Despre co-working se vorbeste foarte mult in ultimul timp prin Bucuresti, dar despre un spatiu care propune co-living, co-working, cafenea si spatiu pentru evenimente si studio de filmare/photo, eu una nu am auzit.

Am vizitat Omega House si pot spune ca este un spatiu creat de un suflet creativ. Se simte spiritul tanar oriunde te-ai uita. Exista un atractor de fascinatie in fiecare incapere. Fie ca este peretele cu rama de tabou in care sunt prinse file de carte (in STUDIO), fie ca e poarta care are 100 de ani, fie ca este spatiul in care te poti intalni si lucra… totul iti vorbeste.

Intreaga cladire este un combo intre industrial si exotic, un mix de actiune si relaxare, un mix de urban si de oaza.

Ce este:

Omega House este un concept hibrid care gazduieste sub acelasi acoperis un spatiu de co-working si co-living (8 camere private), o cafenea, un studio foto-video si o sala de evenimente.

Camerele de co-living: Culorile sunt neutre, de aceea le-a permis sa aiba accente de culoare.

Acces  in camere–cartela, exact ca la hotel, acces la zona de cafenea-open si la co-working potrivit unei taxe. Au baie inclusa si toate serviciile in acelasi pachet: accesul la facilitati si servicii precum cele de spalatorie a hainelor, curatenie sau internet. In costul lunar al unei camere intr-un spatiu de co-living intra atat chiria, cat si facturile de utilitati, curatenia sau accesul la spatii de lucru si petrecere a timpului liber. Tinerii vor sa scuteasca timpul pierdut cu plata facturilor sau alte activitati administrative.

Care este parerea unui rezident al Omega House:

Imi doream de cativa ani sa ma mut in centru, insa fie ma loveam de preturi prohibitive, fie conditiile nu erau conform asteptarilor. Imi doream sa am mai mult timp liber, sa ma vad mai usor cu prietenii, sa duc o viata mai simpla si mai libera. Sunt bucuroasa in fiecare zi pentru alegerea facuta: sunt foarte aproape de cele 2 joburi ale mele, am redus mult cheltuielile, sunt zilnic inconjurata de prieteni si de oameni noi din toata lumea, apar spontan ocazii de relaxare, invatare, socializare. Serviciile incluse în pachetul de co-living, precum cel de curatenie sau spalatorie, mi-au dăruit mai mult timp liber și mai puține griji. Aida Matache, terapeut Shiatsu

Spatiul comun striga: implicare in comunitate, libertate, inovatie, iar oamenii care ii trec pragul sunt, inainte de toate, oameni cu suflet.

Conceptul povestit de Ciprian Jdera – Fondator Omega House


Cand ne-am decis sa deschidem un spatiu de co-living in Bucuresti, ne-am inspirat si din functionalitatea altor spatii de co-living din lume, dar l-am creat pe al nostru dupa valorile care ne definesc: evolutie, comunitate, inovatie, libertate. Spatiul de co-living Omega House a aparut din dorinta de a crea un loc in care atat romanii, cat si oameni din alte tari, sa locuiasca si sa se dezvolte, profesional si personal, impreuna.

Atmosfera: Ce am simtit eu – iti vine sa rastorni muntii si apoi sa te intinzi in hamac. Iti vine sa bei un smoothie cu prietenii si apoi sa te inchizi, tu cu tine, intr-o camera, sa te lupti cu balaurii tai pentru a-ti atinge visurile. Atmosfera este relaxata, calda si primitoare, oameni deschisi, cafea buna si evenimente mereu out of the box.

De ce ai alege co-living:

Co-livingul este inclus de catre Euromonitor in topul celor mai importante tendinte de consum la nivel global in 2018, conceptul co-living a devenit popular in Europa datorita stilului de viata al tinerelor generatii, iar acum reprezinta o oportunitate de business si pentru investitorii romani.

Dupa ce Generatiile Millennials si Z au ales sa lucreze in birouri comune numite hub-uri, iar spatiile de co-working au devenit deja o parte importanta in piata de birouri din Romania, modelul de economie colaborativa a evoluat si in domeniul imobiliar. In ultimii ani, spatiile de co-living au redefinit conceptul de locuinta pentru tineri antreprenori, studenti, artisti sau persoane fara responsabilitati sociale, care aleg sa lucreze calatorind.

Co-living-ul presupune un spatiu in care locatarii impartasesc zonele de locuit si un set de interese, valori sau intentii. Conceptul a aparut in Marea Britanie a secolului al 19-lea, insa varianta actuala de co-living reprezinta o noua abordare a impartirii aceluiasi acoperia, imaginata de o generatie care pune tot mai putin pret pe posesiuni materiale si tot mai mult pe relationare, libertate si experiente autentice. Pentru Millenniali sau tinerii din generația Z, „acasa” poate fi oriunde simt apartenenta la un grup de oameni care le impartasesc interesele si un loc care ii ajuta sa se dezvolte personal si profesional.

Cine vine la Omega House:

La Omega House vin tineri de pe intreg globul. Nu sunt doar digital nomads din Polonia, Italia si Franta sau tari mai indepartate, precum India si SUA, ci si oameni din Romania, care ne aleg pentru ca optiunile de chirie din Bucuresti nu le satisfac toate nevoile sau ca alternativa la caminele studentesti. Vin pentru un loc de cazare si descopera un nou stil de viata, menționeaza Ciprian Jdera.

Nota mea

Cand am primit invitatia de vizita Omega House nu stiam la ce sa ma astept. Vazusem documentare despre astfel de spatii abroad, dar nu imi imaginam cum arata un asemenea concept transplantat in Romania.

De la 1 la 10, eu ii acord un super 9 pentru ca eu cred ca vor creste foarte mult, acesta va fi inceputul.
 

Formula fascinatiei Omega House:  elemente design  interesante+plasare super hot la Romana+servicii incluse de top+networking+loc vibrant si creativ