Oare ce se întâmplă cu un broscoi care nu a fost pupat de nicio prințesă? Și de ce nu au fructele colțuri? Curtea Veche Publishing sărbătorește la Bookfest Ziua Copilului și vă invită alături de SlooP Fruli miercuri, 1 iunie 2016, începând cu ora 13:00, la o călătorie în lumea întrebărilor fantastice, prornind de la volumul „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” semnat de Adina Rosetti și ilustrat de Cristiana Radu

Atelierul va avea loc la standul editurii Curtea Veche, pavilionul C2 din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, organizat la Romexpo. Partenerii evenimentului sunt Magic FM, Minimax, suntparinte.ro, olimpiade.ro, kreatoria.ro și Click Birotica.

Cei mai năstrușnici copii cu vârste între 5 și 10 ani vor avea parte de o porție sănătoasă de distracție alături de Smuticioșii de la SlooP și vor descoperi că și întrebările fantastice pot avea răspunsuri. Așadar, micuții sunt așteptați să intre în minunata poveste alături de Adina Rosetti și de actorul Alex Ștefănescu, cel care se va transforma într-un zmeu îndragostit de prințesa cea frumoasă și le va cânta celor mici despre aventurile sale. Apoi, micuții vor continua aventura cu un exercițiu de desene fantastice susținut de Cristiana Radu.  În plus, Smuticioșii aduc un strop de culoare cu un moment de facepainting, și le vor oferi sucuri Sloop cadou în intervalul 10 00 – 12 00 tuturor celor care vor cumpăra cartea "De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură".
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe baza unei înscrieri la adresa evenimente@curteaveche.ro. Pentru că cei mici merită cele mai frumoase povești, Curtea Veche Publishing oferă  în ziua de 1 iunie 50% reducere la 99% din oferta de cărți pentru copii.

„De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice” este a doua carte pentru copii semnată de scriitoarea Adina Rosetti și ilustratoarea Cristiana Radu, după „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, apărută în 2014 la Curtea Veche Publishing și premiată drept Cea mai frumoasă carte pentru copii a anului la concursul național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România” și Cea mai bună carte a anului – Carte pentru copii și tineret la ”Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar”. Succesul cărții printre cei mici a provocat și dramatizarea acesteia.
Cum s-a născut această nouă carte? Cu toții știm că cei mici pun întrebări trăznite, aşa că Adina Rosetti și Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele cât mai amuzant şi plin de imaginaţie. Au luat personaje din basmele clasice româneşti (şi nu numai) şi le-au adus în contemporan, în lumea în care trăiesc copiii de astăzi. Sunt 11 povestioare, în proză presărată cu versuri, în care apar numeroase personaje de basm aşa cum nu le-aţi mai văzut. Designul este interactiv, copiii pot desena, răspunde la întrebări, având spațiu de desfășurare în paginile cărții.
Volumul ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” a fost realizat cu sprijinul SlooP Fruli, smuti-ul din fructe ce susține joaca creativă și timpul petrecut împreună de părinți și copii. Prezența brandului în interiorul cărții este una naturală și autentică, dat fiind că SlooP Fruli  a intrat în joc și a inspirat una dintre întrebările fantastice incluse în volum.
Volumul este disponibil pe curteaveche.ro și în librării la prețul de 45 lei.