Nu te invit la un bilanț clasic, ci mai curând îți ofer un bilet la o călătorie, în timp, prin 12 luni. O reîntoarcere pozitivă prin ceea ce ai trăit. Dacă vrei, fii precum un culegător care alege doar fructele bune pentru tartă.

Orice om începe un an cu speranța ca va fi unul bun pentru el, că în sfârșit se va pune Aprobat pe dorințele lui, că își va învinge umbrele și că se va împlini mai mult… indiferent de domeniu.
Sarcasticii spun, eh, oricum nu poți să ai totul, optimiștii spun nu încă, realiștii fac calcule cu aproximație.Până la urmă orice om de pe fața pământului vrea un singur lucru: Să fie fericit. Cum se declină fericirea? Foarte diferit. Cine este singur, visează la o familie, cine vrea să-și relanseze cariera, visează la o promovare, cei bolnavi la un leac și tot așa… fiecare om are ceva de pus pe lista de dorințe a anului care vine.

Și totuși, ce ți-a adus anul 2015?
Ți-am trecut câteva întrebări ajutătoare.
Ce-ai învățat nou? (de la cursuri profesionale până la calități pe care le-ai dobăndit-de ex. mai multă răbdare, mai multă acceptare a celor din jurul tău)
Ce ai descoperit nou? (văzut/călatorit/sau poate redescoperit ceva în alți oameni sau chiar în tine)
Care este cea mai mare realizare a ta?
Pentru ce simți recunoștință?
Ce ai schimba cu înțelepciunea, de acum, după ce ai trecut deja prin unele experiențe din an?
Ce caracteristică te-a definit în 2015? Ce ai vrea să te definească în 2016?

Și în final, înainte să ridici paharul de șampanie, rostește un cuvânt pentru 2016.

La mulți ani 2016 și fii așa cum te-a visat fiecare în camerele sufletului!