Helen Battelley este trainer internațional axat pe temele educației timpurii cu o experiență de peste 20 de ani în lucrul cu actorii principali în primele stadii ale educației: copiii-educatorii-părinții.
Pentru că urmează cea de-a șaptea ediție a Conferinței de Educație Timpurie la care Helen Battelley va fi din nou speaker, am purtat un dialog cu ea despre schimbare dar și despre cum păstrăm ritmul avut până în dezvoltarea celor mici, fară să pierdem din câștigurile cognitive ci chiar din contra, să câștigăm. Să câștigăm tihna, sentimentul de cuib, de bine și de armonie.
Toate detaliile despre conferința online le poți citi aici!
Înscrieri conferință AICI – https://bit.ly/3lSzh70
1. Care este rolul acestei ediții a conferinței? Și care este tema prezentării pe care o vei expune online?
Anul acesta abordăm idei legate de restricțiile pe care pandemia de COVID le impune procesului de învățare și de educare. E nevoie să ne putem adapta și să fim mereu creativi la capitolul metode de predare în conditiile în care regulile autorităților sunt mereu altele. În acest an, focusul este pe idei practice care pot sprijini învățarea la distanță, online.
2. Care sunt beneficiile majore ale instrumentelor de învățare timpurie?
Aici, în UK, educația timpurie este asimilată anilor de bază, pentru că asta și sunt de fapt… cei 5 ani din viața noastră care pun bazele traiectoriei întregii noastre vieți. Până la vârsta de 5 ani, 90% din creierul nostru este format, de aceea, aceștia sunt cei 5 și cei mai de cotitură ani din viața noastră.
Pentru părinți și educatori, uneltele principale de educație sunt în mod real unul singur – joaca, joaca și iar joaca…să le acordam timp copiilor să se joace, să se bucure, să se joace cu ceilalți, să se joace independent, dar și cu voi, părintii. Să le permitem să exploreze toate formele de joacă (exploratorie, socială, dramatică, jocuri clasice, construcții, joacă creativă, fizică, psihică). În timpul lockdown-ului, am creat un ghid pentru familiile aflate în izolare pe care îl puteți găsi aici: https://www.musicandmovement.org.uk/family-fun-in-a-tin/
3. Lumea se schimbă. Cum poți ca părinte securiza conceptul: viața este frumoasă, lumea e grozavă, chiar și în vremurile astea dificile?
În perioada COVID, toți am văzut cum viețile ni s-au schimbat. În Londra, în timpul perioadei de izolare, am văzut ca până și natura s-a rasculat împotriva noastră. Animalele sălbatice au pătruns în parcurile din Londra – căprioare, vulpi și veverițe au năvălit până și în Trafalgar Square. Din ce în ce mai mulți oameni s-au trezit și au început să audă păsările cântând, felul în care se succed anotimpurile. Și-au făcut timp să vadă ce este în jurul lor și ce este în mod real important. Au văzut că viața este o binecuvântare, că viața este scurtă și că îti poate fi luată oricând… asa că trăieste cea mai bună versiune a vieții tale în fiecare zi.
4. Cum pot copiii explora lumea prin intermediul simțurilor?
Încercați să petreceți cât mai mult timp posibil afară. Cercetările demonstrează ca acei copii care petrec mai mult timp în mediul înconjurător își dezvoltă mai bine simțul empatiei și au aptitudini fizice mai bune decât cei care stau mai mult în interior.
Implicați-vă copiii în toate aspectele vieții de la gătit, copt, aspirat, curățat… până la pus rufe la spălat. Copiii au nevoie să se simtă ca fiind parte din viața părinților lor, să simtă ca și ei pot avea taskuri de adult, de la o vârstă fragedă. Acesta este un detaliu care îi va ajuta în dezvoltarea lor psihică ulterioară.
Puteți citi mai mult aici – https://www.musicandmovement.org.uk/why-move/
5. Completează propoziția: un părinte bun…
Un parinte bun merită imitat…
Articole recente
Despre mine
Om creativ, Mom of twins, Creative Manager, Trainer CREATIVITATE&SCRIERE CREATIVA, kreatoria.ro
Ultima carte publicata
Categorii
- Au ceva de spus (156)
- Cu dichis (20)
- Haine creative (1)
- Kreatoria Mom (1)
- lifestyle (22)
- Noutăți (142)
- simple (2)
- Viața este frumoasă (67)