Întotdeauna am iubit locurile care au o poveste, care încep cu un gând bun și care vin cu o atitudine ce le face să se distingă din multiple opțiuni. Ba chiar mai mult, te îndeamnă să revii acolo. Să rescrii amintiri. Casa cu Tei este un loc care are o amprentă, pe de o parte tradițională aducând istoricul culinar al județului Buzău, specificul balneo-climateric al Săratei Monteoru și pe de altă parte spiritul contemporan al celor care conduc pensiunea. Te bucuri de funcționalitățile moderne într-un spațiu care ți-e drag de la prima vedere pentru că te relaxează, te pune în contact cu natura, cu un calm pe care îl tot cauți de ceva vreme.
Casa cu Tei. Povestea pe scurt:
Unde este: Sărata Monteoru
Pentru cine: cred că este potrivit atât pentru familiile cu copii până în 10-12 ani, cât și pentru seniori.
Facilitate extra: piscina cu apă sărată și pontonul amplu, ceea ce face nu doar să te bucuri, ci și să te simți mai bine. Apele sărate de la Monteoru sunt recunoscute încă de la 1895 pentru efectele lor tămăduitoare.
Pentru familiile cu copii: locul de joacă și mâncarea excelentă cu savoare tradițională. Platourile cu babic și zacusa făcută în pensiune, ceaunul de pui sau sarmalele de post reprezintă sigur motive de revenire. Copiii au explorat în voie, fiind un mediu sigur, acesta este un mare avantaj pentru părinți, securitatea locului, faptul că nu au unde să iasă din perimetrul pensiunii.
Pentru adulți: zona de lounge – preferata mea – zona de cafea de lângă soba veche.
Câteva detalii pe care eu le-am considerat clar niște plusuri: locurile frumos decorate într-un tradițional actual, locurile de lectură și de cafea, terasa în care am mâncat cu o priveliște superbă. Un alt plus sunt oamenii care vin acolo, oameni destoinici și cu care poți lega o discuție frumoasă chiar dacă este prima dată când îi vezi. Camerele sunt mari, foarte încăpătoare, noi ne-am cazat într-o cameră ce dădea spre terasă și piscină.
Eu m-am bucurat de câteva zile de relaxare acolo, uitând de telefon și de griji, de natură, dar și de mediul de ospitalitate cu care ești întâmpinat te ajută să te scufunzi într-o lume interioară de care eu una aveam mare nevoie.
Sarah și Nicholas s-au bucurat de soare, de joacă, de câini și de pisici, au savurat fiecare fel de mâncare și am stat împreună cu ei la povești de parcă timpul la Casa cu Tei este o noțiune ce nu există. M-am bucurat și eu de cărți, de citit, de răsfoit reviste, de scris în jurnal. Am meditat și am avut ceva timp pentru mine aducând acel concept de iubire de sine într-o exprimare fără dubiu.
Latura mea de om creativ de business m-a făcut să aflu mai multe inclusiv din culisele conducerii unei pensiuni de asemenea mărimi (28 de camere), de dificultăți, de provocările zilnice – acelea care nu se văd de un turist – și aș îndemna să privim mereu cu maturitate eforturile vizibile ale antreprenorilor responsabili și implicați, să oferim un share și o recomandare acolo unde simțim și putem. Acești antreprenori care de cele mai multe ori nu au Crăciun sau vacanță de vară se bucură imens când sunt eforturile văzute, când sunt apreciate gesturile de ospitalitate sau acele extra detalii pe care unii le iau for granted.
În concluzie, pentru mine au fost câteva zile ca un retreat ce mi l-am acordat, o stare de liniște și de recreere, discuții cu oameni faini, povești buzoiene.
Merită mai ales că nu e departe deloc de București.
Casa cu Tei, locul cu povești de familie
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)