Copilul are nevoie de confirmare că este pe drumul cel bun. Încurajarea îi oferă încredere și îl îndeamnă să încerce din nou. Într-un climat de siguranță și confort, întâmpinat cu emoții pozitive și încurajare, are toate șansele să-și dezvolte potențialul și să atingă performanța.
Lăudați întotdeauna comportamentul pe care doriți să-l revedeți, folosind lauda descriptivă (descrieți cum i-a afectat acțiunea respectivă pe ceilalți).
Evitați etichetările de tipul ”fetiță obraznică” sau “băiat isteț”, care îl determină pe copil să repete o acțiune doar pentru a fi acceptat și, pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor, va alege întotdeauna sarcinile ușoare, care îi oferă siguranța succesului.
Încurajați copiii, concentrându-vă asupra progresului și nu a rezultatului final. Încurajați în mod pozitiv efortul, mai curând decât rezultatele și abilitățile.
Oferiți laude realiste pentru lucrurile cu adevărat importante.
Fiți pentru el un model în fapte, în cuvinte, în principiile de etică și morală, în valorile universale pe care doriți să i le transmiteți, deoarece învățarea prin imitație are o forță incredibilă în anii copilăriei.
Citește și celelalte articole scrise de Paula
Cum să-l călăuzești pe copilul tău. Educația foarte timpurie (episodul 1)
Cum să-l călăuzești pe copilul tău, Educația foarte timpurie (episodul 2)
Ai nevoie de consiliere în parenting? Pe Paula o găsești aici.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)