Mirela Ivașcu e un Chef care a crescut profesional asemeni lui Făt-Frumos. Cu studii serioase în Franța și inovație aplicată în România într-un cochet Bistro de pe strada Paris, Mirela are un cuvânt de spus în arta gătitului. 

 

Cum începe ziua ta?

Cu un pahar de apă călduță și lamâie urmat de o cafea cu fructe proaspete. Apoi încep organizarea pentru prânz, în fiecare zi avem un meniu diferit.

Când începi să-ți faci planurile de meniu, ce și cum să gătești?

Lucrez permanent la unul dintre meniuri, fie meniul lunch, cel à la carte sau pentru eveniment, aniversare, degustare de vin, etc.

Unde îți faci cumpărăturile pentru preparatele de la Bistro?

Din 1001 de locuri, exagerez un pic în spirit de glumă.
Am furnizori care livrează zilnic pe baza unei comenzi făcute ziua anterioară pentru majoritatea produselor. Pentru cele exotice am un alt furnizor, pentru asiatice iau din altă parte și lista poate continua.

Continua propoziția “un chef adevărat….

Nu doarme niciodată.

Pe lângă activitatea de cooking ce-ți mai place sau mai apuci să faci?

Aoleu, sunt atâtea lucruri. Îmi place să citesc, să grădinăresc, îmi plac călătoriile și filmele.

Cum păstrezi o relație de respect și de “bine ați venit din nou” cu cei care aleg să ia masa la Muse?

În același mod în care o păstrez și cu prietenii, tot prin respect. Îmi place, să îmi fie respectat spațiul intim, la fel procedez și la rândul meu.

La cât închizi lumina sau mai bine zis dai stingerea?

Au fost perioade când eu deschideam, eu închideam, 7 zile pe săptămână. Greu, dar nu imposibil.
Îmi încep programul în jur de ora 10 dimineața și plec de la Muse pe la 20/21, colegii mei rămân și închid spre miezul nopții.

Pe Mirela o gasiti aici sau la Muse și pe kreatoria.ro cu serialul de preparate inspirate de Muze.