1. Ce înseamnă să creezi modă în ziua de azi?

Contemporanul oferă un orizont larg deschis atunci când vine vorba de creații vestimentare. Fie că urmezi un trend impus, fie că dai frau liber imaginației, când creezi haine pentru femei, contribui la esteticul urban, dar mai ales la starea celor care le vor purta. Eu am ales să creez povești țesute cu valori. Prin creațiile mele duc mai departe valorile portului tradițional românesc, integrand în ținute moderne simboluri ale portului popular. Ca piese de rezistență avem ii românești traditionale și ii moderne. Acestea pot fi achiziționate din online shop sau direct de la Atelierul nostru de pe Theodor Speranția, Nr.100 – București.

2. Ce le-ai spune celor care au acest vis: să realizeze haine? Care sunt provocările? Cum arată primul an de business?

Nu cred în a avea un vis de a crea haine. Când ești pasionat nu mai ai timp să visezi, te apuci pur și simplu. Provocarea este aceeași, indiferent de treptele pe care îți dorești să ajungi: perfecționarea continuă.
Primul an IZABELA MANDOIU este un cumul de creativitate, emoție, frumos și rezultate. Este o bucurie să vezi doamne, domnișoare cu o creație gândită de tine. 
În timp am observat și nevoia de a avea un model constant care să pună într-o lumină magică toate creațiile, fapt pentru care am ales un Brand Ambassador în persoana Alexandrei Stănescu, o tănără  frumoasă care activează în televiziune și este modelul ideal pentru conceptul IZABELA MANDOIU: Everyday on the catwalk!

3. Poartă-ne printr-o zi din viața ta.

O zi din viața mea are un must have: prezența mea la Atelierul “Izabela Mandoiu”. Mi se spune des că sunt workaholic și cred că nimic nu se poate fără multă muncă, devotament, seriozitate. Am o echipă formată din oameni minunați, cu care coordonez activitatea Atelierului astfel încât să avem cliente mulțumite. 
În rest, încerc să petrec cât de mult timp pot cu prințisorul meu de doar câteva luni, deci în familie.

4. Când și unde ai fost cea mai fericită?

Fericirea are mai multe “sectoare”  în viața unei femei. În ceea ce ține de cariera mea, cele mai fericite momente sunt atunci când primesc laude cu privire la creațiile mele. Este o feerie aparte pe care o simt când văd că munca mea și a echipei mele este apreciată.

5. Ce carte ți-a plăcut cel mai mult?

Sunt o împătimită a cărților din sfera fashion. Ultima carte citită a fost “Coco Chanel – The Legend And The Life” scrisă de Justine Picardie. Consider că se creează o legătură aparte cu brandul atunci când cunoști povestea, când vezi mai multe fațete ale conceptului.

6. Toamna se culeg roadele. Ce planuri ai și cum te gândești să culegi "recolte" toamna aceasta?

Toamna aceasta este despre noua colecție „Romanian Magic” și o campanie de comunicare:  RomanIE cu  valori, tradiții, frumos! Inițiativa își propune să readucă în atenție proverbele românești, care sunt uitate într-o lume pasionată de spațiul virtual, de social media mai precis, în care preferăm să promovam citate ale străinilor și nu valorile, tradițiile, învățăturile străbunilor noștri.
Vom răspândi proverbe românești în online și provocăm internauții (da, de ce nu și bărbați) să poarte ii, motivându-i cu un concurs. Invităm reprezentantele sexului frumos să se fotografieze într-o ie românească și să participle la concursul nostru de pe pagina mea de facebook în urma căruia, prin tragere la sorti pot câștiga o ie Izabela Mandoiu. Ne dorim să evidențiem frumusețea portului popular și magia elementelor tradiționale, pe care le integrăm în creații vestimentare moderne. 

7. Kreatoria.ro este siteul dedicat creativității, ce mesaj ai pentru cei care nu îndrăznesc să-si exprime spiritul creativ?

Când vine vorba de creativitate, cred că există două tipologii: oameni care transpun creativitatea în concret și cei care doar o simt, o vizualizează și apreciază. Sunt de părere că simțul creativ este nativ, iar celor care simt că au o chemare în această direcție, dar nu îndraznesc să dea viață creativității, le pot spune că frica distruge creativitatea, deci să aibă curaj să depășească această teamă.