Articol realizat de Paula Godeanu, psihopedagog, trainer, mamă, specializată în psihoterapia copilului, cuplului și familiei, în formare în metoda educației excelenței a domnului profesor doctor Florian Colceag, fondator al centrului educațional pentru copii și părinți "Copiii noului Pământ".

 

Atunci când ne raportăm conștient la tot ceea ce gândim sau spunem, vom observa cu ușurință tenta negativă a gândurilor noastre sau a modului în care comunicăm cu ceilalți. În sarcină, reacțiile celorlalți, informațiile care curg de pretutindeni sau experiențele neplăcute ale altora, ne afectează și mai mult emoțional, ne accentuează temerile, iar ceea ce creăm prin gând, cuvânt sau faptă nu ne este tocmai benefic sau plăcut.

Fiecare lucru pe care îl gândim sau îl spunem este o afirmație. Afirmațiile noastre ne determină realitatea, experiențele pe care le trăim în fiecare moment, fie că suntem sau nu conștienți de acest aspect.

O afirmație pozitivă, aleasă atent și conștient, deschide o poartă. Este punctul zero al drumului către schimbare. În esență, îi transmitem subconștientului nostru că preluăm responsabilitatea, că noi suntem aceia care ne decidem drumul. Astfel, ne putem alege acele cuvinte care să ne ajute să eliminăm ceva din viața noastră, sau, din contră, să creăm ceva nou.
În timpul sarcinii, pe lângă acele momente de prezență, de explorare a emoțiilor care ne cuprind, de conectare cu propria ființă și cu puiul de om care crește în interiorul nostru, putem alege să trăim o experiență unică, transformatoare, în echilibru și bunăstare, îi putem oferi micuței ființe condițiile optime pentru a veni pe lume în armonie. Cum? Atât de simplu. Prin ceea ce gândim, spunem și facem în fiecare zi.

Iată care sunt cele 13 afirmații care îți pot schimba experiența sarcinii în acel moment unic pe care îl visează orice femeie:


1. Este minunat să fiu însărcinată!
2. Corpul meu este inteligent și perfect!
3. Corpul meu este terenul cel mai fertil pentru ca puiul meu să se dezvolte optim!
4. Dragostea și atenția mea îl ajută să crească și să se dezvolte în cele mai bune condiții!
5. El / Ea are toate condițiile pentru a deveni copilul meu perfect și unic!
6. Știu tot ce am nevoie să știu pentru a deveni mama care îmi doresc să fiu!
7. Am plantat sămânța pentru copilul meu perfect!
8. Am abilitatea să-i creez mediul perfect în care va crește și va prospera!
9. Bebelușul meu este înconjurat de lumina aurie a dragostei mele. Îl iubesc necondiționat!
10. Încă de la început, bebelușul meu ne-a ales pe mine și pe tatăl lui să-i fim părinți. Suntem familia perfectă pentru el.
11. Am încredere în înțelepciunea infinită a copilului meu!
12. Am cea mai sănătoasă sarcină posibilă, în trup, minte și spirit!
13. Sunt binecuvântată în fiecare zi a acestei sarcini și în fiecare zi a vieții mele!