Moderezi cu multă căldura și pricepere, la Radio Lynx. De fapt, ca să dăm din culise, ești mai mult decât un moderator talentat, ești un adevărat manager de conținut…ei bine, ce-ți  dorești să schimbi prin emisiunile tale?

Poate că e mult spus că vreau să schimb ceva, dar cu siguranță îmi doresc să-i fac pe cei care mă urmăresc să zâmbească, să se bucure, să asculte poveștile invitaților mei. Încerc să aduc în studio oameni care să inspire, oameni care să arate că se poate să-ți urmezi sufletul și pasiunea. Avem mulți oameni care pornesc de jos și care reușesc, dar despre care vorbim prea puțin. Mie mi se pare important să îi cunoaștem pe oamenii care au curajul să-și schimbe complet viața pentru ce le este cel mai drag să facă.
Sunt oameni care știu ce înseamnă respectul și care nu uită nicicând să zâmbească sincer. Cred că e nevoie să-i descoperim. Ei ne pot inspira.
Mi se pare că uităm din ce în ce mai mult să ne privim în ochi, credem adesea despre ceilalți că sunt niște oameni răi, dar nu mai avem răbdare să le aflăm poveștile. Cred că este esențial să avem puțină răbdare, să observăm și lucrurile bune de care avem parte.
Asta vreau să dau departe prin emisiunile mele: răbdarea, respectul, optimismul și dorința de a ne urma pasiunea.

Crezi că viața este…te rog, completează tu propoziția

Cred că viața este exact așa cum o lași tu să fie. Dacă o lași să fie grea, urâtă, atunci așa va fi. Dacă o lași să fie frumoasă, atunci cu siguranță că așa va fi. Bine, nu spun acum că nu e firesc să avem și zile mai proaste. În fond, ce ar fi zilele frumoase dacă nu am avea și zile urâte?!
De altfel, eu nu sunt cel mai optimist om, dar în ultimii ani, mi-am dat seama că îmi place mult mai tare de Loredana care zâmbește, de Loredana care vede frumosul din lucruri, de Loredana care depășește mai ușor momentele dificile. Și cred că e important ca atunci când te superi, să te întrebi dacă te ajută să fii în continuare în starea asta. De multe ori, îți dai seama că poți faci alte lucruri și că supărarea îți răpește din timp.

Dacă ai da o definiție creativității, cum ar suna?

Creativitatea e atunci când te autodescoperi, atunci când te surprinzi pe tine, atunci  când afli câte soluții poți să găsești pentru o problemă, atunci când faptul că poți greși nu te mai sperie atât de tare. Creativitatea e de multe ori, despre mai multe soluții și mai puține probleme.

Pe de altă parte, cred că faci pași spre creativitate atunci când ești dispus să treci mai ușor peste critici. Mi se pare că ești creativ atunci când ai curaj să te joci, când vrei să afli cât mai multe despre ce poți face , când îți faci curaj să treci peste bariere. E despre autocunoaștere, autodepășire și joc.

 Pentru cititorii Kreatoria.ro care pot fi și ascultători Radio Lynx, hai să le explicăm ce înseamnă să pregătești și să moderezi o emisiune radio.
🙂 Cred că în primul rând, înseamnă să te bucuri. Să fii entuziasmat de fiecare temă și de fiecare invitat din studio.  Pregătirea emisiunii se referă la faptul că mai întâi te gândești la cum vrei să arate emisiunea, ce vrei să transmiți, pe cine vrei să inviți în emisiune.
În general, îmi place foarte mult ca înainte de interviu, să mă văd cu invitații. Să-mi povestească cu lux de amănunte ce fac și cum fac. Ador să-i văd cum încep să povestească despre ce fac ei. Așa aflu lucruri interesante despre ei și îmi este mai ușor să ajung la esență. În plus, de la ei aflu și despre alți oameni care fac la rândul lor tot felul de lucruri inedite.
După ce îi ascult pe invitați, îmi fac un plan mai detaliat și mă pregătesc pentru emisiune.

O viață On air ce înseamnă pentru tine?

Înseamnă emoție, bucurie, entuziasm, pasiune.  Îmi place foarte tare! De fapt… pentru mine e un mod prin care aflu tot mai multe lucruri despre mine. Simt că evoluez și că fac multe lucruri care mă fac să simt că trăiesc. Unul dintre lucrurile care îmi place foarte tare în ceea ce fac… e că pot să cunosc și să stau de vorbă cu oameni uimitori, oameni care se plâng tot mai puțin sau aproape deloc și care îmi arată cum poți să pornești de jos și să ajungi sus.

Ești un om talentat și pasionat, așa cum rar am văzut, ce te inspiră și ce te motivează?

Oamenii. Îmi plac foarte tare oamenii. Ei mă inspiră și mă motivează cel mai tare. Îmi place să-i descopăr, să-i ascult, să-i văd cum se bucură. Și cel mai tare îmi place să-i văd cum povestesc cu pasiune despre un lucru pe care ei îl fac și în care cred. Mă fascinează oamenii care au curaj să-și asume cine sunt, și mai ales, cum sunt. Deja am o zi bună și multe idei după ce stau de vorbă cu un om care îmi povestește cu implicare și bucurie despre ce îi place cel mai tare să facă.

Când te-ai simțit cea mai fericită?

Ooo…de multe ori  m-am simțit foarte fericită. Cred că cea mai fericită am fost atunci când am aflat că pot să încep emisiunea la radio. Dincolo de asta, cred că fericirea vine din micile bucurii. De la faptul că am avut un invitat care m-a fascinat cu poveștile sale și până la un bilețel lăsat de colega de birou cu „nu uita să mănânci.” Cred că uităm tot mai mult să ne bucurăm de lucrurile mici și ne bazăm adesea pe ceilalți când vine vorba de propria noastră stare de bine.

Ce le-ai spune tinerilor care vor o carieră în radio?

Să se apuce de treabă și să fie perseverenți. E mai important să mergi și să bați la uși,  în loc să aștepți propuneri. Știu… ușile se deschid uneori mai greu, dar asta nu înseamnă că nu se deschid.

Ce proiecte ți-ar plăcea să-ți deseneze viața?

Hmmm… Nu-s puține lucrurile pe care am descoperit că vreau să le fac. 🙂 Ceea ce știu sigur e că vreau să fac emisiuni faine, care să inspire. Îmi doresc foarte tare să dezvolt emisiunea Descoperirile Loredanei, să descopăr și mai mulți oameni faini, și mai multe inițiative și proiecte creative.
Pe de altă parte, mi-am propus să-mi folosesc vocea în diferite proiecte și să merg puțin și în zona de formare. Mi-ar plăcea să fiu și formator.
Am multe lucruri pe care vreau să le fac. Și de abia aștept.

Cartea ta de căpătâi este….

Mi-a plăcut și îmi place foarte tare Micul Prinț. 🙂

Un gând de forță pentru toți cei care vor să-și manifeste creativitatea?

E de fapt o replică dintr-un film, dar care mi-a plăcut mult: „surprinde-te pe tine, ca să-i poți surprinde și pe ceilalți.”