Ce înseamnă, pentru tine, a trăi viața cu bucurie?

A trăi viața cu bucurie pentru mine înseamnă a trăi fiecare clipă, moment, eveniment în prezent, adică fără alte gânduri, preocupări și perturbări cognitive. Atunci când ești în prezent abordezi fiecare clipă cu acea curiozitate care te duce la fascinație și uimire. Prin acea fascinație trăiești bucuria vieții.

Kreatoria.ro este un spațiu dedicat creativității, un site cu misiunea de a le arăta oamenilor cât de creativi sunt. Ce le-ai putea spune celor care caută succesul în domenii creative, dar care încă nu l-au găsit?

Cei care încă nu și-au găsit succesul nu au încă încredere în ei, că pot. Așa că le-aș recomanda să lucreze la încrederea în sine și sigur vor accesa cele mai înalte fluxuri de conștiință cuantică de unde vor descărca informații pentru viitoarele creații. Creația autentică se realizează doar în prezent, atunci când nu ai așteptări și atașamente.

Cum se îndeplinesc dorințele? Există o formula a împlinirii dorințelor?

Dorințele se îndeplinesc prin cunoaștere și credință. Adică orice dorință împlinită este rezultatul credinței emise. Puterea credinței crește prin cunoaștere.

Ce cuvânt îți place?

Bucurie.

Cum arată o zi din viața ta?

Mă trezesc dimineața la răsăritul soarelui, îmi creez ziua, îmi fac disciplina minții și a inimii, De la ora 06 până la 08 scriu, de la ora 09 încep activitățile de cabinet până la ora 12. O pauză binemeritată până la ora 15 când încep cursurile. Termin la ora 20, după care mă ocup de copii. Iar de la ora 22 la 23 citesc și apoi mă culc.

Sunt zile și zile, pentru zilele în care pare că nimic nu merge bine, ce antidot propui?

Atunci când nu merge bine în direcția pe care o vrei, am identificat două modalități:
– schimbi cadrul fizic, adică ieși în natură, într-un mediu neutru, alergi, mergi cu bicicleta, etc.
– te “aduni”adică intri în contact cu interiorul tău(reflectezi), vezi cum poți acționa mental pentru ați schimba starea.
Se știe că la baza unei emoții se află un gând, așa că pentru a schimba o emoție e necesar să identifici gândul care o declanșează. După ce ai decelat gândul “virus” îl schimbi conștient cu un alt gând de o altă frecvență pentru a schimba emoția sau starea (dispoziția proastă).
Pentru această modalitate de a schimba o stare care nu îți place folosiți următoarea metodă:
Vă întrebați: Ce gândesc eu acum? Ce simt eu acum? Și imediat schimbi mental emoția formulând o frază opusă a ceea ce simți.

Ești mamă, ai 3 copii. Cum le susții zborul? Cum le croiești drum prin bucurie?

Da, sunt mamă a 3 copii, pentru prima dată acum 15 ani. Am 2 băieți și o fată. Sunt mereu prezentă conștient în realitatea lor. Le susțin zborul fiind iubire în manifestare, ascultându-i, respectându-i, fiind atentă la nevoile lor. Am înțeles încă de când l-am născut pe primul meu copil: copiii noștri nu sunt ai noștri ci vin în viața noastră ca să-i îndrumăm, cum să trăiască o viață magnifică în creație. Pentru acest lucru avem nevoie ca noi adulții să fim echilibrați mental și emoțional. Adică maturi.  Întrebată fiind într-un grup de tineri: cum distingem un adult matur de unul imatur? Le-am răspuns pe înțelesul lor: “un adult matur acționează, pe când un adult imatur reacționează”
Drumul cu și pentru bucurie este creat prin diverse metode foarte simple:
– timp în doi (adică eu cu fiecare dintre ei);
– dialoguri contemplative(cum te simți, ce ai trăit, cum te-ai simțit atunci,etc.);
– activități sportive, călătorii și jocuri comune;

 Ai scris și lansat o carte destinată adolescenților. Cu ce gând ai scris această carte?

Această carte am scris-o cu gândul să-mi înțeleg, mențin și creez o relație minunată cu adolescentul din viața mea și apoi cu toți tinerii cu care intru în contact. Să le înțeleg și să le accept conștient toate transformările care apar în această perioadă de aur – pentru ei, și să învăț cum să-i securizez în drumul unei vieți spre maturitate și echilibru.
“Susține conștient adolescența”-este o carte dedicată părinților care au adolescenți, unde vor descoperi cum să-i susțină conștient prin iubire pentru a crea armonie.

Pe Niculina o găsiți aici