Un articol update-uri, care vin pe măsură ce descopăr inițiative cu care rezonez, care simt ca pot genera transformări.
Ce este?
Celula de Creativitate by Kreatoria.ro este: o celulă sănătoasă în care expun oameni mari cu proiecte care asigură transferul spre o nouă lume. Oameni care atunci când se închide totul, ei deschid noi posibilități.
Ideea am izvorât sâmbătă, 14 martie, și prima persoană de care am scris atunci a fost Bianca Mereuță de la Editura Signatura, apoi despre Diana Cosmin de la FineSociety, despre Dana Gonț cu apelul ei la a nu lua distanță și de cultură. Sunt multe proiecte de care vreau să scriu, unul și unul, aici, pe rând. Din mediul de business sau din cel de cultură.
De unde a izvorât ideea? Din cenușă.
Cred că ziua de 14 martie a fost una de renaștere, după un 13 dramatic cu panică, cu discuții și multe incertitudini. Am terminat ziua de 13 cu lacrimi și am început ziua de 14 cu un imbold, cu un “friendly reminder” că tot în noi e soluția și că, nu, nici eu nu aveam voie să mă las. Am o misiune și trebuie să mă țin de ea.
În dimineața zilei de 14 marie stătea în inbox un mail din SUA: fusesem acceptată să vorbesc despre CREATIVITATE la Creative Conference în Oregon, atunci mi-am spus că tocmai de asta trebuie să fac ceva, doar nu voi sta cu mâinile în sân.
Am un radar la oamenii buni și la oamenii care generează valuri de bine.
Am tot adăugat în articol inițiative și mai ales atitudini. Consider că atitudinea este cea mai importantă.
Am văzut că oamenii se adună nu pentru a genera schimbarea ca înainte, ci pentru a realiza un zid de rezistență împotriva celei mai groaznice crize pe care o trăim.
Cum mă implic eu în această perioadă?
Am pornit Programul de Creativitate Online cu ateliere gratuite pentru copii si am pornit această Celula de Creativitate.
Sunt implicată într-o campanie de suport pentru oamenii de business și pentru angajați și într-o campanie din piața de publishing.
EPISOD 5: Diana Vijulie în Comunitatea Mamelor Reale
Podcasturile Dianei sunt o gură de aer proaspăt și de realitate, vorbește despre provocări, anxietate, greutatea de a lucra de acasă cu doi copii, de a te implica, de a gasi activități și de a ieși cu bine din această provocare.
Se poziționează corect, nu îi este teamă să fie vulnerabilă sau să spună că a greșit, că îi este greu sau teamă.
EPISOD 4: #foodonourtables
Cei de la Foodonyourtables au realizat Glosarul Micilor Afaceri din București. La ei poți să trimiți prin formular, detaliile producătorilor locali care încă livrează sau vând în perioada aceasta.
EPISOD 3: Dana Gonț – să nu luăm distanță de cultură
Jurnalistă, fostă realizatoare și prezentatoare de televiziune, autoare a unor povești pe blog, trainer, speaker laTEDx, Dana a reunit într-o muncă de Sisif sute de surse și resurse culturale, majoritatea gratuite.
Am inclus munca ei în aceasta Celula de Creativitate pentru că reprezintă o invitație la a cheltui bine timpul din acest #stamacasa fără a lua distanța de cultură.
Dana a prezentat peste 100 de surse și resurse culturale: piese de teatru, cursuri și discursuri, filme, opere, muzee, calatorii virtuale. Puteți sa le citiți în listă aici.
EPISOD 2: Diana Cosmin- Un apel la firesc
O stiți de la Forbes dar cel mai tare o îndrăgiți de la FineSociety. Am scris despre ea acum, nu pentru că rezonăm, nu pentru că avem o grilă de valori similare, ci pentru că Diana are un rol de stâlp în comunicarea cu oamenii din comunitate online, fără măcar să își dorească să le fie.
Diana Cosmin vine cu o atitudine mereu echilibrată, fiind un cap limpede în situațiile în care mulți își pierd direcția.
Scrierile ei vin cu o doză de realism și maturitate bine adaptată situației.
Nu îndeamnă la provocări majore, ci la întoarcere la firesc, la dezbrăcare de măști și de superficialități urbane.
Redau, prin citat câteva dintre opiniile ei de o luciditate de cristal. Și as mai zice și de normalitate.
Despre #statulacasa
“Suntem într-o situație grea, poate cea mai grea trăită până acum în viețile noastre de adult, dar cred că există alte drame asociate acestei situații (ce urmează, cum arată viitorul, cum va merge economia… etc), nicidecum drama statului acasă.” Diana Cosmin
#desprecevaurma
“Ce sper eu că o să facem DUPĂ COVID-19. Best-case-scenario:
– să nu mai cumpărăm haine aiurea, după cele 2 săptămâni de făcut temeinic ordine în casă și remarcat câte tone de lucruri nepurtate avem;
– să avem grijă câtă mâncare cumpărăm și cât: după ce toți ne-am burdușit frigiderele, ne vom da seama cât consumăm de fapt și cât avem nevoie realmente;
– să nu mai stăm cu ochii pe telefon sau tabletă când ne aflăm într-o cafenea sau restaurant. Să ne considerăm norocoși că putem fi acolo, nu închiși în casă, și să privim pe geam sau să ne bucurăm de loc și de gândurile noastre;
– să nu mai numim lunea „ziua groazei” sau serviciul „scârbici”, ci să ne bucurăm că suntem sănătoși și că trăim într-o lume în care zilele de luni sunt normale și poți să pleci de acasă ca să mergi undeva. Și poate în intervalul ăsta de gândire ne dăm seama că, dacă e ceva care ne scârbește atât de tare, ar trebui să ne luăm catrafusele și să ne ducem altundeva în restul zilelor de luni care ne-au mai rămas de trăit;
– să ne gândim mai bine partea financiară: pe ce cheltuim, cât, cum, ca să nu ne trezim într-o perioadă de criză regretând cheltuieli nesăbuite sau bani irosiți, cum mulți o fac acum;
– să fim recunoscători că putem călători și să o facem cu respect pentru locurile în care mergem și pentru oamenii de acolo. Nu doar ca să bifăm a nșpea destinație de dat check-in pe Facebook.”
EPISOD 1: Bianca Mereuță: Stăm acasă și citim
Prima persoana despre care scriu este Bianca Mereuță, Ce le Citim Copiilor și un suflet imens care a generat Campania Momentului: Stăm acasă și citim, că să nu ne îmbolnăvim. Zeci de shareuri în doar cateva ore. Din aceeasi campanie a declinate Stăm acasă și colorăm, Stăm acasă și mergem la muzee de artă virtuale, Stăm acasă și mergem la spectacole virtuale.
Bianca Mereuță: Vreau să fac bine. Această campanie a Ce le citim copiilor este un îndemn la a sta în casă, dar și a sta aproape de carte. Pentru ca să facem să fie bine pentru noi, pentru familia noastră, orașul nostru, planeta noastră.
Cu Bianca am vorbit foarte mult în câteva luni, cât alții vorbesc în ani. Vorbim zilnic, de când problema virusului e o problemă planetară. Vorbim despre a face bine. De a readuce sensul, de a-l așeza încet dar sigur în noua normalitate.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)