Am auzit numele ei parcă desprins dintr-un roman de dragoste din istoria anilor 1950, pentru prima dată la The Alternative School of Creative Thinking. Era prezentată ca trainer, de către fondatoarea școlii: Teo Migdalovici, de care vă voi povesti în următorul interviu. În acele vremuri, acum mai bine de 12 ani, Corina era Director de Inovație la Starcom și avea în palmares premii pe care ți-ai dori măcar să le visezi. Premii la Cannes Lions, Eurobest, Golden Drum, One Awards, Ad'Or, Effie, Webstock stau în arhiva profesională a Corinei, cu nonșalanță, dar cu stăruință.

Corina Bernschutz-Marinca este proprietara brandului de ceai Bernschutz&Co, creatoarea ceainăriilor de poveste, cu același nume. Dar, așa cum îi place să spună are stofă de DJ: este și ghid, și coach, și antreprenor și reinventator. O poți citi și aici, pe îndelete.

Dacă ar fi să realizezi un autoportret în cuvinte, cum ar fi?

Hîmm…greu de zis. Ne uităm toată ziua în oglindă dar e greu să te obiectivezi, să te auto-oglindești printr-o descriere.

Mă văd creativă, în sensul în că simt nevoia foarte des să creez, să dau viață ideilor, gândurilor, sentimentelor.
Mă văd puternică fără a-mi conștientiza neapărat puterea interioară; văd cum fără să îmi propun, sunt luată drept model sau din păcate – din cauza acestei puteri, intimidez, sau apare invidia, teama, bârfa, etc.
Mă văd mai puțin încrezătoare în mine decât credința celorlalți, lucru care mi-a adus destul de multe neplăceri.

Am darul de a împuternici și inspira oamenii, de a le schimba perspectiva într-un mod în care pot lua de decizii care le schimbă viața, de multe ori.
Mă hrănesc cu frumos și natură. Iubesc libertatea, am curaj.
Iubesc să stau între oameni, deși recunosc că multă vreme am fost precum un dragon – impulsivă, colerică, pasională.

Despre ce proiecte ai vrea să vorbești și să le știe țară toată? 

Venusfest este un proiect tare drag mie, și dacă trecem cu bine, curând, de această criză, ne vom întâlni pe 24 Mai. Este o zi de ashram venusian urban, o zi de regăsire și reinventare personală, de accesare a esenței,  o zi în care ne antrenăm și dobândim instrumente pentru conștiență, schimbare și creștere personală. Ingredientele bucurie și celebrare sunt parte din poveste, a.i fiecare zeița este încurajată să își aleagă o ținută statement (zeița bucuriei, iubirii, alchimiei, maternității, înțelepciunii, etc.) căci vom avea și premii.

Numerologia, consultațiile numerologice, cursurile, au început să ocupe un loc important în viața mea, chiar dacă sunt low profile pe direcția asta. Este o modalitate prin care stau aproape de oameni, folosindu-mi puterea de a împuternici și inspira.

Deocamdată acestea sunt proiectele de care pot să vorbesc; mi-ar plăcea să mai dau viață unor idei anul acesta, să vedem dacă se aliniază planetele.

În hainele cărui domeniu te simți cel mai bine? Când lucrezi ca om de branding, când vorbești despre ceea ce faci, când ești un om de networking, când ești antreprenor?

Greu de spus. Am structura de DJ.
Iubesc brandingul și strategia, observ instant ce lipsește unui brand și ce i-ar mai trebui pentru a avea likeability. Îmi place să creez branduri.
Direcția aceasta de creștere personală, de ghid sau coach de suflet îmi este din ce în ce mai dragă, căci am văzut cât de multă nevoie avem unii de ceilalți. Câtă durere, suferință, ce poveri grele duc cu sine, mulți dintre noi. Nu mi-am propus să salvez lumea, dar îmi e bine când fac bine.
Antreprenoriatul îmi este în sânge, a.i e un mod de a fi deja.

Cum te găsește această perioadă?

Mă găsește ca pe toată lumea zilele acestea – pe modul hold și deschidere înspre schimbare, reconfigurare traseu.

Ce nu ai spus niciodată despre tine, Corina, și ai vrea să se știe?

Îmi amintesc cum pe la 18 ani m-a apucat deznădejdea căci nu știam încotro;  simțeam că sunt doar eu cu mine, lipsită de suport afectiv, emoțional sau material. Am crescut ca o „buruiană”, într-o familie mega disfuncțională, care m-a bușit emoțional și m-a amprentat cu un tipar negativ relațional și afectiv.
Când am început însă să merg pe linia visului personal, toate au început să se lege de la sine, iar eu mi-am croit singură drumul prin viață, însoțită din când în când de îngerii momentului, în formă umană.

Defectul care te ajută cel mai tare să creezi?
Am muuulte idei.

Dar calitatea care îți stă frână la manifestarea inspirației?
Nevoia de libertate mă oprește de a mă multiplica în prea multe direcții.

Ce i-ai spune unui creator în blocaj?

Să-și pună niște muzică, să cânte, să danseze; și o să îi treacă.

Dacă ai scrie un Scurt tratat de imaginație cum l-ai începe?

Viața ca un vis. Și dacă ar fi să fi un vis, tu ce vis ai fi?

Ai ritualuri de creativitate? Dacă da, care sunt?

Pfuuu… trebuie să fiu înconjurată de frumos, de flori, să miroasă frumos. Muzică mă inspiră. Am nevoie să fiu în pace în timp ce stau la masă doar eu cu mine și un caiet.

Semnătură ta creativă stă în… 

Inovație, reinventare personală și socială, bazate pe iubirea de oameni, empatie, sentimentul comuniunii, al unității și universalității.