Creativului îi șade bine cu drumul: PROIECT CĂLĂTORII CREATIVE!

De ce CĂLĂTORII CREATIVE?

Când pregătesc călătorii, simt că nu mai există timp și spațiu, că totul se poate.

Când îmi fac bagajul, deja o stare de bine îmi inundă corpul.

Când călătoresc, știu că totul corpul, toata mintea, toata inima, tot ce sunt intra in training: cresc. Știu că mă voi întoarce cu povești, cu aroma locului vizitat și cu inima plină de frumos. Călatoriile sunt bune pentru creativitate!

Despre stilul nostru de a calatori

Călători cu vechime fiind, știm ce căutăm! Nu căutăm camere,  ci spații cu poveste, cu potențial de a transforma zilele de mini-vacanță în Recalibrari, Remontări interioare și Proiecte. Pentru noi, 3-4 zile în care suntem departe de casa sunt metode, nu doar de relaxare, ci de a vedea și altfel viața, de a întâlni noi oameni, noi locuri, noi moduri de a ne raporta la viață.

Nu suntem clienți care să se mulțumească cu puțin, dar nici oameni care să caute nod în papură. Căutam atitudinea potrivită a celor care lucrează în turism, căutăm spații lucrate, gândite, zone interioare în care să ne răsfățam retina, bucate prin care să ne mângâiem papilele gustative. Descoperim locuri de stat la vorbă ca în pozele din revistă, nu din vanitate, ci din cultivarea bucuriei, spații de jucat câte mai câte, oameni captivanți cu care ai diverse conversații în urma cărora simți că ai mai crescut 1 cm, 2, 3. Căutam evolutia chiar și când ne relaxam corpul.

Nu ne plac hotelurile (avem totuși, câteva excepții), nu ne plac pensiunile standard, fără niciun concept sau idee, nu ne plac locurile care nu au un vino-ncoace, nu ne plac locurile în care simți că încurci! Călătoriile sunt catharsisul meu. Anca Ghinea, Kreatoria

Căutările noastre pentru mini-vacanțe sunt cam toate la fel. Aceleași criterii: să nu fie departe de București, pentru că gemenii nu au răbdare să stea mai mult de 3 ore în starea de călătorit, să nu fie ceva banal, să existe posibilitatea ca gemenii să petreacă timp minunat, mâncarea să fie delicioasă și potrivită pentru familii cu copii mici.

FERMA de CAI POTCOAVA

Acel CEVA:

Deasupra văilor, aproape de cer se întinde o pensiune împrejmuită, cu un look foarte natural.

Cabana din lemn preia din spiritul locului si e presărată cu obiecte de decor ce te duc cu gândul la cai, echitație și natură.

Pianul din living este asediat de mânuțele mici, șemineul din lut te duce cu gândul la povești la gura sobei, biblioteca  e plina de carti de dezvoltare personala și de cărți pentru copii sau jocuri. Ai unde să bei o cafea bună cu ochiii spre văi, ai unde să citești –dacă ești lăsat de prichindeii din dotare-, ai unde să simți deconectarea de urban.

La 2 km de Pensiune, exista si Centrul Fericirii, ceea ce numesc unii un punct energetic, eu l-as numi un punct mai aproape de cer, deasupra localitatilor, deasupra grijilor si poate deasupra a tot ceea ce este omenesc.

Unde se afla: Centrul de Echitație Potcoava se află la câțiva km de Fieni. Distanta totală: 110 km, la aproximativ 2 ore.

Bagajul cu senzații, mirosuri, sentimente: miroase bine a mâncare și știi din start, că e bună și de-a locului.
Mobila este din lemn-lemn, cum ziceam când eram mai mică. Camerele respiră, există ferestre largi care dau spre o priveliște 360 de grade uimitoare. Am călărit -pentru prima dată, am simțit aerul tomnatic curat și m-am simțit ca în copilărie.

Ce au facut copii mei? S-au jucat, au interacționat cu mulții cai din Centrul de Echitație, au cântat la pian si s-au jucat cu alți copii din pensiune. Au privit cum se face pe o soba de lut un gem de prune autentic, s-au jucat la un mare tobogan sub forma de omida, au respirat aerul curat, au baut lapte de la vacute de tara și au făcut o pauză frumoasă de la urban.

Ce aș mai fi simțit nevoia?

Aș fi simțit nevoia ca gazdele să fie mai prezente în atmosfera, să întrebe dacă se simt bine oaspetii, să socializeze.
Aș mai fi simțit nevoie existentei și unui scurt meniu din care să fi putut comanda între mese, mai ales pentru copii, care au 2 gustări.

Potcoava este un loc minunat, de mers în weekend și nu numai, un loc unde caii sunt prieteni buni și unde natura pare la ea acasă. Spor la călătorit!