Ce înseamnă creativitatea pentru tine?

Este o calitate interioară prezentă în fiecare. Ne-am născut cu ea la purtător. Creativitatea, din punctul meu de vedere, este disponibilitatea de a privi dincolo de ceea ce știi deja la un moment dat, este elasticitatea minții care permite inimii să aibă un cuvânt de spus, și bucuriei să se exprime prin noi. Și nu, creativitatea nu se referă doar la artă, ci la orice frântură de viață, o putem folosi într-o conversație, într-o negociere, în relațiile noastre, în ceea ce facem zi de zi. Creativitatea merge mână în mână cu individualitatea. Este acea unicitate a noastră, în manifestare. Folosind creativitatea, putem aduce la nivel de artă absolut orice.

Anul acesta, este un an “special” (deși, toți anii și toate zilele sunt deosebite). Ce predispun astrele în 2015 pentru oamenii creativi?

Este un an puternic, care ne invită la schimbări. Și cum orice schimbare înseamnă să părăsim zona de confort, da, avem nevoie să apelăm la creativitate. Asta dacă nu vrem cumva să ne lamentam și atât.
Este un an “special” pentru toți, fie ca suntem conștienți de creativitatea noastră sau nu. Anul acesta are un potențial fabulos, ne împinge mereu dincolo de limitele stabilite și dincolo de ceea ce credeam că este posibil până acum. De aceea, cumva, vrând-nevrând fiecare devine creativ. Mai mult, este anul geniului, așa-mi place să-l numesc. Pentru că avem posibilitatea să descoperim acea sămânță de geniu din noi.

Ce ai putea să le spui oamenilor care își pun singuri eticheta de “nu sunt creativ”?

Să se mai gândească. 

Daca ai o agendă frumoasă sau un jurnal, poți să împarți cu noi o poză de copertă?

Am multe agende și agenduțe, scriu pe care apuc, nu mă agăț de una anume.

Din ce te inspiri?

Acum, cel mai mult din experiență, din viață. Sigur, mă inspiră oameni, anumite scrieri, filme… Dar cel mai mult mă inspir din ce simt și descopăr în mine cu ajutorul experiențelor.

Când te-ai simțit cea mai fericită?

„Cea mai fericită?” Sunt tot mai fericită de când m-am angajat în călătoria interioară, pe măsura ce mă descopăr mai mult, am tot mai multă încredere, mă simt inspirată și în largul meu oriunde. Asta e fericire pentru mine. Restul sunt bucurii, satisfacții, mai mari sau mai mici, în funcție de reperele din capul meu la momentul respectiv. Apoi, să spun „cea mai fericită” e ca și când mi-aș stăvili nelimitarea fericirii și a ființei. Prin urmare, sunt fericită și stiu că mereu e posibil, nu neapărat mai mult, dar un mod diferit, nou… de a simți fericirea, ca stadiu al constiinței, ca împlinire launtrică.

Oamenii au nevoie de motivație, inspirație și poate chiar o mână întinsă uneori. Ce stă la baza reinventării?

Așa cred ei, că au nevoie. De fapt, mâna întinsă e tot a lor, pentru că nu există ceva în afară, ci doar extensii ale sufletului, conștiinței și minții lor. Sprijinul și-l dau singuri, dacă vor. Prin oamenii și contextele pe care tot ei le aleg. Cât despre motivație, o văd ca pe ceva ce trebuie să te împingă din exterior să faci ceva. Eu cred că impulsul cu adevărat eficient este cel interior, este adevărul despre ce suntem și ce vrem să facem cu viața noastră, cum alegem s-o trăim. Dacă e să vorbim de o nevoie, atunci aceasta este nevoia de cunoaștere de sine și de înțelegere mai profundă a vieții și „mecanismelor ei”. Asta stă la baza reinventării continue.

Ce asculți atunci când scrii sau când realizezi concepte de ateliere sau evenimente (cursurile și evenimentele create de Nicoleta se găsesc pe astrocafe)?

Îmi umplu casa mereu de sunete și da, nu-mi lipsește muzica mai ales când scriu. Am un post de radio online preferat: www.radiotunes.com

Astăzi când fugim prea mult către prea multe, tu ce înțelegi prin expresia: o viață fericită? “Mai puțin” poate însemna “mai mult”?

O viață fericită este o viață conștientă și trăită în felul tău. „Mai puțin”, „mai mult”… cum stabilim ce e puțin și ce e mult? Esențial este să fim tot mai mult din ce putem fi. Să ne îngrijim „terenul” interior, să trăim cu cât mai multă grație și autenticitate. Să fim treji, prezenți, conștienți de posibilitățile așternute mereu în fața noastră.
Apoi, esențial este să alegem pentru bucuria noastră, să facem doar ceea ce este în concordanță cu energia și ghidarea interioară, cu adevărul nostru. Restul vine de la sine.

Un gând bun pentru toți cei care vor să-și depășească limitele.

Limitele sunt povești… ele exista atâta timp cât le permiți să existe. Dacă tot crezi în limite, barem ridică-le tot mai sus, fă-le elastice, joacă-te cu ele. Nimic nu e așa de serios cum pare, cu atât mai puțin limitele…
Cu Inima înainte, în Viața! Până la urma, ai venit aici să trăiești. Și să te joci. Sau nu?

Pe Nicoleta o găsiţi cu totul aici.