Luni, 6 martie 2017, debutează seria de primăvară-vara a Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 4a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelenţă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu peste 500 profesionişti consacraţi.
Tinerii bucureşteni sunt aşteptaţi între 6-10 Martie, în intervalul orar 14:30 – 16:00, la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept (sala Aula Magna).
Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution din Bucureşti sunt: Călin Stan, Monica Tatoiu, Andreea Orindaru, Rareș Năstase, Andreea Răsuceanu, Radu Moraru, Cătălin Anchidin, Mara Coman, Gabi Pascal, Alexandru Mironov, Sandra Ecobescu, Marius Constantinescu, Radu Moraru, Camelia Cavadia, Cristi Martin şi Luca Andrei.
Andreea Orindaru, Freelancer: „Există un singur SECRET al împlinirii în viaţă pe termen lung, un secret din care decurg toate celelalte, un secret pe care dacă îl stăpâneşti îţi va aduce rezultatele de care ai nevoie mai devreme sau mai târziu. Iar acest secret este atât de simplu, de banal, că ţi se va părea greu de crezut: învaţă zi de zi (fără excepţie)! Acum ai resursele (fă o simplă căutare pe Google să vezi câte resurse gratuite găseşti), ai timpul (dacă mai reduci din timpul de pe Facebook, de la seriale sau de la cafele) şi ai şi contextul (conferinţele Bookland Evolution sunt create special pentru ţine căci noi ştim că acum este momentul să descoperi şi să te descoperi). Aşadar, ce mai aştepţi? Învaţă acum ceva nou. Ne vedem la BookLand Evolution!”
Cătălin Anchidin, PR industrii creative: “Cea mai importantă investiţie pe care o putem face este cea în educaţie. Kant spunea ‘Un popor fără cultură este un popor uşor de manipulat’. Cred că e timpul să investim în cultură, educaţie… ‘altfel suntem pierduţi’ (că să o parafrazez pe coregrafă Pînă Bausch, creatoarea conceptului teatru-dans).”
Mara Coman, redactor-şef revista ‘Marie Claire’: “Sunt ferm convinsă că fără pasiune nu poţi face performanţă în niciun domeniu. Trebuie să existe acel ceva care să te facă să pui lucrurile în mişcare. Să te trezeşti din somn la 4 dimineaţă şi să pui pe hârtie un plan. Să te entuziasmezi, chiar şi după 10 ani petrecuţi la acelaşi job. Să-ţi placă atât de mult ceea ce faci, încât să te trezeşti luni dimineaţă cu zâmbetul pe buze. Eu am parte de asta. Şi nu a fost vorba de noroc sau de întâmplare. Pur şi simplu, când mi-am dat seama că iubesc să fac reviste, mi-am concentrat toată energia în direcţia asta – chiar dacă, uneori, a trebuit să înot contra curentului”.
Gabriel Pascal, Director program ‘Habitat for Humanity România’: “Un proverb african spune: ‘Dacă vrei să ajungi undeva repede, du-te singur, dacă vrei să ajungi departe, mai ia pe cineva cu ţine.’ Am învăţat destul de repede că nu poţi da din ceea ce nu ai şi că ce poţi avea mai de preţ sunt experienţele de viaţă care te inspiră şi te fac să mergi mai departe cu entuziasm. Căutăm mult prea des răspunsuri în exteriorul nostru şi încercăm să copiem ce a funcţionat pentru unul sau pentru celălalt. Intrăm prea repede în competiţie şi uităm că putem lucra împreună. Inspiră-te de la ceilalţi, dar fă-ţi propriul drum! Fii eficient la nivel personal, dar fă echipa şi înconjoară-te cu oameni mai buni decât ţine!”
Sandra Ecobescu, preşedinte şi membru fondator al “Fundaţiei Calea Victoriei 2007”: “Cred că educaţia tinerilor depinde din ce în ce mai mult de fiecare persoană în parte, de căutările şi curiozitatea fiecăruia, de talentul şi abilităţile cultivate cu perseverenţă, încurajate şi dezvoltate. Există o forţă extrardina în zonele culturale-educative alternative, acolo găsim entuziasmul, inspiraţia şi energia pe care deseori nu o găsim la şcoală sau în alte forme clasice de educaţie. Nu trebuie să mai aşteptăm de la "sistem" să ne rezolve problemele (angajare, siguranţă zilei de mâine, indicarea carierei pe care să o alegem), nu mai este suficient doar să adunăm premii şi diplome care îşi pot pierde valabilitatea pentru câţiva ani, ci să fim inovatori, curajoşi, creativi, deschişi la nou, informaţi, educaţi, liberi de constrângeri, empatici şi generoşi cu cei din jur.”
Marius Constantinescu, realizator TVR: “Am ales presă audio-vizuală dintr-o imensă pasiune şi o acerbă dorinţa de a mă vindecă de timiditate, de teamă de public şi de ridicol. Cei mai deştepţi decât mine au omis să îmi spună că de astea nu te vindeci niciodată, ceea ce eu, un dram mai generos, va doresc şi dumneavoastră. În meseria asta nu mi-am rupt mâna, ci ego-ul (de mai multe ori), am compensat cu vârf şi îndesat muşcăturile lipsa, iar admonestările, când au venit din grijă, mi-au priit.”
Camelia Cavadia, scriitoare & PR de Televiziune: “Nu există vârstă mai frumoasă că cea a tinereţii, când viaţă-ţi e deschisă înainte că un evantai de posibilităţi. Când ai posibilitatea să alegi ceea ce vrei să fii, când ai infinitul de partea ta şi toată puterea din lume pentru a izbândi. ACUM e perioada marilor acumulări, pe umerii cărora se vor clădi devenirile ulterioare, ACUM e cel mai potrivit timp pentru întrebări, frământări, dorinţe şi idealuri viitoare. Mă bucur foarte mult să fiu alături de elevii şi studenţii interesaţi de lectură şi educaţie şi să le pot împărtăşi câteva dintre bucuriile mele legate de cărţi şi scris. Cum eu însămi mă simt deseori un copil captiv într-un trup de om matur, abia aştept să fiu în mijlocul adolescenţilor şi să mă simt că şi cum aş fi una de-a lor. Sper că poveştile mele, legate de lecturile care mi-au fascinat viaţă sau cele legate de felul în care am ajuns să scriu cărţi, să le fie de folos şi să-i îndemne să privească adânc înăuntrul lor, pentru a lua deciziile cele mai potrivite pentru ei. Mi-ar plăcea, de asemenea, să vorbim despre acest minunat paradox al lecturii potrivit căruia cu cât pierzi mai mult timp citind, cu atât eşti mai câştigat.”
Cristi Martin, actor: “Cea mai diferită pasiune a mea este pictură, mai ales pe sticlă şi în special pe pahare negre, pe care o practic de aproximativ un an de zile, după o pauză extrem de lungă. Se pare că sunt singurul care realizează aşa ceva (cel puţin aşa rezultă din cercetările mele). Practic, mă joc – şi în pictură, şi în actorie. Şi e mare lucru să poţi să te manifeşti liber în ceea ce faci, să laşi liber copilul din ţine şi să nu trebuiască să-l transformi într-un adult îngrădit. Iar faptul că joc mai ales comedie mă ajută o dată în plus, pentru că mi se potriveşte bine, zic eu, şi îmi permite să transmit mesaje dintre cele mai diferite, unele foarte ‘grele’, într-o manieră plăcută publicului şi ‘nedureroasă’.”
Andrei Luca, Director Program ‘Star Tech Academy’: “Consider că îmbinarea utilului cu plăcutul este principiul de baza în alegerea carierei. Astfel, încă de la începutul propriei experienţe profesionale am fost atras de îndeplinirea unor scopuri măreţe. După o experienţă îndelungată în cadrul unei organizaţii non-guvernamentale internaţionale am hotărât să trec la următorul pas. Aşa că am ales! Am ales să mă implic, să dezvolt, să construiesc. Am ales să mă alătur acestei asociaţii şi scopului sau. Actualmente am dobândit statutul de Director de Program în cadrul Asociaţiei ‘Star Tech Academy’. Am ales să lupt pentru educaţia tinerilor, pentru pregătirea şi îndrumarea lor către un viitor sigur şi totodată pentru dezvoltarea economiei României.”
În premieră la această ediţie vor fi invitate companii care pun la dispoziţia tinerilor oportunităţi de angajare, de voluntariat şi internship. Astfel, vineri, 10 martie, începând cu ora 16:00, programul va continuă cu o prezentare a celor de la Federal Mogul Motorparts, prin reprezentanţii Miruna Ilie, Anca Avram şi Elena Mocanu.
Intrarea la conferinţe este LIBERĂ!
Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.
Parteneri: Pladis, Nestle, Siveco, Deutsche Leasing, Asevi, Genco’93, Atec, Tractor Proiect Comerţ, Nikon, Pegas, Cumpăna, Magic Fm, Kiss Fm, Kiss TV, Bravo, Super Bravo Girl, Sfatul Paritilor, UrbanKid, Iqool, Edu News, BookBlog, Ziare.com, Inspire, Buzz!Câmp, Centrul de parenting, Oraşul Meu, Sănătatea.ro, Didactic.ro, Suntparinte.ro, Acasă.ro, Bookaholic, TatiCool, Creştem Oameni, Micile Vedete.
Mulţumiri speciale Universităţii din Bucureşti, pentru găzduirea acestui eveniment socio-cultural.
Despre BookLand
BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de peste 600 zile, care a vizitat anual peste 40 orașe. Librăria online www.book-land.ro și Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinte BookLand Evolution și platforma www.inPractica.ro completează abordarea social-educațională asumată.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)