Am încercat sa nu-i spun drob pentru ca drobu’i cu carne și organe dar nici nu știu cum să-i spun dacă arată ca un drob.

Mi-l amintesc pe bunicul meu culegând ciuperci din fundul curții, acolo creșteau ele, nu le semănase nimeni. Încingea bine o tablă și le frigea cu puțină sare. Doamne! Ciuperci mai bune nu am mâncat de atunci. Azi mi-a venit minte gustul și mirosul ciupercilor pe tabla. Nu are rost să încerc să-l reproduc pentru ca nu-mi iese. M-am pus pe curățat ciuperci și asta a ieșit. E tare ușoară rețeta.

Ingrediente pentru 3 porții:

250 gr ciuperci champignon, tocate felii
3 fire de ceapă verde, tocate fin
3 fire de usturoi verde, tocate fin
un pumn de patrunjel, tocat mărunt
3 linguri semințe de susan, rașnite
3 linguri semințe de floarea soarelui, rașnite
2 linguri semințe de chia, rașnite
un ou bătut
150 gr telemea de capră
sare, piper

Lângă drob am servit o felie lungă de dovlecel perpelit in ulei de măsline, creveți și un piure de cartof dulce cu vanilie și cocos.
Am copt cartoful dulce și l-am pasat cu puțină zeamă de lămâie, vanilie și lapte de cocos.
Creveții i-am tras in tigaie cu ulei de măsline, am stins cu puțin cognac și lapte de cocos.
Sa avem Sărbători liniștite pline de dragoste.