Zona evenimentelor private a fost printre cele mai afectate. Geanina Studencu spune despre ea așa: cânt de o viață, mai exact de la 4 ani, și pe toată perioada copilăriei/adolscenței, am studiat și m-am bucurat de pasiunea mea. În urma cu 12 ani, eu și soțul meu am pus bazele unui proiect minunat ce are la bază muzica, proiect de care încă de bucurăm: DJ MC NUNTĂ. El este DJ, iar eu sunt Maestru de Ceremonii/solistă.
Din 2016, Geanina și-a dezvoltat o alta latură artistică, astfel de 4 ani scrie poezii personalizate și cântece personalizate: www.cantece-personalizate.ro

În pandemie, Geanina a pus bazele proiectului: Music class by Geanina Studencu. Interviul face parte din campania de interviuri realizată în parteneriat cu Asociația Happy Business Moms.

Pandemia a dat o întorsătură a vieții extraordinară, dificilă, radicală, chiar. Cum ai rezistat, cum te-ai reinventat și ce linii de viitor vezi pentru business-ul/proiectul pe care îl coordonezi?

Pot spune că fac parte din domeniul cel mai afectat de pandemie, având în vedere că zona în care activez (evenimente private), a fost închisă în totalitate. Începutul anului 2020 părea promițător, aveam contractate foarte multe evenimente pentru anul în curs, însă în luna martie am aflat că în ceea ce ne privește, lucrurile nu sunt chiar roz. Oricât de mult am fi dorit să ne mobilizam sau să mișcăm lucrurile, nimic nu depindea de noi. Am continuat să mă ocup cu dăruire de poeziile și cântecele personalizate pe care oricum le aveam în ordinea de zi, însă am simțit că mai e loc de ceva, și că trebuie să umplu golul lăsat de lipsa evenimentelor.

Așadar, după o discuție amicală cu educatoarea fiului meu, care mi-a propus să mă dedic activităților muzicale pentru copiii, am trecut la treabă: plan și proiect. În lunile august-octombrie am cercetat, am scris, am creat jocuri educative pentru copii și ghicitori muzicale, iar din luna noiembrie am început să filmez tutoriale muzicale educative de care să se bucure toți copiii care stau acasă. În primăvara acestui an voi începe să lucrez cu copiii în grădinițe, și sper ca în viitorul apropiat să am propria mea locație, în care să primesc cât mai mulți copii cu care să cânt și să dansez. A fost un an dificil atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere emoțional, dar dacă nu treceam prin această încercare, nu aș fi pus bazele proiectului Music class by Geanina Studencu.

În timp de criză, antreprenorii se împart în două: cei care fac toate eforturile pentru a se regrupa, modifica, investesc în ei și în promovare și cei care se blochează, așteaptă. Cum ai comunicat din martie încoace?

Din fericire pentru mine, fac parte din prima categorie. Sunt o persoană hiper activă, iar faptul că mi s-a luat ceea ce iubeam cel mai mult (să cânt la evenimente), m-a făcut să mă simt legată de mâini și de picioare. Sunt obișnuită să fiu înconjurată de oameni, să râd, să dansez, să socializez, iar din martie … parcă cineva m-a pus pe mute. Mi-am spus: “singurul mod în care poți trece peste această provocare, este să te implici în proiecte noi”. Zis și făcut: m-am înscris la cursuri de dezvoltare personală, am început să promovez mult mai clar și mai intens ceea ce fac, am făcut planuri și strategii pentru 2021 și am lucrat la repertoriul muzical de care mă voi ocupa de îndată ce revin pe scenă.

Cât de important este să faci parte dintr-o comunitate suport care să se alinieze cu tine ca individ, să-ți sprijine pașii?

Comunitățile suport sunt ca o gură de aer proaspăt, mai ales daca găsești persoane cu aceleași valori ca și ale tale, persoane care știu să spună o vorbă bună și să empatizeze cu tine. Eu îmi iau energia din astfel de grupuri, mai ales că am legat prietenii virtuale cu zeci de femei minunate. Un simplu salut dimineața, un simplu schimb de păreri, pot face ca o zi proastă să devină o zi minunată. Este esențial să primești feedback și din exterior, să auzi și părerea altei persoane cu privire la o anume situație. Treci mai ușor peste o problemă atunci când o împărtășești cu cineva și când … ca prin minune, primești și o soluție care să îți fie de ajutor.

Să ne imaginăm că am o baghetă magică pe care ți-o împrumut pentru câteva minute. Ce ai face pentru lumea antreprenoriatului feminin?
Îmi place provocarea ta! Deși femeile iau cu asalt lumea antreprenoriatului, simt că nu sunt luate în serios așa cum trebuie. Încă întâlnim persoane care sunt de părere că rolul femeii este altul, că cel mai bine îi stă în rolul de mamă & soție, și că nu trebuie să se implice prea mult în afaceri sau proiecte individuale.

Ca să revin la întrebarea ta, cu acea bagheta magică aș schimba mentalitatea persoanelor care nu au încredere totală în puterea și intuiția femeilor, persoanelor care le închid ușile fară a le da șansa de a arăta de ce sunt în stare cu adevărat. Aș schimba modul în care femeile sunt judecate, aș da undă verde tuturor proiectelor lor și le-aș promova oricum, oriunde, pentru că femeie = creație.
Putem schimba lumea în bine, putem ușura viața oamenilor de lângă noi și nu numai, putem face minuni. Și da, putem fii și mame & soții & femei de carieră.

Kreatoria.ro este site-ul destinat creativității și nu pot să nu te întreb care este semnătura creativă a businessului tau stă în…?

În tot ceea ce fac ca artist, există creație. Chiar și când cânt în fața a sute de oameni, creez sentimente de bucurie. Creez emoții scrise & muzicale prin poezii și cântece personalizate, dezvolt creativitatea copiilor prin jocurile muzicale educative gândite special pentru ei…


Iar ca semnatură, motto, mă ghidez de mantra: “Pune suflet în ceea ce faci și nimeni nu te va întrece!”