă pas cu pas ceea ce sunt deja în stare să facă, iar apoi aplică conștient.
2. Îți mai amintești când și unde (Connie are o experiență internațională) ai ținut primul curs de FotoCitire?
Eu sunt un leader de educație ontologică și am ținut cursuri în străinătate. Cursurile de PhotoReading, însă, le-am ținut în țară, cel puțin până în prezent. Primul curs a fost în august 2009, la București.
Experiența oamenilor a fost uluitoare și o reală revelație pentru mine. Nu îmi închipuiam că acest curs poate avea un asemenea impact asupra oamenilor. După aproape 7 ani, sunt obișnuită cu reacțiile de minunare și cu rezultatele incredibile pe care participanții le primesc.
3. Să citești de 10 ori mai repede este chiar ceva magic? Ai avut vreodată vreun cursant care nu a reușit să practice?
Sa citești de 10 ori mai repede nu este ceva magic. A citi mai repede de 10 ori nu face decât sa demonstreze o frântură din ce suntem capabili.
Nu există oameni care “nu reușesc” să practice, ci doar oameni care nu doresc să renunțe la conversațiile limitatoare pe care le au și apoi le suprapun practicii, arătând că “nu se poate”. Aceștia reprezintă un procent foarte mic, în jur de 2%.
Probabil și azi sunt oameni care cred că pământul este plat. De ce?!
4. Ce îți place cel mai mult în ceea ce înseamnă depășirea de limite și dezvoltarea personală?
Ce îmi place cel mai mult la depășirea de limite?
Să lăsăm dezvoltarea personală la o parte…☺
Îmi place extinderea gândirii sau recăpătarea de spații de gândire din ce în ce mai largi. Mi se pare fascinant să conduc cursuri în care participanții își recapătă libertatea de a ieși din închistarea propriilor convingeri și încep să se uite la viață dincolo de conceptele care “au plouat” pe ei, venind de la familie, de la școală, de la prieteni, de la societate, etc. Ce-ar fi dacă, în loc să avem nevoie să “ne dezvoltăm personal”, am recunoaște că suntem deja genii și singurul lucru pe care putem să îl facem, dacă vrem, este să ne reamintească cineva asta, deschizându-ne astfel ușa către posibilități infinite?
5. Spui pe site ca prin acest curs poți accesa geniul din tine. Foarte incitant și provocator. Crezi că oamenii sunt sau pot fi genii? În afară de această metodă, ce metode mai recomanzi pentru accesarea geniului interior?
Intuitiv noi știm cu toții că nu suntem cine credem că suntem, cine ne spunem că suntem, cine ni se spune că suntem. Cu toții am avut măcar un moment de claritate maximă sau inspirație maximă în viața asta; cel puțin sper că toți au avut.
Filozofii de mii de ani, indiferent de proveniența lor ca și regiune de pe planetă, a căror sursă este pierdută în legende cu zeități și ființe celestiale, ne transmit de-a lungul mileniilor același mesaj. Cine suntem noi, spun ele – în limbaje sau exprimări diferite – suntem creați “după chipul și asemănarea lui Dumnezeu” – adică perfecțiunea însăși, suntem “întregi, perfecți și compleți”, suntem “genii”.
Din experiența mea – și din 1983 și până astăzi am văzut multe și participat la multe cursuri – nimic nu se compară cu educația ontologică, care este bazată pe un dialog socratic. Pentru mine, revelarea a cine suntem cu adevărat se face cel mai ușor prin intermediul dialogului socratic. În astfel de dialoguri, coaching ontologic, participanții au acces la cercetarea unor manifestări, a unor limitări din viața lor și văd cauza în câteva ore; nu li se arată cauza, o văd singuri. Mie mi se pare cel mai onorant mod de a învăța și a afla cine ești.
În cursul de PhotoReading eu folosesc metoda socratică de coaching și participanții experimentează eliberarea de vechea paradigmă legată de citit și învățat. Odată ce au acces la o nouă paradigmă, citesc cu viteza pe care și-o doresc (dacă practică) și vor învăța mai bine, mai mult, cu bucurie și ușurință, într-o perioadă mult mai scurtă decât timpul pe care îl alocau înainte. Evident, avem liber arbitru și dacă dorești să demonstrezi că nu-i adevarat și că nu poți, vei avea dreptate. Întotdeauna avem dreptate, în orice spunem.
Referitor la alte metode pentru accesarea geniului interior, nu am cuvinte cu care să recomand cursurile Landmark, educație pe care am adus-o în România la începutul anilor 2000. Aceste cursuri sunt la un asemenea nivel încât nu este ușor nici măcar să îți imaginezi ce fac posibil. În doar trei zile, dai la o parte orice condiționare și poți vedea viața într-o lumină uluitor de clară.
Dacă te uiți, îmi plac metodele scurte, cu impact pe toată viața:)
6. Emani foarte multă căldură și echilibru. Sunt curioasă cum arată o zi din viața ta?
Sunt prezentă la a fi prezentă în viața mea. Știu că nu există niciun alt timp decât acum, și ACUM, în tot ce aleg să fac, mă dăruiesc 100%. Karmapa, un personaj important în Buddhismul Tibetan, a avut o exprimare despre prezență, care pe mine mă inspiră. El a spus “Presence, the bliss of it!”
7. Dacă ai o zi proastă, cum o transformi într-o zi bună?
Ești super tare!!!
În primul rând știu, la nivel de ADN, că “prost” sau “bun” sunt niște cuvinte. Apoi, viața mi-a arătat, la nivel de experiență, că ceea ce am considerat eu incredibil de rău a fost o extraordinară binecuvântare. În concluzie, nu mai cred în “evaluările” mele, în special dacă îmi sunt în defavoare.
Cand adjectivul “prost” încearcă să-și arate capul, mă ancorez imediat în ACUM și în cunoașterea că viața este extraordinară ACUM și în realitatea că AM un profund angajament să fiu vie ACUM! Am angajament să trăiesc starea de fericire, ca Dalai Lama. Întrebat cum face să fie fericit și seren tot timpul, se pare că el a răspuns doar atât: “It feels better”…☺
Dacă sunt prezentă, în orice moment sunt acasă cu mine, sunt fericită, doar pentru că “it feels better”.
8. Kreatoria.ro este un site dedicat creativității. Ce te inspiră? Elevii? Ceea ce faci? Mai ce?
Mă inspiră un singur lucru: evoluția! Pentru mine evoluția reprezintă o viață trăită intens, în interesul comunității căreia îi aparțin; în cazul meu, comunitatea este reprezentată de toată viața de pe planeta noastră, cel puțin.
În evoluție oamenii sunt liberi și posibilitățile pe care le pot exprima sunt infinite, deci sunt creativitate în acțiune.
Mă inspiră cuvintele lui George Bernard Shaw: “This is the true joy in life, the being used for a purpose recognized by yourself as a mighty one; the being a force of nature instead of a feverish, selfish little clod of ailments and grievances complaining that the world will not devote itself to making you happy.”
9. Ai vreo carte/mantră preferată?
Da. Din 1983 citesc ca pe o biblie, cărțile lui Carlos Castaneda, personajul principal fiind Don Juan, un mare maestru de educație ontologică. Citesc Bhagavad Gita Home Studey de Swami Dayananda Saraswati, care îmi dă acces la educație ontologică de primă mână, precum și cărțile lui Alan Watts, un adevărat mare maestru de educație ontologică.
Prezența este mantra mea.
10. Ai ritualuri pentru stări de bine. Daca da și credem ca da :), împărtășește-le cu noi.
Am ancore. Toată casa mea, oriunde mă uit, văd simboluri care îmi amintesc și generează emoția de bucurie de viață. Ascult muzică spirituală indiană, fac yoga, fotocitesc în fiecare zi 3000 de pagini (20 minute), învăț limba hindusă, și mai presus de orice, nu mă iau în serios.
În incheiere, îți mulțumesc pentru întrebările pe care le-ai pus.
Ca sa îl citez pe Alan Watts, el a spus: “nu știu ce gândesc până nu te-aud vorbind”. Citindu-ți întrebările, am aflat lucruri despre mine.
Connie Larkin sustine un curs in fiecare luna, detalii aici
Mai multe despre Connie și despre cursurile ei, poți citi chiar pe site-ul ei.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)