Trăim cele mai dificile timpuri. Este o periodă transformațională.
Este o chemare la oaste a unei noi generații de oameni. De Oameni.

Mă pun în slujba oamenilor. Am început cu elevii. Copiii (voi incepe cu elevii, iar dacă este cerere mare și pentru adulți).
Încă de la începutul săptămânii, de când cifrele au escaladat pe muntele dramei, m-am îndreptat spre mine si spre întrebarea Cum pot fi de ajutor prin tot ce sunt și tot ce fac? Cum pot fi de ajutor prin Kreatoria.ro?
Răspuns din mine: continuându-mi misiunea, cea de a aduce un alt fel de a TRĂI: modul creativ de a ne raporta la viață, la provocări. CREATIVITATEA FACE BINE!
Aceasta este motivul pentru care am inițiat, acum în starea de alertă în care suntem, Programul de Creativitate și Scriere Creativa pentru elevi până in 14 ani. Este un Program Pro Bono, pe care îl fac, dedicându-mă unui crez: dacă lumea nu va mai fi la fel, musai să fie mai bună!

Cine nu mă știe încă, pot spune așa: numele meu este Anca Ghinea, am publicat de la 14 ani, prima carte tiparită la 17, zeci de premii de creație, 21 de ani de experiență în scriera creativă, publicitate, comunicare. Sunt Creative Manager de 8 ani de zile, am o Rubrică de Creativitate la Radio România Cultural și am în lucru o carte despre inspirație la cea mai inovativă editură din România. Sunt și Trainer. Fac mentorat pe Creativitate, Scriere Creativă de câțiva ani buni.

Așadar ești pe mâini bune.

Probabil că ai câteva întrebări:
-cât costă? Costă exact o oră. O oră pe care o cedez din timpul meu, din sprijin pentru copiii aflați acasă și din empatie pentru părinții care vor să umple ziua cu timp de calitate. În fiecare miercuri, de la ora 18:00 până la 19:00.
-cine poate participa? Vor avea prioritate cazurile de copii din familii nevoiașe/orașe mici neexpuse atât de mult unor activități care hrănesc partea creativă. Dacă și tu știi un copil creativ sau care merită impulsionat, trimite-i părintelui lui acest link. S-ar putea să-I schimbi viața.
-cât timp vor fi? Cât va exista aceasta izolare la domiciliu. În fiecare miercuri, timp de o oră mă dedic vouă: sufletelor creative.
-ce se va întâmpla: Teorie și exercitii de creativitate și scriere creativă… cât să animăm o oră, cât să hrănim sufletul nemăsurabil de mult.
-cum poți să te înscrii? Din considerente tehnice, numărul maxim de participanți (alții de fiecare dată) va fi 10. Te rog să îmi scrii la ghinea.g.anca@gmail.com cu subiectul: Vreau să fiu creativ. În mail să fie precizat și numărul de telefon și un scurt răspuns la întrebarea De ce ai vrea să fii ales pentru Atelierul online de Creativitate.

De ce fac asta?
Așa cum am spus mai sus este o etapă transformațională, o perioadă în care punem PAUZA la FAST FORWARD.
Fac ateliere de Creativitate și Scriere Creativă, de pe vremea când atelierele nu erau deloc la modă, de prin vremea lui 2008. Fac voluntariat din liceu. Nu mă costă nimic să mă dedic mai mult, atunci când este nevoie mai mare. Adică, acum!

Trăiri din culise

Astăzi dimineață am primit un mail care m-ar fi făcut să țopăi în alt context: am fost aleasă SPEAKER cu prezentarea mea care susține Importanța Creativității la Copii la CREATIVITY CONFERENCE în USA. Va fi în iulie. Și totuși vestea am primit-o cu un entuziasm înghețat, nu știam cum să reacționez. Am spus la 4 persoane. Atât. Nu am îndrăznit. Îmi doresc să fim bine cu toții și să ne amintim de această perioadă ca o perioadă de ReStart și atât. Dar acest mail, a fost din nou ca o alarmă pentru mine care suna, nu, de pauză, ci de IMPLICARE.  Ca un reminder, nu chiar friendly. Aceasta este misiunea mea, pe zona creativității, mi-am asumat-o demult, și am făcut pași mai mici sau mai mari.


În același timp, află și despre campania Celula de Creativitate by Kreatoria.ro, o celulă sănătoasă în care expun oameni mari cu proiecte geniale care asigură schimbarea și transferul spre o nouă lume. Oameni care atunci când se inchide totul, ei deschid noi posibilități. Iar prima persoana despre care scriu este Bianca Mereuța, Ce le Citim Copiilor și un suflet imens care a generat Campania Momentului: Stăm acasă și citim, că să nu ne îmbolnăvim. Zeci de shareuri în doar cateva ore. Dar asta nu este tot.

Am un radar la oamenii buni și oamenii care generează valuri de bine.

Bianca Mereuța: Vreau să fac bine. Această campanie a Ce le citim copiilor este un îndemn la a sta în casă, dar și a sta aproape de carte. Pentru ca să facem să fie bine pentru noi, pentru familia noastră, orașul nostru, planeta noastră.
Cu Bianca am vorbit foarte mult în cateva luni, cât alții vorbesc în ani. Vorbim zilnic, de când problema virusului e o problemă planetară. Vorbim despre a face bine. De a readuce sensul, de a-l așeza încet dar sigur în noua normalitate.