Prima echipă „TEAM HOPE X-Challenge” pornește din nordul țării pe 27 februarie: 9 maramureșeni si o clujeancă s-au hotărât să urce pe muntele Kilimanjaro pentru a strânge 25.000 de euro și a oferi șansa la o nouă viață unei familii.

Hope and Homes for Children România lansează proiectul „TEAM HOPE X-Challenge” alături de zece oameni minunați uniți de un vis comun. Ei ne arată că, prin implicare și prin puterea exemplului, se poate schimba viața unei familii, apoi a unei comunități și, în final, traiectoria unei țări.

“Nu trebuie să mai așteptăm ca ONG-urile să facă apeluri pentru a ne implica în proiecte de fundraising care să aducă schimbarea în viața unor copii defavorizați. Asemeni HHC România, și noi credem că toți copiii merită să trăiască în familii consolidate, să aibă o viață normală și șanse egale de a-și cultiva talentul.”, spun membrii Team Hope.

Împreună, ei au căutat copii frumoși si talentați ale căror destine să le poată schimba prin această aventură curajoasă. “Albert Einstein a spus cândva că ceea ce facem pentru noi dispare odată cu noi, însă ceea ce facem pentru alții rămâne pentru eternitate. Căutând o cauză importantă am apelat la prietenii de la Hope and Homes for Children, acea mână de oameni care au reușit să schimbe viețile a peste 30.000 de copii”, spune Radu Negulescu, inițiatorul acestei expediții si managerul companiei Trencadis.

Cu ajutorul organizaţiei Hope and Homes for Children România care, prin programul de prevenire a separării copilului de familie, luptă să ajute familiile vulnerabile să-şi transforme viaţa şi să rămână împreună, membrii Team Hope au găsit visul pe care vor să-l împlinească.

Anișoara este o mama singură cu șapte copii: Diana, Viorel, Liviu, Sorin, Mădălina, Adrian si Alina și o poveste greu de ascultat. După o viață cumplită alături de un soț și tată abuziv, această mamă și-a salvat copiii fugind în necunoscut. Cei 8 locuiesc cu chirie într-un apartament de 2 camere semidecomandate, cu paturi extensibile uzate și incomode. Chiar dacă Anișoara are un serviciu stabil de mai bine de 8 ani, cu puținul pe care îl are se descurcă foarte greu. Cu toate astea, și-a trimis copiii să studieze violoncelul si pianul, limbi străine, tenis sau dans. Pentru Anișoara imposibilul nu există: ea le spune copiilor ei că pot ajunge orice își doresc.

“A cuceri vârful Kilimanjaro este poate mai ușor decât este pentru o mamă fără posibilități să îsi crească cei 7 copii. Si atunci noi ne unim forțele pentru a urca muntele în locul ei. Suntem convinși că putem si trebuie să facem diferența în viața comunității, astfel, lumea noastra va funcționa mai bine!”, spune unul dintre cei 10 membri ai expediției Kilimanjaro for Hope, Ioana Birta din Cluj Napoca.
Cei zece mebri ai echipei Team Hope sunt Radu Negulescu, Adina Tămaș, Gabriel Murczko, Ferenczi Zoltan, Cristian Niculescu Țăgârlaș, Marius Bozîntan, Ionel Bogdan, Ioana Birta, Angela și Tudor Țiboc. Ei au hotărât să își depășească limitele urcând pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte de pe continentul african, o insulă de piatră și zăpadă de aproape 5100 de metri înălțime deasupra locurilor aride ce îl înconjoară. Ascensiunea pe vârful Uhuru la 5895 m. reprezintă o provocare serioasă, altitudine mare, temperaturi scăzute, anduranță la efort. “Kilimanjaro este un munte care te testează, îți testează resursele fizice și mai ales pe cele de voință și răbdare”, spune Cosmin Andron, ghidul expediției Team Hope, o expediție de 9 zile care va schimba destine.

“Vrem să consolidăm o echipă care și la anul, și în fiecare an, să accepte astfel de provocări pentru o cauză umanitară. Ne dorim ca proiectul TEAM HOPE X-Challenge să atragă pe viitor și alți participanți, pentru a contribui la realizările majore pe care HHC România le înregistrează în ceea ce privește dreptul copiilor la o viață de familie normală”, spun membrii Team Hope.

Orice sprijin pentru acest gest uriaș este binevenit.

Un proiect susținut de: Trencadis, Quick Mobile, Arbor Foundation, Recollection, Skandia, Sole Shop si EY Romania.