Dana Ioana Manolache, un make-up artist vorbește despre creativitatea transpusă în machiaje.
Creativitatea este o resursă inepuizabilă pentru cei ce știu s-o prețuiască și să se bucure de ea. Am ales să fac din frumos o carieră ce s-a dovedit că mi se potrivește ca o mănușă.
Câteodată am impresia că nu eu am ales această carieră, ci că ea m-a ales pe mine. Sunt make-up artist. Mie îmi place să spun că mă joc cu nuanțele în cel mai serios mod, că pictez. Singura diferență o constituie ,,pânza”. De aceea, crezul meu este că cea mai frumoasă operă de artă este chipul unei femei.
Am întâlnit multe persoane care, din păcate, consideră că a fi make-up artist nu este o meserie ,,adevărată”, că ,,nu e greu să dai de două ori cu pensula pe față, nu ai nevoie de cursuri, imaginație și creativitate pentru asta”. Eu cred că este nevoie de creativitate în absolut orice domeniu, orice aspect și orice moment al vieții. Creativitatea ne ajută să evoluăm, să ieșim din zona de confort și să descoperim lucruri noi și minunate, trebuie doar să ne dăm voie să o folosim.
În domeniul ales de mine nu ai cum să nu fii creativ. Culorile, texturile, diversele trăsături ale celor care au încredere în talentul omului din fața lor pur și simplu ,,te împing”, fără să îți dai seama, să faci cele mai potrivite și deosebite combinații. De obicei sunt spontană, mă las dusă de val, fără să stabilesc de la bun început ce tip de machiaj voi realiza. Construiesc totul pas cu pas, mulându-mă pe trăsăturile persoanei de pe scaun, dar având grijă să respect preferințele acesteia. Ador provocările. Acestea apar, de cele mai multe ori, în cazul machiajelor pentru ședințele foto, care trebuie realizate în funcție de o anumită temă (mai mult sau mai puțin trăznită). Totodată, acestea sunt și situațiile în care pot da frâu liber creativității, singura ,,limită” fiind tema aleasă.
Fardurile sunt unelte. Nu pentru a masca, ci pentru a evidenția frumusețea deja existentă. Folosite greșit sau în exces pot duce la rezultate nedorite. De aceea, niciodată nu exagerez când nu este cazul. Creativitatea nu înseamnă mai mult, mai țipător, mai strălucitor.
Nu am renunțat la desenat, însă am schimbat pereții cu mâna și creioanele colorate cu fardurile. Îmi place să descopăr ce pot face combinând texturile într-un mod neobișnuit. Ultima dată am desenat două inimi pe o bază făcută din creion, pe care le-am ,,colorat” cu ruj, farduri de pleoape și le-am ,,accesorizat” cu sclipici și pulbere iluminatoare. Cel mai mare avantaj este că pot utiliza micile ,,trucuri” descoperite și în machiajele propriu-zise pe care le realizez.
Photo: Popa Teodor
Model: Jojo Georgiana
Deși sunt sigură că ați auzit această afirmație de foarte multe ori, este extrem de important să pui suflet și să îți placă ceea ce faci. Fără pasiune, fără să te implici cu adevărat, nu poți ajunge prea departe. Oamenii cu care interacționezi își vor da seama că singura ta motivație este cea financiară și se vor îndoi de talentul și calitatea serviciilor oferite. Mai mult decât atât, cu cât te forțezi mai tare să faci un lucru ce îți displace, cu atât mai mult te vei simți lipsit de putere, fapt care te va doborî încetul cu încetul. Consider că niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt, să descoperi ce iubești, cu adevărat, să faci și să transformi o pasiune într-un mod de viață!
Pe Dana o găsești și aici.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (158)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (4)
- Viața este frumoasă (67)