1. Poezia unește oamenii. Tramvaiele îi ajută să se deplaseze dintr-o parte în alta. Ai reușit un mix extraordinar: să pui poezia pe șine. Cum te aștepți sa primească Bucureștiul proiectul tău?
Am organizat acest proiect, în contextul în care, 46 % dintre bucureșteni au declarat că nu au citit nicio carte într-un an, iar 2019 e anul cărții… consider că e o oportunitate pentru toți călătorii de a interacționa direct cu lectura în drumurile lor cotidiene. Indiferent de preocupările fiecăruia, sper ca pe parcursul celor 3 săptămâni, să se creeze un obicei de a răsfoi o carte, de a citi un poem între stații, de a privi orașul cu alți ochi, de la fereastra tramvaiului.
2. Tramvaiul Poeziei s-a născut într-o zi de vară pentru ca să defileze prin lume la începutul școlii. Ai vreun obiectiv în ceea ce privește numărul poeziilor citite în cadrul proiectului?
Nu contează numărul lor, ci dorința de a citi, de a reveni, de a înțelege, de privi în jur. Despre asta e vorba. În tramvai, majoritatea titlurilor sunt de poezie contemporană, cu scopul de a se identifica mai ușor în raport cu cine sunt și unde trăim.
3. Un poem pictat. Cât de frumos. Versuri care se plimbă de colo-colo prin oraș. Ce ai vrea să trezeasca în cei din trafic, poemul pictat?
Poemul pictat este poemul câștigător, în urma înscrierii în cadrul concursului adresat tinerilor între 18-25 ani, pe www.artanumusca.ro
Poemul final pe care trebuie să îl creeze cei 10 finaliști, cu ajutorul mentorului Iulian Tănase la cursul intensiv de scriere creativă va fi pe tema orașului, deci ar fi potrivit să revină orașului și să inspire participanții în trafic. Arta nu e pe un piedestal, e pentru toată lumea, de aceea facem acest exercițiu de expunere în spațiul public.
4. Spune-mi aici tot ceea nu ai reușit să spui despre proiectul poeziei pe șine.
Proiectul se desfășoară în perioada 10 septembrie-1 octombrie. Zilnic au loc lecturi publice, în intervalul 17:00-19:00, susținute de poeți și iubitori de poezie. Pe data de 25 septembrie o să aibă loc o lectură performativă la Club Control și în doar 2 zile de înscrieri pentru concursul de poeziei- sunt deja 90 de tineri (la momentul în care scriu).
5. Kreatoria este un site destinat creativității. Tu cum simți creativitatea?
Oricine poate fi un om creativ, dacă își propune acest lucru. Dar e un exercițiu constant, care ține de vizual, auditiv, de tot ceea ce alegi să te înconjoare, să consumi, să iubești.
6. Ce au oamenii creativi? Și ce nu au? Cum îi vezi? Cum îi simți?
Nu sunt speciali, eventual ceilalți îi văd astfel. Simt diferit lucrurile sau acordă timp să privească lucrurile și dintr-o altă perspectivă.
7. Ce înseamnă pentru tine om bogat?
Un om liber în a alege să fie și să își trăiască viața așa cum simte.
8. Mulți oameni spun: aș crea, dar nu am timp. De unde facem rost de timp pentru creație?
Este o păcăleală. Ține de priorități și de voință. Timpul este același pentru toată lumea.
9. Ce le trebuie oamenilor creativi pentru a se bucura de succes?
Ce e succesul? Un om creativ nu înseamnă că e și de succes. Înainte de toate, hai să ne bucurăm de noi și să fim recunoscători pentru tot ce avem sau nu mai avem și apoi să facem loc de restul.
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)