Cristi Bucur este unul din tinerii care adoră să surprindă lumea prin fotografie. E mai mult decât o pasiune pentru el, mai mult decât un hobby. Este un stil de viață, e mereu atent la cadre și mereu pus pe învățat noi tehnici. Pune entuziasm, înțelegere și talent în fiecare nouă ședință foto pe care o are. Îi pasă de cum vor ieși fotografiile și mai ales, de cum se simte cel fotografiat.


1. Ce înseamnă să fii un fotograf bun?

Un fotograf bun este un fotograf care reuşeşte să își transpună ideile în fotografii. Iar mai departe fotografiile sale să transmită un mesaj, să spună o poveste şi de ce nu, să inspire. Rolurile  unui fotograf pot fi multiple, de la acela de a prezenta lumea dintr-o perspectivă frumoasă, să caute frumosul peste tot sau dimpotrivă de a aduce în atenţia privitorului grotescul cotidian pe care de multe ori preferăm să nu îl vedem cu toate că el există.
 

2. Ce îţi place cel mai mult să fotografiezi?

În general prefer fotografia de studio unde am  controlul total asupra ambientului.  De multe ori dacă fotografiez  pe străzi sau în parc tot am un blitz cu mine. În studio îmi place să fotografiez oameni frumoşi. Încerc să îi portretizez aşa cum îi văd eu sau să creez personaje.  Îmi place foarte mult fotografia de fashion şi nud unde voi demara un proiect din toamna. Şi nu în ultimul rând fotografia comercială şi de food. De fapt, cu acest gen de fotografie mi-am început cariera fotografică. 
 

 

3. Share cu noi poza pe care o consideri cea mai reuşită, cea care te reprezintă cel mai mult.

Nu am o poză preferată. Nici una nu este “the one”.  Am momente în care azi nu îmi mai place ce am făcut ieri, sau am momente în care mă întorc la poze făcute în urmă cu 1-2 ani care îmi plac foarte mult. Fiecare are povestea ei şi nu pot face un clasament. Pentru că în fiecare zi încerc să fac ceva mai bun ca ieri.  Performanţa ţine de o dorinţă permanentă de a învăţa lucruri noi şi de a te autodepăşi şi nu în ultimul rând autodisciplină mai ales într-o ţară în care dictonul “Las-o mă că merge şi aşa” ne e aşa drag.


 

4.Performanţa înseamnă suma unor paşi. Ce ai învăţat nou anul ăsta?

Cu siguranţă performanţa înseamnă urmarea unor paşi, dar din păcate nu există o reţetă, fiecare îşi are drumul lui. De la începutul anului am renunţat să mai iau aparate foto dslr cu mine, în schimb umblu cu un aparat foto pe film mai bătrân ca mine care e încărcat mai tot timpul cu un film alb-negru. Şi fac asta pentru că am descoperit că fotografia pe film responsabilizează. Când apeşi pe declanşator eşti de 10 ori mai atent pentru că imaginea ai să o vezi cel mai probabil peste câteva săptămâni sau chiar luni. De aceea recomand oricărei persoane care vrea să se apuce serios de fotografie să experimenteze cu fotografia pe film. Este o investiţie minimă pentru un maxim de rezultate.
Totodată, în ultimul an am învățat să mai spun și NU proiectelor care nu ma reprezintă.

5.Ce îţi propui pentru noul sezon de toamnă, când lucrurile şi proiectele vor începe să se mişte mai mult. Care vrei să fie semnătura ta în lumea fotografiei?

Din toamnă mă aşteaptă o perioadă de muncă intensă. Încă de la începutul verii am schiţat câteva proiecte pe care acum le finisez cu echipa. Pot spune doar că vor fi imagini de fashion şi nuduri realizate în studio, dar şi în câteva locaţii inedite.
Tot din toamnă mă voi ocupa mai mult de fotografia de boudoir, un gen fotografic puţin mai puţin exploatat la noi. Şedinţa foto de boudoir este mai mult decât o simplă şedinţă foto, este o experienţă în sine. Experienţă de care cred că ar trebui să se bucure orice femeie măcar o dată în viaţă. De multe ori femeile au tendinţa de a se vedea distorsionat într-un mod negativ, iar fotografia de boudoir asta încearcă să facă, să schimbe această perceptivă pe care femeia o are asupra ei. Să scoată în evidență feminitatea şi senzualitatea fiecărei femei.
Cred că e un pic cam devreme să mă gândesc la semnătura mea în fotografie, îi las pe ceilati să o descopere şi să îmi spună care este.

6.The best dream, cum ar fi să fie… completează tu cum ţi-ai dori să-ţi fie viaţa ca fotograf în 5 ani..
The best dream, cum ar fi să fie să am mai mult timp liber .  5 ani e o perioadă lungă, nu ştiu foarte clar ce voi face luna viitoare. Cel mai mult mi-aş dori să realizez imagini din ce în ce mai bune.


Fă cunoștință cu creațiile lui Cristi aici.