1.Ce înseamnă pentru tine viața?

O permanentă căutare a echilibrului. Uneori o luptă, alteori o curgere firească, uneori un cer senin, alteori o furtună cu nori negri. Frumusețea stă în a te bucura cât mai mult de cerul senin, a accepta și cerul negru și a încerca să aduci și câte un curcubeu din când în cînd pe cer.


2. Esti mamică, designer floral și mai nou ți-ai deschis inima și printr-un blog. Ce ți-ai dori să trăiești în următoarea perioadă? Cu ce magie ai vrea să te surprindă viața?

Deocamdată cred că fac destule, dar nu spun niciodată nu provocărilor, uneori accept proiecte, colaborări și abia apoi stau și mă gândesc dacă le pot duce, dar nu mai pot da înapoi și atunci mă bucur de ceea ce îmi oferă fiecare experiență. Mi-ar plăcea să îmi deschid un boutique floral într-o zi și știu că o voi face, un loc care să exprime sufletul meu, pasiunea și viziunea mea despre flori și despre a face bucurii celor dragi. De asemenea, îmi doresc să ofer copilașilor cu care lucrez un spațiu în care să își exprime creativitatea prin intermediul florilor. Un vis personal este acela de a ajunge la Paris și tot aștept Universul să lucreze la împlinirea lui. Sunt convinsă că așteptarea nu este în zadar și când va veni momentul va fi o experiență wow!
 

3. Faci aranjamente florale pline de inspirație. Când le realizezi? Și ce te motivează?

De cele mai multe ori lucrez noaptea. Atunci este liniște și mă pot organiza cum am nevoie. Dar când am ugențe lucrez la orice oră. Mă motivează bucuria din ochii oamenilor, împlinirea pe care o am când văd și mi se spune ce efect au avut florile create de mine. Mă hrănesc cu mulțumirea clienților mei.
 

4. Ana e un copil talentat. Cum îi sprijini talentul?

Glumind aș putea spune că Ana este cel mai mare proiect al meu, pentru că efectiv îmi ocupă cel mai mult timp și energie. Am încercat să îi identific talentele și ceea ce îi place și să investim în acele direcții. Ea este înclinată în zona artistică – muzică, dans, actorie și se pregătește în aceste domenii. Eu o sprijin în primul rând logistic, fiind alături de ea peste tot. Apoi este suportul moral, încurajarea de care are nevoie. Nu pun presiune pe ea și sunt atentă dacă activitățile pe care le face îi plac și o împlinesc.  Discutăm destul de mult și așa aflu ce îi place, ce nu, ce dificultăți întâmpină și unde o pot ajuta.
 

5. Când ai fost cea mai fericită?

Au fost multe moment de fericire, dar ca orice mamă cred ca momentul meu de fericire maximă a fost când s-a născut Ana. Este urmat apoi de momentul în care am descoperit dezvoltarea personală, am început să îmi pun întrebări, să fac schimbări în viața mea, alegeri conștiente, să mă întreb ce este cu mine și care este misiunea mea în această viață.
 

6.Dar invers, când a fost momentul tău de răscruce și ce soluții ai aplicat ca sa ieși din hău?

Momente de răscruce au fost până acum două pe plan personal, când familia noastră a fost zdruncinată de niște evenimente ce puteau ușor să o destrame și unul în plan professional, acela când cariera mea în mediul corporatist a luat sfârșit și am fost nevoită să iau decizii, să fac alegerea drumului pe care doresc să merg. Inițial nu am aplicat nicio soluție. Am lăsat suferința să iasă, am trăit-o, m-am afundat în ea, am plâns-o. Cred că este f important să nu ne negăm suferința, dezamăgirea, tristețea, disperarea chiar. Dacă o trăim atunci, cu toată ființa, ne va ajuta să o depășim, în schimb dacă o negăm îngropând-o, ea va ieși la suprafață când ne aștepăm mai puțin. Apoi, ușor ușor, mi-am găsit supapele să mă ridic, am căutat să găsesc motivele de recunoștință în viața mea, am încercat să găsesc motivele pentru care mi s-au întâmplat acele evenimente și cum ar trebui să le “valorific” cât mai bine, astfel încît să le dau un sens.
 

6. Ioana Marinescu este… Completează tu…


….o femeie normală, aflată într-o permanentă căutare a echilibrului în toate domeniile, într-o permanentă căutare a sensului vieții și misiunii sale pe pământ. Sunt o visătoare incurabilă, am încredere în oameni indiferent  dacă sunt dezamăgită de anumite persoane și pornesc mereu la drum cu entuziasm, în ciuda experiențelor prin care trec.
 

7. Ce soluții aplici ca să ai timp de toate?

Nu am soluție, nu am rețetă, dacă găsiți una să mă anunțați și pe mine . Pur și simplu le fac pe toate și dacă nu mai apuc să fac ceva, nu îl mai fac. Le iau pe toate cum vin și mă bucur de ele.  Uneori prioritizez, dar de multe ori, cum spuneam și mai sus, mă arunc în multe, ceea ce poate fi și foarte obositor, dar până șa urmă reușesc să le fac față. La ce sunt restantă și îmi propun să iau măsuri este timpul pentru mine.

 

Pe Ioana o găsești aici și aici.