Am reunit într-un articol, replici care cu miez, pline de inspirație-din interviurile acordate pentru Kreatoria.ro

Atenție! Nu este un top, nu sunt așezate într-o ordine anume, ci pur și simplu, sunt adunate din nou, spre încântarea celor care vor să trăiască mai frumos, prezent și celor care doresc ca mâine să ajungă mai buni decât azi.

Nicoleta Svârlefus, Astrocafe

O viață fericită este o viață conștientă și trăită în felul tău. Esențial este să fim tot mai mult din ce putem fi. Să ne îngrijim „terenul” interior, să trăim cu cât mai multă grație și autenticitate. Să fim treji, prezenți, conștienți de posibilitățile așternute mereu în fața noastră.

Apoi, esențial este să alegem pentru bucuria noastră, să facem doar ceea ce este în concordanță cu energia și ghidarea interioară, cu adevărul nostru. Restul vine de la sine.
 

Niculina Gheorghiță, psiholog

Cei care încă nu și-au găsit succesul nu au încă încredere în ei, că pot. Așa că le-aș recomanda să lucreze la încrederea în sine… Creația autentică se realizează doar în prezent, atunci când nu ai așteptări și atașamente.

Vedeta de televiziune Teodora Drăgoi Pop

Am fost emoţionată atunci când am visat cu ochii deschiși la infinitele posibilităţi, şanse pe care viaţa sunt sigură că mi le va oferi. Dar cum să vină ele într-o minte mică, răutăcioasă, plină de invidie?  Păi nu vin!
Aşadar, mă autoeduc, citesc, stau pe lângă oameni deştepţi, fur meserie, de ce nu moduri de manifestare, aleg să văd şi să trăiesc partea frumoasă a vieţii mele!

Genoveva Hossu, decorator

Sufletul tânjește după libertate și să nu-l lași să se exprime, înseamnă nebunie curată, înseamnă să-l privezi de ceva ce-i aparține prin definiție. Iar creativitatea e și ea o formă de exprimare, poate chiar cea mai pură din toate câte există. O simți curgând necontenit prin tine abia atunci când înveți să te iubești, să te accepți, să nu aștepți aprecierile altora, să nu-ți fie frică să greșești (oh, de-ai ști, cât am greșit eu!) și să-i lași pe cei din jurul tău exact acolo unde le e locul: în jurul tău, nu înăuntru.

Monica Rădulescu, reporter la Digi24 la emisiunea medicală „Tinerețe fără bătrânețe”, realizator al rubricii „Frumusețea se învață”… creator al minunățiilor BonBons.

Am învățat și învăț să mă bucur de fiecare zi. Mi-a luat ceva timp, ce-i drept, iar atunci când mai vine câte o zi gri, căci vine, respir adânc și mă gândesc că își are și ea rostul și încerc să văd partea plină a paharului.

Loredana Boghiu, realizator Radio Lynx

Creativitatea e atunci când te autodescoperi, atunci când te surprinzi pe tine, atunci  când afli câte soluții poți să găsești pentru o problemă, atunci când faptul că poți greși nu te mai sperie atât de tare. Creativitatea e de multe ori, despre mai multe soluții și mai puține probleme.

Paula Godeanu, psiholog, om de HR, fondatoare a proiectului Copiii Noului Pământ

Susțin educarea copiilor cu iubire și înțelegere, fără pedepse sau recompense, dar utilizând limite rezonabile. Noutatea vine din abordarea holistică a terapiei oricărei probleme, tratând atât trupul, cât și sufletul, mintea și corpul energetic. Se pune accent pe alimentația sănătoasă, respirația corectă, odihnă, terapii alternative (meloterapia, cromoterapia, echilibrare energetică, împământare etc.), psihoterapie, analiza cauzelor spirituale ale bolilor, educația excelenței prin oferirea de idealuri și metode de învățare productivă.

Ioana Marinescu, blog Pisica pe Sârmă și Magia Florilor

Mă motivează bucuria din ochii oamenilor, împlinirea pe care o am când văd și mi se spune ce efect au avut florile create de mine. Mă hrănesc cu mulțumirea clienților mei.
Frumusețea vieții stă în a te bucura cât mai mult de cerul senin, a accepta și cerul negru și a încerca să aduci și câte un curcubeu din când în când pe cer.

Izabela Mandoiu, design vestimentar

Celor care simt că au o chemare în direcția creativității, dar nu îndrăznesc să dea viață acesteia, le pot spune că frica distruge creativitatea, deci să aibă curaj să depășească această teamă.

Smaranda Nicolau (actor și coordonator educațional Asociația Curtea Veche)

Ori de câte ori am citit o poveste pentru copii sau alături de copii, am descoperit că de fapt eu mă molipsesc de la curiozitatea și de la dorința lor de a trăi aventura din textul pe care îl citeam împreună. Așa că sfatul meu pentru părinți și pentru adulți în general este să meargă pe mâna copiilor, să le citească acestora și să se molipsească de entuziasmul lor, ba chiar să-i asculte pe cei mici și să se se bucure de aventură împreună. Prin festivalul Narativ, ne-am pus în gând să transformăm cititul din obligație în distracție și vizăm copiii cu vârste din întreaga țară, părinții și profesorii acestora.

Cristian Bucur, fotograf

Fotografia pe film responsabilizează. Când apeşi pe declanşator eşti de 10 ori mai atent pentru că imaginea ai să o vezi cel mai probabil peste câteva săptămâni sau chiar luni. De aceea recomand oricărei persoane care vrea să se apuce serios de fotografie să experimenteze cu fotografia pe film. Este o investiţie minimă pentru un maxim de rezultate.

Mirela Ivașcu, Chef, creatoare a Muse Bistro

Un Chef adevărat….nu doarme niciodată. În restul timpului, când nu gătesc, îmi place să citesc, să grădinăresc, îmi plac călătoriile și filmele.

Julia Saleno, artist

Sunt talente peste talente, genii se nasc în fiecare zi. Am întâlnit oameni peste oameni. Depinde ce înțelegi prin succes. Dacă prin succes înțelegi faimă, munca și talentul nu ajung. Da, șansa, ceea ce îți este hărăzit, are rolul major. Am văzut celebrități care nu au talent la fel de mare ca alții mai puțin celebri, am văzut vedete care nu au depus eforturi spectaculoase să ajungă în linia întâi. Însă atunci când șansa îți surâde, oricum ai fi, ai arăta, oriunde te-ai afla, înseamnă că tu ai steaua.

Cosmin Andron, ghid montan, instructor de alpinism și schi

Limitele, la fel precum succesul, sunt subiective. De cele mai multe ori suntem surprinși sa vedem că limitele sunt flexibile sau iluzorii. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți dorești ceva și să ai răbdare să îl faci. Rareori limitele sunt obiective și atunci trebuie să ai tăria să recunoști acest lucru. Curajul este, cred, a încerca să găsești și să accepți aceste limite obiective. Ceea ce am învățat însă este că în 9 cazuri din 10 limita este una mentală și nu fizică.

Ionuț Rădulescu, designer

A fi designer în New York înseamnă, cel puțin în cazul meu, mai multă energie investită în a te dezvolta. E un mediu frumos, plin de provocări unde fiecare are proiecte pe lângă job și e activ pe cât se poate în domeniu. Iar asta mă împinge să citesc mai mult, să văd mai mult și să cunosc oameni ce împărtășesc aceleași interese.
Artiștii  trăiesc într-un mediu eferverscent, dar foarte competitiv. Orașul are o paletă culturală variată, și fiecare vrea să facă ceva special. E motivant și greu în același timp să te faci cunoscut printr-un proiect sau stil. Cred că asta face frumos și complex traiul în New York.

Georgeta Nenciu, Președintele Fundației “Prețuiește Clipa”

Obstacole pot fi multe și diferă de la om la om, de exemplu există bariere legate de contextual socio-cultural, bariere datorate fricii de eșec, rezistenței la schimbare, pasivitătii, lipsei de comunicare.
Important cred însă este că să găsim mecanismele proprii prin care să ne dăm voie să facem lucruri pe care ori credeam de mult că nu le vom mai face niciodată, ori nu ne-am fi crezut capabili de realizarea lor.