69% dintre români au declarat că nu au citit nicio carte anul trecut, iar 9% citesc aproape zilnic.

În anul cărții, ONG-ul Arta nu mușcă aduce poezia mai aproape de publicul larg, facilitănd lectura într-un mod inedit și contribuind pozitiv la imaginea orașului, în perioada 10 septembrie-1 octombrie.

2019 e anul cărții, iar un tramvai de pe linia 1 va deveni gazda poeziei și va rescrie mersul Capitalei, în perioada 10.09-01.10!

Tramvaiul Poeziei: activități de citit pe traseu, un concurs de poezie pentru tineri între 18-25 ani și o serie de lecturi performative în spații publice atipice! #SavePoetry.

Un tramvai de pe linia 1 va fi personalizat în exterior și interior, va găzdui 100 de cărți, mesaje creative, instalație florală și recitaluri de poezie.

De asemenea,  se va desfășura un concurs de poezie, cu înscriere online, între 10-20 septembrie, adresat tinerilor între 18-25 ani, jurizat de Iulian Tănase, Iv Cel Naiv și Cătălina Matei.

În primă instanță vor fi aleși 10 finaliști, care vor urma un curs de scriere creativă, unde vor crea un poem pe tema orașului.  Poemul câștigător va fi pictat pe un perete central din capitală. După care, poemele celor 10 finaliști vor fi insluse într-un format special și publicat de Editura Paralala 45, la Târgul Gaudeamus.

Află mai multe despre concurs aici