1. Ce înseamnă creativitate pentru dumneavoastră?

Creativitatea e una din cele mai frumoase forme prin care te poți exprima liber și prin care  transmiți într-un mod personal un mesaj, o emoție, o idee. Cu mulți ani înainte, termenul de creativitate nu era trecut în dicționarele de specialitate, dar noțiunea era consemnată sub alte denumiri: inspirație, talent, fantezie creatoare, imaginație, supradotare…

 

2. Cum îi învățați pe copiii care participă la activitățile fundației să-și exprime creativitatea?

Copiii și creativitatea dintotdeauna au fost într-o echipă bună și cu siguranță vor fi și de acum înainte. La ei libertatea de exprimare și curiozitatea sunt native.
Important este să le lăsăm spațiu și timp de explorare copiilor și să-i ajutăm să depășească blocajele emoționale, culturale sau pe cele dobândite printr-o educație rigidă.
De cele mai multe ori, copiii ajung să ne învețe pe noi adulții să îndrăznim să dărâmăm barierele mentale și să ne lăsăm purtați de frumosul instinct creativ.

3. Împărțiți cu noi o poză cu agenda sau jurnalul dvs.?

poza agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ce proiecte aveți pentru 2015 din sfera creativă și nu numai?

Proiectele Fundației „Prețuiește Clipa” sunt mai ales din sfera educației, se desfășoară în școli și au ca scop dezvoltarea personală a copiilor. Din acest motiv folosim metode care să le stimuleze creativitatea, să-i ajute să-și depășească complexele, blocajele și care să aducă un plus în ceea ce privește inteligența emoțională.
Ca exemplu, pot aminti: “Ferestre deschise către cer”, Ploiești, Tabăra Internaționala de Creație Plastică, Aluniș 2015, precum și activitățile incluse în Proiectul “2015-Anul European pentru dezvoltare”, activităti ce se adresează abilitătilor creative ale copiilor.

5. Din ce ați observat până acum, care sunt principalele obstacole care stau în calea creativității?

Creativitatea este în noi toți, însă puțini își dau voie să se bucure de ea. Obstacole pot fi multe și diferă de la om la om, de exemplu există bariere legate de contextual socio-cultural, bariere datorate fricii de eșec, rezistenței la schimbare, pasivitătii, lipsei de comunicare.
Important cred însă este că să găsim mecanismele proprii prin care să ne dăm voie să facem lucruri pe care ori credeam de mult că nu le vom mai face niciodată, ori nu ne-am fi crezut capabili de realizarea lor.

6. Când vă simțiți în pană de idei, ce vă ajută să vă redresați?

Relaxarea, meditația, sportul, activitățile care îmi fac plăcere, hobby-urile sunt cele care mă încarcă de energie și mă ajută să găsesc modalități de a fi creative.

7. Vă rog să completați propoziția „viata este…”

Viata este… un dar neprețuit și merită să o trăim din plin.

8. Dacă ați fi un artist ați…?

…dacă aș fi un artist aș surprinde în operele mele uimirea din ochii copiilor și fericirea din zâmbetul lor.