1. Ce crezi tu că este talentul?

După părerea mea, talentul este o oportunitate de a te exprima original. Fiecare om are un talent unic pe care îl comunică societății în felul lui, ceea ce ne face să ne diferențiem unii de ceilalți într-un mod artistic.

2. Cum te simți când îți exprimi talentul, creativitatea?

Mă simt în al nouălea cer, mai precis mă simt împlinită pentru că pot să le arăt oamenilor cine sunt prin creațiile mele (compoziții, dansuri, desene, etc.).

3. Te rog să completezi: “Pentru mine viața este…”
“…  o aventură” acesta este cuvântul perfect pentru a descrie viața mea, de aceea am ales ca volumele mele de compoziții să se intituleze: “Aventuri pe portativ “.

4. Dacă ai avea o baghetă magică pentru ce ai folosi-o?

Pentru o zi, aș transforma lumea în una plină de muzică clasică. Cu note muzicale peste tot, cu lucruri transformate peste noapte în forme muzicale (ex: soarele ar avea forma de cheia sol).

5. Cum ar arata lumea perfectă pentru tine? Ce ți-ar plăcea să fie, ce nu?

Mi-ar plăcea să se pună accent mai mult pe lucrurile practice și creativitate, nu pe tehnologie și știință. Mi-aș dori să fie un echilibru între cultură și tehnologie pentru că știința ne ajută să evoluăm fizic, iar cultura psihic. Fiind olimpică la matematică și informatică, dar totuși vrând să continui și cu partea artistică: balet, pian, pot spune sigur că cele doua părți artistic-logic se îmbină perfect. Sincer, nu aș schimba mai mult din lumea pe care o trăim în prezent, ea fiind una perfectă din punctul meu de vedere. Ce înseamnă pentru mine perfectă? Înseamnă creativă, înseamnă o lume în care îmi folosesc creativitatea și imaginația din toate domeniile…

6. Care sunt cele mai importante realizări are tale până acum, din punctul tău de vedere?

Cele mai importante premii:
• Premiul 1 timp de 3 ani consecutiv la concursul international Pro Piano România secția compoziție și muzicologie, la pian.
• Premiul 1- Danza Europa la San Marino 2010; Top 20 Mondial- Dance World Cup în Portugalia 2014, la balet.
…. și multe alte premii nu numai la balet/pian, ci și la: scrimă echitație, ski, desen, pictură, școală (pentru că este pe primul loc).
Dar cele mai importante realizări ale mele sunt călătoriile mele. Am fost peste tot în lume: la festivaluri și concursuri de balet cum ar fi: Egipt (fiind prima țară în care am fost datorită baletului la 6 ani), India (unde mi-am serbat și ziua de 9 ani), China, Portugalia, Anglia, Italia, Franța, Israel,  etc.

7. Ce păreri ai despre “lumea celor mari”? Ce mesaj le-ai transmite?

“Lumea celor mari” este de multe ori foarte complicată și serioasă, majoritatea adulților uitând să se exprime creativ. Ei aleg mai mult logica, fără să-și dea seama că atunci când o combini cu o parte artistică, cum se spune “ a îmbina plăcutul cu utilul” este mult mai eficient și benefic. Așa că le transmit să se relaxeze și să fie copii, să ia munca asemeni unui joc Monopoly, logic, dar amuzant și creativ.

8. Ai vreun cuvânt care-ți place mult mult mult de tot?

Da, îmi plac cuvintele, mai ales să mă joc cu ele! Cuvântul meu preferat este  “Creativitate” pentru că sună foarte bine și pentru că mă descrie perfect!

Mai multe despre Ioana aici

 

Avem copii talentați în România. Pentru frumusețea harului lor, Kreatoria le dedică o campanie specială de interviuri. Merită să-i cunoaștem și avem ce învăța de la ei. Dacă și tu cunoști un copil special scrie-ne.