Asociaţia E-Romnja, in parteneriat cu asociaţiile“Împreună pentru viitor” şi “Legio lex Populi” au desfasurat în perioada iunie2014-august 2015 proiectul “Femeile participă EGAL!”, proiect ce a fost desfaşurat în comunitaţile Marginenii de Jos, jud. Prahova şi Spanţov, jud.Calaraşi.
Proiectul în valoare 33.600 euro a fost finanţat din granturile SEE 2009-2014, ın cadrul Fondului ONG ın Romania, Componenta 2 Justitie Sociala / Subcomponenta 2.1.Dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice pe o perioada de 15 luni.

În data de 25 septembrie începând cu ora 11:00, în cadrul Asociaiei Româno-Americane va avea loc dezbaterea Interesele femeilor rome/nerome pe agenda locală. La această întâlnire sunt asteptate femeile din cele două grupuri de initiativă, autorităti din Prahova si Călărasi, reprezentanti ai socitătii civile din cele două regiuni.

Scopul acestei conferinte este de a face vizibile rezultatele obtinute de-a lungul proiectului si de a atrage atentia autoritatilor asupra slabei reprezentări a intereselor femeilor pe agenda locală.
Mai multe detalii despre proiect accesati aici