Sweet pleasure!
Copil fiind nu am mâncat dulciuri, timpul a trecut dar tot nu m-a împins către zahăr…. până am nascut. Imediat după operație am simțit un implus străin…. pofta de dulce, necunoscută până la frumușica vârstă de 34 de ani.
Și uite așa am rămas cu 3 kg după sarcină de care nu reușesc să scap.
Dacă aveți o oră și jumătate la dispoziție vă recomand un minunat tort cu piersici si cacao, lejer, fructat și bun de tot. Dacă nu puteți mânca tot îl congelați pe porții, când îi vine timpul, îl lasați peste noapte la frigider și a doua zi este minunat. Se păstrează perfect!

Blat:

Împreună într-un bol

– 125 gr zahar
– 4 oua întregi

Separat

– 110 gr faină albă
– 15 gr cacao

Se încălzesc ouale și zahărul la baie de aburi, amestecând continuu până se încălzește compoziția la aprox 37 grade (temperatura corpului) Se bate bine cu un tel până își dublează volumul. Se încorporează făina strecurată si cacao prin aerare, ușor cu o spatulă astfel încât să nu spargeți aerul. Se așează în formă de tort si se coace la 180 grade, 25 minute.

Eu am folosit piersici proaspete, 10 bucăți.
Le-am tăiat pe jumătate si le-am gătit în zahăr brun, anason cu puțină apă până au devenit moi și aromate.
Am păstrat siropul și l-am turnat peste blat.

Cremă

-2 foi de gelatină puse în apă rece
– 300 ml de smântână naturală pentru frișcă (spuneți nu tubului)
– 4 piersici din cele gătite
– 2 gălbenușuri
– linguri de zahăr
– 100 ml lapte

Pare complicat dar nu este:) 


Am încălzit laptele, l-am turnat peste galbenușurile amestecate cu zahărul, am pus înapoi pe foc și am gătit până și-a schimbat un pic textura. Dacă se gătește prea mult oul, strecurați printr-o sită fină. Am turnat în bolul blenderului împreună cu cele 4 piersici curățate  si am mixat bine. Am adăugat gelatina scursă bine, am lasat la răcit. Cand s-a răcit am încorporat frișca.
Peste blat am turnat siropul, am așezat jumătățile de piersici gătite (puteți cumpăra și piersici în compot), am turnat crema și am uitat de ea 2 ore la frigider. Apoi faceți ce vreți cu ea.
Sa fie cu noroc!