E magic să faci fapte bune.

Unii oamenii au această pornire de a face o faptă bună dar se opresc cumva la jumătatea drumului pentru că nu știu ce se întâmplă cu gestul lor, dacă ajunge sau nu, chiar acolo unde este nevoie. Alții spun deznădăjduiți: oricum nu-i poți ajuta pe toți.

Noi, în cadrul echipei Kreatoria.ro avem obiceiul de a face fapta bună a lunii. În fiecare lună ne gândim ce fapte bune să facem și către cine. Ne folosim creativitatea, puterea de cercetare, analiză și de ce nu intuiția pentru a alege acele cazuri în care să ne implicăm. Știm că nu-i putem ajuta pe toți, dar credem ca a da aripi unui om când are mai mare nevoie este mai mult decât un act de omenie, este o binecuvântare. De ambele părți.

Dacă încă te mai gândești cum ar putea creativitatea să te ajute să faci bine, iată 3 idei mai altfel de a ajuta.

1. Este ziua ta? Sau, din contra, vrei sa faci ceva diferit în memoria unei persoane dragi?

Dăruiește. Marchează momentul altfel decât standardele sau impunerile societății. Cei de la Asociația Mâini Unite propun 3 tipuri de fapte de bine: 1. Adoptă un copil 2. Pomenire 3. Zi de naștere

Buget: aproximativ de la 150 lei

În județul Neamț, Asociația Iubire și Speranță dă posibilitatea celor care doresc să prețuiască memoria cuiva să ofere în același timp și mese calde copiilor nevoiași.

2. Masa caldă unui om în nevoie

Meniuri în așteptare – este expresia folosită. Mai concret: sunt restaurante  care oferă posibilitatea să plătești în avans un meniu unui om care are mare nevoie. O masă caldă poate pentru tine nu înseamnă mare lucru, dar pentru un om al străzii este foarte importantă.

Buget:de la 15 lei

3. Plătește cursurile unui copil talentat dar fără posibilități

Sunt multi copii talentați care provin din familii cu o situație financiară care nu permite un astfel de lux: încurajarea talentului celui mic prin cursuri specializate. Sprijină-i tu un nou destin și plătește-i un curs sau poate participarea la un atelier.

Buget: de la 50 lei până la o serie întreagă de cursuri.