1. Ce înseamnă evenimentul Inspirație pentru Aspirații și ce a adus nou?
Evenimentul „Inspiratie pentu Aspirații” înseamnă un mod prin care oamenii se pot reinventa sau pot gasi idei inspirate pentru a obține mai mult de la afacerea lor, de la locul lor de muncă sau de la viața lor, să se dezvolte sau să creeze ceva cu totul nou. Acest eveniment este dedicat în special viitorilor sau proaspeților antreprenori, specialiștilor din diverse domenii care doresc să facă o schimbare de cariera și angajaților care își doresc să schimbe mediul de lucru.

Ceea ce își dorește evenimentul să aducă nou este (re)definirea un standard ridicat în dezvoltarea personală, să devină un punct de reper important pentru oamenii care aleg să lucreze cu profesioniștii din coaching și să promoveze pe lângă oamenii deja cunoscuți, oameni mai puțin cunoscuți, dar care au un potențial și rezultate foarte bune.

2. Spune-ne mai mult despre drumul tău până să ajungi să organizezi un astfel de eveniment?
Drumul meu este format din foarte multe experiențe inedite. Din toate acestea vreau să numesc cei peste 9 ani petrecuți în multinaționale, miile de ore de training prin care am cunoscut peste 5000 de oameni, peste o mie de ore de dezvoltare personala în domenii ca management, leadership, creativitate, inteligentță emoțională, psihologie, analiză tranzacțională, hipnoză, actorie, programare neurolingvistică, coaching, antreprenoriat. Fiecare dintre aceste experiențe a avut un rol foarte important în dezvoltarea mea și în capacitatea mea de a înțelege mai bine cum funcționează oamenii. Decizia cea mai importantă din ultimii 10 ani și experiența cea mai frumoasă a fost aceea de a-mi da demisia din compania în care lucram și să înființez propria mea firma, YDEAL Life Consulting. De la crearea firmei și până la organizarea evenimentului „Inspirație pentru Aspirații” a fost doar un pas.


3.Spui despre tine că ești un Life&Business Coach. Ce înseamna mai exact un antrenor pentru viață?
Un antrenor pentru viață profesionist – life coach profesionist – este o persoană care își folosește competențele, pe care le deprinde în urma cursului de certificare, și respectă conduită de coach profesionist stabilită de ICF.

Antrenorul pentru viață ajută un număr cât mai mare de oameni într-un timp cât mai scurt să-și definească obiective specifice care țin de viața personală sau profesională și îi ajută, de asemenea, să descopere care sunt deciziile, acțiunile și resursele necesare pentru ca obiectivul să fie atins în cel mai eficient, avantajos și satisfăcător mod.


4. Au nevoie oamenii aproape de ei de o persoana specializată în coaching?
Da, cu siguranță au nevoie. Un antrenor de viață te poate ajuta să obții mult mai mult sau mult mai repede ceea ce îți dorești.

5. Kreatoria, site-ul dedicat creativității, știe cât de importantă este, pe lângă creativitate, imaginația. Cum îți imaginezi că va fi trendul în dezvoltare personală peste 5-10 ani. Ce vor căuta oamenii atunci? Vor fi preocupați oamenii de aceste aspecte sau nu?
Peste 5-10 ani îmi imaginez (căci este vorba despre imaginație) că vor fi introduse module de dezvoltare personală în licee, iar adolescenții vor avea acces cu o mai mare usurință la informații care îi pot ajuta să devină mai buni în viața lor.

Îmi imaginez ca în 5-10 ani studenții vor avea ore de negociere, de inteligență emoțională, de comunicare, de management, de antreprenoriat, de vorbit în public și multe alte informații legate de dezvoltarea personală.
Îmi imaginez că peste 5-10 ani oamenii care vor fi terminat deja studiile vor avea la dispoziție mult mai multe variante pentru a se dezvolta personal și că se vor crea/perfecționa instrumente de dezvoltare personală mult mai performante față de cele din prezent.

6.Citatul care te inspira este...
„Oamenii își pot schimba viața în fiecare secundă din viața lor. Care este secunda ta?” – e un citat personal.