…încetăm să trăim monocrom.

A iubi înseamnă nu doar a transfera sentimente către altcineva. A iubi înseamnă a trăi, așa cum foarte bine, a trăi înseamnă a iubi.

Fiecare zi este o declarație de dragoste. E încă o șansă de a remedia neiubirile de ieri și a prescrie bucurii pentru mâine. E o salvare pentru ca să ne eliberăm de toate chingile ce ne țin lănțuite. Și sunt multe, nu?

A iubi înseamnă înseamnă a te dezbrăca de temeri, nu evitându-le, ci uitându-te adânc în ochiii mari și negri ai fiarei. Știu. Ne devorează pe dinăuntru cu întrebari deșarte: “ce va fi mâine?” “de ce nu-l uit pe ieri?” “o să mă descurc?” “ va reuși proiectul?”” voi fi fericită?”.
Să iubești înseamnă să te dezbraci de teama cea mai mare: că nu vei fi iubită. Că te vei număra în procentul dureros al femeilor ne-iubite, ne-soții, ne-prietene, ne-îndrăgite.
Dar înseamnă și să-ți dai voie uneori să greșești, să nu fii cea mai bună, deși tu știi că ești și bună și înțeleaptă și minunată. Uneori. Mai întotdeauna.
Știu, femeile sunt complicate. O spun toți bărbații și o recunosc, uneori, și femeile. Dar ce ar fi să dăm de pe umerii noștri întreaga lume pe care o purtăm până la îngenunchiare? Într-o lume în care fiecare cuvânt poate fi răstălmăcit, fiecare faptă generează 2 categorii: de faini și de cârcotași, a te simți în siguranța fiecări zilei și fiecărei întâmplări stă doar în atitudine. Atitudinea că ești și vei fi bine… chiar și când e rost de mai puțin roz.


Când iubim, ne eliberăm.
Când iubim, vedem viața:
În culori.
Într-o îmbrățișare.
În șotronul zărit din mașină.
Într-un buchet de flori.
Într-un vers.
În mirosul de portocale.
În broderia făcută de bunica.
În strada frumoasă, cu stejari înalți.
În biletul pe care ți l-a strecurat cineva drag în buzunarul paltonului.
Când iubim, trăim fără jumătăți de măsură, conectate la un sens mai înalt.
Da, rămân facturile, rămâne iureșul, rămân termenele limite și mulți de ”trebuie” pe care îi purtăm din emisfera cerebrală stângă în cea dreptă și invers, dar cumva parcă “refrenul” e altul.
Sunt mii de feluri de a iubi o zi.
Dacă ai ști că ai putea fi liberă, ce, cum și cât ai iubi?