Da, e din nou acel timp: începutul de an, momentul când totul este posibil, când gustul vacanței încă este prezent și totuși activitatea a început. Este încă starea de visare, de schimbare, de potențial.  O stare de magie de care putem profita. În cel mai bun sens al cuvântului.

1.Cultivă o pasiune de care ai uitat sau pe care ai neglijat-o


În copilărie, ți se spunea că erai talentat la dans sau la desen, dar cumva de-a lungul vieții ai dat la o parte această pasiune, până când a devenit doar o amintire. Mergi la un curs, reînvață. Chiar dacă este mai dificil începutul, satisfacția de a te uita onest la ceea ce poți face este imensă.
 

2.Învață ceva NOU

Fie că este o limbă străină, un program în care să lucrezi, o aplicație, un sport. Mergi cu balonul pentru prima dată sau încearcă o tunsoare pe care nu ai îndrăznit-o.
Oamenilor le este teama, de obicei, de NOU, de schimbare, dar de cele mai multe ori temerile sunt nejustificate și se dovedesc a fi doar fantome, plăsmuiri ale imaginației.
 

3.Reclădește sau consolidează legătura cu tine

Avem timp pentru ceilalți din jur, dar de propria persoană avem? Investește în tine. Respect de sine+Iubire de sine+ Prețuire a propriei vieți= nu sunt doar expresii ale psihologilor. Dacă vrei mai mult timp, poți să ți-l acorzi. Dă o denumire anului acesta, o denumire cu însușirea pe care vrei să o consolidezi.
Călătorește mai mult. Citește. Fii mai bun ca Om, ca Profesionist. Fii regal.
 

4.Lasă o moștenire. O amprentă

Nu este vorba despre o avere. Ci de gestul de a oferi ceva. Timp. Zâmbete. O stare de bine. O oportunitate. O mână întinsă unui om. Ce lași moștenire? La job, acasă, printre amici? Ce dai mai departe? Cu ce schimbi lumea? Pot fi întrebări mari, dar adevărul este ca în firea umană există dorința de a contribui la ceva frumos, de a contribui la fericirea altora. Doar că uităm sau ne luăm cu lucruri de oameni mari: facturi, pus motorină, făcut cumpărături, mâncare, proiecte, dus copiii la dans etc.
 

5.Gasește-ți inspirația


Viața nu este doar serviciu și casa. Și un concediu pe an. Sau 4.
Este despre depășire-autodepășire. Găsește frumosul și dă-l mai departe.

Anul tău 2016 să fie cel mai bun de până acum!