1. Ce crezi tu că este talentul?
Eu cred că talentul este un dar, un dar pe care fiecare dintre noi îl are. Cred că talentul este asemeni unei mine de aur, pe care trebuie să știi să o exploatezi. Talentul este acel ceva cu iz magic, acel ceva, pe care dacă îl fructifici, nu faci decât să creezi artă, să dai lumii tot ceea ce e mai frumos din tine.
2. Cum te simți atunci când îți exprimi talentul?
Nu cred că aș putea descrie în cuvinte ceea ce simt în acele momente. De fapt nu cred că există cuvinte suficient de mari pentru a exprima starea pe care o am. E un soi de plăcere, resimțită la un nivel superior, e o bucurie și o mulțumire aparte. Resimt un fel de euforie, un sentiment care mă îmbată, care vibrează în fiecare celulă a corpului meu. În acele momente simt că îmi îndeplinesc ”menirea” și ce poate fi mai frumos decât atât?!?!
3. Te rog să completezi: ''Pentru mine viața este…''
Pentru mine viața este filmul pe care eu îl regizez și, sincer, vreau să fie cel mai premiat și mai de succes film din toate timpurile. Când vine vorba de viața mea, mă simt asemeni unui mic Dumnezeu. știu că pot și am puterea de a-mi crea exact așa cum vreau viața. Eu cred ca fiecare om ar trebui să dea un sens propriei vieți. Vreau să las în aceasta lume o amintire care să dăinuie veșnic, de ce nu, iar acest lucru va fi posibil, doar dacă mă voi face ceva semnificativ cu viața mea.
4.Cum se vede formula succesului de la înălțimea unui licean talentat?
Nu cred că există o formulă a succesului. Cred că succesul vine doar atunci când te dedici trup și suflet activității pe care o ai de întreprins, în momentul în care dai tot ceea ce e mai bun din tine și poate cel mai important lucru e sa faci toate aceste lucruri, doar de dragul pasiunii, de dragul plăcerii pe care o resimți vizavi de ceea ce faci și nu pentru a obține ceva anume. Succesul nu e ceva la care să tinzi, succesul vine la pachet cu o activitate executată perfect.
5. Cine ți-a dat aripi în activitatea ta?
Doamna profesoară de limba și literatura română Romano Gabriela este cea căreia îi datorez mare parte din realizările mele. Dumneaei este cea care m-a făcut să realizez, că ceea ce credeam că este doar o simplă pasiune, este de fapt un talent ce merită exploatat. Sub îndrumarea doamnei profesoare, nu doar că mi-am fructificat talentul și am avut oportunitatea de a face ceea ce îmi place, însă am avut ocazia de trăi experiențe din care am avut ce învăța, experiențe care care au fost factori determinanți în formarea și perfecționarea propriei persoane, iar pe această cale țin să îi mulțumesc și să îi spun că îi sunt profund recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, pentru că a crezut în mine și pentru că a descoperit acel ”ceva” în mine, care m-a făcut să realizez atât de multe lucruri.
6. Dacă ai avea o baghetă magică pentru ce ai folosi-o?
Dacă aș avea o baghetă magică aș folosi-o pentru a schimba mentalitatea oamenilor, în așa fel încât după schimbare fiecare om ar ști că cea mai mare putere a sa este mintea, că ea este creatoarea a tot ceea ce există în viețile lor și că prin intermediul ei, pot să obțină tot ceea ce vor, atât timp cât sunt dominați de sentimente și trăiri pozitive.
7. Cum ar arăta lumea perfectă pentru tine? Ce ți-ar plăcea să fie, ce nu?
Lumea perfectă pentru mine ar fi o lume în care fiecare individ ar fi perfect conștient de existența și de modul de funcționare a ceea ce reprezintă ”Legea Atracției” și nu doar că ar sesiza acest aspect, însă l-ar și pune în practică, dominați fiind de sentimente pozitive. Cred că în acest mod am trăi într-o lume mult mai bună, o lume în care fiecare dintre noi ar fi multumit și satisfăcut de existența sa și mai mult decât atât ar fi o lume mult mai evoluată din toate punctele de vedere. Într-o astfel de lume tot ceea ce este negativ, tot ceea ce este rău și urât, toate limitările și tot ceea ce se consideră a fi imposibil ar dispărea.
8. Care sunt cele mai importante realizări ale tale, până acum, din punctul tău de vedere?
Cele mai importante realizări ale mele de până acum sunt:
Mențiunea de la ”Concursul Regional Epistolar Homo Viator”, ediția a doua – 2014, secțiunea ”Limba română”
Locul I la secțiunea”Cel mai bun discurs” și la secțiunea ”Cea mai apreciată carte”, din cadrul concursului ”Campania electorală a cărților” – 31 octombrie 2014
Locul I în cadrul ”Simpozionului Mihai Eminescu”
Mențiunea de la ”Olimpiada județeană de limbă și literatură română” – an școlar 2014-2015
Mențiunea de la ”Olimpiada județeană Lectura ca abilitate de viață”
Pe lângă acestea am mai fost unul dintre organizatorii concursului ”Miss Boboc C.N.R.V. 2014”, am participat la proiectul ”E(U)DEMOCRAȚIE, EUROALEGERI CORECTE PENTRU TINERI”, în cadrul căruia am simulat alegeri europarlamentare în liceul nostru.
9. Ce părere ai despre lumea celor mari? Ce le-ai transmite?
”Lumea celor mari” pare din punctul meu de vedere, e o lume dominată de ideea de a obține ceva, iar cel mai mult primează banii. Observ că oamenii fac tot ceea ce fac pentru a obține ceva, de la bani, faimă, până la un statut social și alte chestii asemănătoare. Ceea ce vreau să zic, e că marea majoritate a oamenilor, nu fac ceea ce le place, nu analizează sau nu se gândesc, ce vor, ce își doresc ei cu adevărat. Ei doar se adaptează la standardele societății, fac ceea ce ”trebuie” să facă și uită practic, că ei sunt niște ființe creatoare, care au puterea de a alege și de a face din viața lor o mică operă de artă.
Iar în privința banilor, toată lumea a devenit din ce în ce mai obsedată de ideea de a-i deține. Da, banii sunt importați, fără ei nu putem să trăim, însă cred că atunci când ajungi să îi vezi doar ca pe un mijloc prin care tu îți poți satisface plăcerile, deja aceasta obsesie a lor dispare și începi să constați că ei devin mai ușor de procurat. Pur și simplu dacă schimbi maniera în care îi privești, a face bani nu mai devine un scop, ci devin un beneficiu adiacent, al muncii pe care o prestezi.
Mesajul meu pentru ”lumea celor mari” este să nu uite că au doar o viață, o viață în care ideal ar fi ca ei înșiși să devină cel mai important proiect al lor, iar în momentul în care termină cu autoperfecționarea să constate că mai au un al doilea mare proiect, viața lor. Ea este un proiect, o realizare și trebuie să știe să îi dea un sens. Nu vor putea niciodată să facă asta, atât timp cât vor face ceea ce nu le place. Așa că explorați-vă propria persoană, analizați-vă, perfecționați-vă și alegeți în viață fix ceea ce vreți, ceea ce doriți și ceea ce vă face fericiți!!!
10. Ai vreun cuvânt care-ți place mult, mult, mult de tot?
Da și acela este ”INFINIT”. Pentru mine acest cuvânt înglobează o multitudine de lucruri, de la ideea că orice este posibil, până la ideea că eu, ca și om nu am nicio limită. Când spun infinit știu că pot și sunt capabilă de orice.
11. Faci parte din campania de 1 iunie, lansată de Kreatoria.ro și dedicată elevilor care au ceva de spus. Ce le-ai transmite celor de vârsta ta, dar care nu îndrăznesc să se exprime creativ?
În primul rând îi sfătuiesc să aibă mare, mare încredere în ei înșiși, le spun că nu trebuie să le fie frică să greșească, să nu le fie teamă de părerile celor din jur, atât timp cât ei știu foarte bine că sunt nefondate și eronate, iar în al doilea rând îi sfătuiesc cu cea mai mare căldură să facă ceea ce le place, să își fructifice talentul, să zică ”Da” fiecărei oportunități care le iese în cale, să preia cârma vieților lor și să facă fiecare vis, pe care îl au să devină realitate. Orice este posibil, fiecare din voi este special, fiecare are ceva aparte, care îl individualizeaza, aveți încredere în voi și în talentul vostru, aveți încredere că sunteți capabili să dați tot ce e mai bun din voi și nu uitați că dacă iubiți ceea ce faceti, munciți cu pasiune și dăruire, nu există nici măcar o șansă la un milion să nu reușiți. Fiți primii care credeți în voi!!!
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)