Ioana ne povestește cum să facem să avem aranjamente frumoase în casă, de Sărbători.

Așa-i că parcă nu mai avem răbdare și ne dorim să simțim cât mai repede magia sărbătorilor? Un decor festiv în casă ne poate ajuta să creăm atmosfera de sărbătoare, fără să fie neapărat nevoie să facem bradul de pe acum.

Câteva aranjamente cu brad și elemente decorative, plasate strategic în casă, își vor face treaba de minune.

1. Coronița

 

Cea mai populară decorațiune în preajma sărbătorilor este coronița. Dacă dorim să ne bucurăm de ea cât mai mult, putem alege o coroniță non-conformistă, fie din paie, fie din mușchi, fie o coroniță din lână. Coronița poate fi decorată cu elemente naturale – felii de portocală, bețe de scorțișoară, anason, dar și cu diferite accesorii și globuri. Putem opta pentru culorile preferate si le putem combina după placul inimii, finalizând totul cu o fundă decorativă. Desigur, și coronița clasică de brad, decorată cât mai creativ, este o opțiune foarte bună. Musafirii vor fi încântați de elementul decorativ deosebit, care îi va întâmpina încă de la intrare.

 

2. Aranjamentele de advent

Cu trei săptămâni înaintea Crăciunului, în casă se aprind coronițele sau aranjamentele de advent, care au patru lumânări – câte una pentru fiecare săptămână până la Crăciun și una pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Inițial, aceste aranjamente se făceau sub formă de coroniță, dar acum se realizează în diferite forme și vase și se accesorizează și cât mai divers.

3.  Aranjamentele de masă

Aranjamentele de masă cu brad pot conține și ele una sau mai multe lumânări și pot decora cu succes masa festivă de Crăciun.

4. Altfel

Dacă nu țineți neapărat ca aranjamentul să conțină brad, puteți alege un aranjament de design, brăduț stilizat, creat manual, din globuri sau lână sau un aranjament pe buturugă, decorat cu elemente naturale.

Indiferent de ceea ce veți alege, un aranjament, fie că este clasic sau modern, vă va ajuta să completați atmosfera sărbătorească din casă în preajma sărbătorilor și să vă surprindeți plăcut invitații în zilele de sărbătoare.

Toate aranjamentele de Crăciun se găsesc aici și pe site-ul www.magia-florilor.ro